0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ensar bey, çok geçmiş olsunSiz çok pasif kalmışssınız. Karşı tarafın kışlığı filan var mıydı baksaydınız.sola dönüş varsa tabiki duracaksanız. Mobese olayını neden tutanaklara işletmediniz. İlk iş emniyete gidip itiraz edin mobese kayıtlarını isteyin. Büyük ihtimal karşı taraf suçlu çıkar.
Hocm geçmiş olsun ama ortada görevi kötüye kullanma gibi bir durum ben göremedim. Trafik polisi yetkisi dahilinde kaza tutanağını düzenliyor. Burda hakim de olan yetki gibi bir yetki var. İtiraz yolu açık olan. Sulh cezaya itiraz edebilirsiniz. Mobese görüntüsünü vermeyen memur için de ortada bir görevi kötüye kullanma yok o prosedür gereği görüntüleri size veremez. Size alttakş yorumum da da belirttim dilekçenizi verin ama görüntü talebi için değil mevcut saatteki görüntünün kayıtının alınarak ileleyen günlerde mahkeme safasında sunulmak için. İlave olarak kaza tutanağının resmini (sansürlü) ve kaza resimlerini paylaşırsanız bizde bir ön fikir sahibi oluruz.
Hocam eğer çıkış yaptığınız yer sokak olarak geçiyorsa, veya diğer sürücünün geldiği yol ana caddeyse kusurlu siz görünuyorsunuz. Şimdi belki kızabilirsiniz ama aynı şekilde ekip arabasıyla kaza yaptık. Hatta bize çarpan adam kusura bakmayın hatalı benim dedi ancak kaza tutanağını aldığımızda sizde olduğu gibi aynı maddeye istinaden kusurlu bizi göstermişlerdi. Diğer sürücünün sizi göre göre bile bile çarptığını düşünüyom ama kural bu şekilde
Hocam ben haklı yada haksıźım demiyorum.Neden tutanakta çarpan kişi benim.Benim zoruma giden çarpmadığım halde beni yazmış.2918. 57/c-2 kanunlara baksalar haklıyım.2918 57/a bu madde kim çarptiysa onun aleyhinde olur.İlk mesajımda yazmıştım.Benim aracın geldiği yol sokak değil cadde.Sizce herşeyi yazan biri benim geldiğim yeri neden zahmet edipte yazmamış.Bunu yazsaydı tramer minimum %50 verecekti.Kontrolsüz kavşak olduğunu yazsa idi çarpsam bile %100 haklı ben olacaktım.KTK 2918 .Madde 57 c bendi 2. kural.Motorlu araçlardan soldan gelen ,sağdan gelen araca yol vermek zorundadir.Ne diye benim çarptığımı yazdı.19 yaşında çok önemlı bir kurumun müdürünün yeğeni ve tanınmış bir esnafın çocuğuyla alakası olduğunu sanmıyorum.Bügün memur bir abiyle görüştüm ,böyle bir çarpma mümkün değil fizik kurallarına aykırı dedi.Bukadar basit ve komik bir hata neden yapıldı.