Gönderen Konu: Kaza yaptım fikrinize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 2673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Kaza yaptım fikrinize ihtiyacım var
« : Ocak 01, 2016, 22:08:25 »
Caddeden başka bir caddeye girip sola dönüş yapmak için ,kavşağa girmeden önce durdum sinyal verdim solu kontrol ettim sol şerit boşaldıktan sonra kavşağın ortasına geldiğimde durdum sağı kontrol ettim sagdaki araç gecti tam gidecekken sol tarafımdan 10 metre kayıp gelen araç benim sol ön kapıya çarptı.Anlık bir olay oldu.Arka tarafımda iki kamyonun geçeceği kadar büyuk bir alan varken gelip ön kapıma vurdu.Arkada boş alan olsada yol benim hakkım ,burda  durma hakkın yok dedi.Tam tepede mobese var , kavşak kollarında hiçbir işaret yok.Giriş yaptığım cadde şehir içinde ana cadde.iki gidiş iki gelişli toplam 4 şerit.durduğum yer dört şeridin tam ortası.Sadece orta şerit çizgisinin olması ana cadde olduğunu ispat edermi.
2918 sayılı kanun.
Madde 57
b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
5. Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,

c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;

2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,

Yukardaki b ve c maddesi arasındaki farkı anlamadım.C maddesine göre haklıyım.B maddesinin 5. Maddesine göre haksızım.

Yanlışmı anlıyorum.

Sonuç= carpan kişi ,kavşağa hizli ve kontrolsüz giren benim.Aracımın sol tarafiyla nasil oluyorsa oteki aracin on tarafina çarpmisim.Yazili soźlu beyanim alinmadığı halde tutanak sürücü beyanlarına göre hazirlanmıstir diye yazmış memur bey.

Allaha şükür mobese var.Dava açmayı düşünuyorum.Sizce değermi.

Toyota Club Türkiye

Kaza yaptım fikrinize ihtiyacım var
« : Ocak 01, 2016, 22:08:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza yaptım fikrinize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2016, 22:47:58 »
Bence itiraz edin, hasar her ne kadar büyük veya küçük olsa da hakkınızın yenmemesi ve vicdanen rahat olmanız açısında itiraz etmelisiniz. sizin beyanınız alınmadan polis neden böyle bir tutanak tutuyor. tutanağı tutan polisle görüşüp mobese kayıtları ile itiraz edeceğinizi bildirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2016, 23:22:11 »
Geçmiş olsun.kaza tutanağına itiraz edin ,ayrıca tutanağı tutan polisten de şikayetçi olun kendi kafasına göre tutanak tuttuğu için.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 221000
  • Model Yılı: '08
  • 99 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2016, 23:38:29 »
Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2016, 00:12:24 »
Ensar bey,  çok geçmiş olsun
Siz çok pasif kalmışssınız. Karşı tarafın kışlığı filan var mıydı baksaydınız.sola dönüş varsa tabiki duracaksanız. Mobese olayını neden tutanaklara işletmediniz. İlk iş emniyete gidip itiraz edin mobese kayıtlarını isteyin. Büyük ihtimal karşı taraf suçlu çıkar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2016, 00:26:01 »
Ensar bey,  çok geçmiş olsun
Siz çok pasif kalmışssınız. Karşı tarafın kışlığı filan var mıydı baksaydınız.sola dönüş varsa tabiki duracaksanız. Mobese olayını neden tutanaklara işletmediniz. İlk iş emniyete gidip itiraz edin mobese kayıtlarını isteyin. Büyük ihtimal karşı taraf suçlu çıkar.

Polise ulaşamadim ama polisin iş yerinden arkadaşı telefonla ulaşmış.Tutanağı yazan polis mobese kayitlarına göre yazıldigını ordaki beyan sözünü yanlışlıkla yazdığıni soylemiş.Bunun üzerine trafik şube müdürüyle görüştüm tutanakta mobeseyle alakalı birşey yazmak mecburi degil ve sadece karşı tarafın beyanına başvurulması yeterlidir dedi.Şimdi bu tutanağın aynisi karşı tarafin elindede vardir degisiklik yaparsak neden degisti demiyecekmi diye bir cümlede kurdu müdür bey.Emniyete gittim, karakola gittim,nöbetci savciyla görüştüm ama bir türlü ,mobese kayıtlarının tarafıma verilmesi ile ilgili dilekçeyi kabul etmediler.İllaki dava açmam gerekiyor.Dava kime açacağım trafik şubeyemi ,çarpan şahsamı yoksa tutanağı yazan memuramı.Avukata bile gittim.Pek bilgileri yok.Herkes birsey söyledi 5 gün bu isle ugrastim hicbir sonuç alamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2016, 00:38:01 »
Geçmiş olsun hakkınızı arayın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2016, 01:03:16 »
Hocam geçmiş olsun. Tutanakta ki beyanlara kafanızı takmayın. Sonuçta polis bşzzat görmediği için olay yerine geldiğinde sizden duyduklarına ve kaza şekline bakarak raporu tutuyorlar ve tutulan tutanağı aldıysanız öncelikle trafik mahkemesine yoksa sulh ceza mahkemesine itirazını yapabilirsiniz diye biliyorum. Ayrıca polis kusuru hangi maddeye göre yazmış ona baktınız mı. İlave olarak itirazınızı yapsanızda emniyetede dilekçe verinkş görüntü kayıtlarını alıp yetkili makam istediğinde versinler. Yoksa kayıt süresi geçince silinebilir.

İlave olarak kavşaklar trafik işaret ve işaretçileri varsa kontrollü yoksa kontrolsüz kavşak oluyor. Birde ortasında döner ada olan kavşaklar var burada kavşak içindekine diğer araçların yol vermesi şart. Diğer hallerde sağı boş olanın geçiş üstünlüğü vardır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2016, 09:48:42 »
Geçmiş olsun. Kusur kime ne kadar çıkacak o önemli. Olumsuz bir kusur oranı çıkarsa ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız tutanağa ve kudur oranlarına itiraz etme hakkınız var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2016, 01:38:56 »
Arkadaşlar polis düzenlediği tutanak "idari bir işlemdir" ve bu işlem maddi gerçekliği yansıtacak şekilde düzenlenmediği için nöbetçi idare mahkemesinde tutanağa dayalı tesis edilen idari işlemin iptalini isteyin. Yalnız "yürütme durdurma" talepli açın davayı. Davayı açtıktan sonra dosyanın düştüğü mahkemedeki hakimle görüşün. Ve şunu talep edin idareye verilen cevap süresinin kısa tutulmasını talep edin. Çünkü mobese kayıtları silinebilir. İdare Mahkemesi zaten re'sen inceler. Yani derdini iyi anlat Dilekçede. Kısa ve öz yaz ver dilekçeyi. Mahkeme de mobese kayıtlarına uygun tutanak tutulmasından dolayi o işlemi büyük bir ihtimalle iptal eder. İdare yani emniyet mobese kayıtlarına göre yeni tutanak tutmak zorunda kalır ve gerçek ortaya çıkar. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2016, 11:53:47 »
İlgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Mobese görüntüsü için emniyete gittim ,mahkeme sonucu istediler.Mahkemeye gitmem içinde mobese lazım.Beş gün koşturdum ama hep başa döndüm.

Direk görevi kötüye kullanma suçundan savcıya gitsem daha hızlı sonuçlanmaz mı.?

Memur bey kavşağın kontrolsüz olduğunu yazmamış.Sadece kavşak diye yazmış.2918 sayılı kanunun 57/a maddesine göre suçlu bulunmuşum.Çarpan kişi beni gösterdigi için.Ama ne hikmetse 2918 57/c-2 tutanakta yok.Bu maddeye göre çarpsam dahi suçlu karşı taraf oluyor.Ve ne hikmetse karşı sokağın isim ve numarasını yazdığı halde benim kavşağa girdiğim yolun ismini cadde olmasına rağmen "belirtilen yer" diye yazmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2016, 13:01:04 »
Hocm geçmiş olsun ama ortada görevi kötüye kullanma gibi bir durum ben göremedim. Trafik polisi yetkisi dahilinde kaza tutanağını düzenliyor. Burda hakim de olan yetki gibi bir yetki var. İtiraz yolu açık olan. Sulh cezaya itiraz edebilirsiniz. Mobese görüntüsünü vermeyen memur için de ortada bir görevi kötüye kullanma yok o prosedür gereği görüntüleri size veremez. Size alttakş yorumum da da belirttim dilekçenizi verin ama görüntü talebi için değil mevcut saatteki görüntünün kayıtının alınarak ileleyen günlerde mahkeme safasında sunulmak için. İlave olarak kaza tutanağının resmini (sansürlü) ve kaza resimlerini paylaşırsanız bizde bir ön fikir sahibi oluruz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2016, 16:44:45 »
Hocm geçmiş olsun ama ortada görevi kötüye kullanma gibi bir durum ben göremedim. Trafik polisi yetkisi dahilinde kaza tutanağını düzenliyor. Burda hakim de olan yetki gibi bir yetki var. İtiraz yolu açık olan. Sulh cezaya itiraz edebilirsiniz. Mobese görüntüsünü vermeyen memur için de ortada bir görevi kötüye kullanma yok o prosedür gereği görüntüleri size veremez. Size alttakş yorumum da da belirttim dilekçenizi verin ama görüntü talebi için değil mevcut saatteki görüntünün kayıtının alınarak ileleyen günlerde mahkeme safasında sunulmak için. İlave olarak kaza tutanağının resmini (sansürlü) ve kaza resimlerini paylaşırsanız bizde bir ön fikir sahibi oluruz.

Mehmet Bey ailemde 1.derece 3 meslektaşınız var.Mobeseyi vermeyeni değil tutanağı tutanı kast etmiştim.

Buyrun tutanak.

http://i.hizliresim.com/E56r6q.jpg

A ben oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2016, 17:01:20 »
Öncelikle çok geçmiş olsun ancak kaza tutanağından anladığım kadarıyla B sürücüsü x caddesi üzerinde seyrederken, siz tali yoldan y sokaktan ana yola çıkıyorsunuz. Dolayısı ile geçiş üstünlüğü diğer araçta ve siz suçlu görünüyorsunuz. Sokağın genişliği vs sizi yanıltmış olabilir mi ?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2016, 17:31:00 »
Hocam eğer çıkış yaptığınız yer sokak olarak geçiyorsa, veya diğer sürücünün geldiği yol ana caddeyse kusurlu siz görünuyorsunuz. Şimdi belki kızabilirsiniz ama aynı şekilde ekip arabasıyla kaza   yaptık. Hatta bize çarpan adam kusura bakmayın hatalı benim dedi ancak kaza tutanağını aldığımızda sizde olduğu gibi aynı maddeye istinaden kusurlu bizi göstermişlerdi. Diğer sürücünün sizi göre göre bile bile çarptığını düşünüyom ama kural bu şekilde.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2016, 18:01:31
Bu kazada bizde sizin gibi caddeyi dik kesen yoldan karşı sokağa giriş yapıyorduk. Ama ana cadde bize çarpanın geldiği yolmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2016, 17:49:43 »
Öncelikle geçmiş olsun fakat Tutanaktaki gibi ise kaza suçlu siz görünüyorsunuz sizin hem sağı hem solu kontrol ederek çıkmanız gerekir.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2016, 18:16:59 »
Gecmis olsun, en dogru sekilde cozulur umarim.
Cok detayli, onemli ve faydali bilgiler paylasmis herkes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2016, 21:54:39 »
Hocam eğer çıkış yaptığınız yer sokak olarak geçiyorsa, veya diğer sürücünün geldiği yol ana caddeyse kusurlu siz görünuyorsunuz. Şimdi belki kızabilirsiniz ama aynı şekilde ekip arabasıyla kaza   yaptık. Hatta bize çarpan adam kusura bakmayın hatalı benim dedi ancak kaza tutanağını aldığımızda sizde olduğu gibi aynı maddeye istinaden kusurlu bizi göstermişlerdi. Diğer sürücünün sizi göre göre bile bile çarptığını düşünüyom ama kural bu şekilde

Hocam ben haklı yada haksıźım demiyorum.Neden tutanakta çarpan kişi benim.Benim zoruma giden çarpmadığım halde beni yazmış.

2918.    57/c-2 kanunlara baksalar haklıyım.

2918 57/a bu madde kim çarptiysa onun aleyhinde olur.

İlk mesajımda yazmıştım.Benim aracın geldiği yol sokak değil cadde.Sizce herşeyi yazan biri benim geldiğim yeri neden zahmet edipte yazmamış.Bunu yazsaydı tramer minimum %50 verecekti.Kontrolsüz kavşak olduğunu yazsa idi çarpsam bile %100 haklı ben olacaktım.KTK 2918 .Madde 57 c bendi 2. kural.

Motorlu araçlardan soldan gelen ,sağdan gelen araca yol vermek zorundadir.

Ne diye benim çarptığımı yazdı.19 yaşında çok önemlı bir kurumun müdürünün yeğeni ve tanınmış bir esnafın çocuğuyla alakası olduğunu sanmıyorum.

Bügün memur bir abiyle görüştüm ,böyle bir çarpma mümkün değil fizik kurallarına aykırı dedi.Bukadar basit ve komik bir hata neden yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2016, 00:12:55 »

Hocam ben haklı yada haksıźım demiyorum.Neden tutanakta çarpan kişi benim.Benim zoruma giden çarpmadığım halde beni yazmış.

2918.    57/c-2 kanunlara baksalar haklıyım.

2918 57/a bu madde kim çarptiysa onun aleyhinde olur.

İlk mesajımda yazmıştım.Benim aracın geldiği yol sokak değil cadde.Sizce herşeyi yazan biri benim geldiğim yeri neden zahmet edipte yazmamış.Bunu yazsaydı tramer minimum %50 verecekti.Kontrolsüz kavşak olduğunu yazsa idi çarpsam bile %100 haklı ben olacaktım.KTK 2918 .Madde 57 c bendi 2. kural.

Motorlu araçlardan soldan gelen ,sağdan gelen araca yol vermek zorundadir.

Ne diye benim çarptığımı yazdı.19 yaşında çok önemlı bir kurumun müdürünün yeğeni ve tanınmış bir esnafın çocuğuyla alakası olduğunu sanmıyorum.

Bügün memur bir abiyle görüştüm ,böyle bir çarpma mümkün değil fizik kurallarına aykırı dedi.Bukadar basit ve komik bir hata neden yapıldı.

Valla hocam bu işi mahkeme paklar.Eğer kazanın yaşandığı yer kavşak olarak geçiyorsa siz haklısınız. Ama yine belirteyim her birini bölen yol kavşak olmuyor. Sizin çıktığınız yer cadde ama karşı taraf sokak ama size çarpan aracın seyir halindeki yol bir bütün. O nedenle kontrolsüz giriş yapıyorsunuz olarak değerlendirmişler. Ama dediğiniz gibi karşı tarafa da yavaşlamadığı için en azıdan %25 oranında kusur verilebilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2016, 19:54:28 »
@Ensar Yiğit (35005) Ensar bey, tutanakta sizin çıktığınız yolun karşısındaki yol x sokak yazdığı için böyle bir yorumda bulunduk. Sizin çıktığınız yolun adı nedir, biliyor musunuz? Krokiden fikir yürütmek zor ancak sizin çıktığınız yol da y caddesi olarak geçiyorsa (ve trafik işaretleri bulunmuyorsa) o zaman sağdan gelen araç olarak geçiş üstünlüğü sizde olur. DOlayısı ile suçlu karşı taraf olur.. Eğer böyle bir durum varsa bu durumda itiraz hakkınızı kullanmalısınız. Mobese görüntüleri çok gerekli gibi durmasa da işinize yarayabilir, diğer arkadaşların bahsettiği gibi zaman kaybetmeden yedeklenmesi için başvuruda bulunmanız faydalı olacaktır.
2017 C-HR Hybrid Diamond