merhabalar. arkadaşlar cep telefonu şarj cihazı volt değerleri kaç olmalıdır? yan sanayi aldım 10 tl ye tam 5 volt elektrik veriyor. orjınal var 5.1 volt. orjınal var 40 tl ye aldım 4.8 volt veriyor. bu değişik voltajların telefonlara zararı olur mu acaba?
Zararı yok telefon bataryası 3.7 volt telefon aldığı 5 voltu 4 volt'a düşürüp şarj eder. Eski nesil şarj cihazları 9/11 volt aralığındaydı. Düşük amperli şarj cihazı her zaman daha iyidir.
5 volt ile 5,1 volt arasında pek fark yok. Önemli olan uygun mili amper ile şarj etmesi, amper düşerse şarj süresi uzar.
Açık devre mi ölçüyorsunuz yoksa şarj ederken mi?
2 ayrı marka tel ve tablet için düşünüyorum. şarj aletini fişe takıyorum. usb kablo uçlarından (boşta) aletle ölçüyorum 4.8 volt , başkası 5.0 volt bir başkası 5.1 volt. bunları kullansam zararı olr mu? ( 1 tanesi 1 amper, 2 tanesi 2 amper) işin garip tarafı yan sanayi diye aldım 7 buçuk liraya tam 5 vot veriyor. 40 liraya aldım kaliteli diye 4.8 olt veriyor. kalite neresinde anlıyamadım?)
bir de şarja bağlı iken nasıl ölçerim?
şarja bağlı iken (yük altında) ölçmeniz lazım ki bu kolay olmayabilir.
7 liraya aldığınız yük altında 4.5'e düşüyor, 40 liraya aldığınız ise 4.8'de kalıyor olabilir
beni hep tendirgin ediyolar ısınıyolar koku veriyolar yancak falan diye araba şarji kullanmıyorum
Cihazlarda çok olmamak kaydıyla voltaj toleransı vardır. 0.1/0.3 volt pek zarar vermeyebilir. Orjinal şarj cihazında voltaj düşük amper yüksek,yan sanayide voltaj yüksek amper düşük olabiliyor. Araç alternatörü 55 sanayide kullanılan 12 amper ile şarj eder.Okan ısınma sorunu Sony'lerde biraz fazla şarja takılı olsada,olmasada bayağı ısınıyor nete girerken özellikle.
telefonunuz ne bilmiyorum ama samsung için galaxy curret charging diye bir program var, kaç amper ile doldugunu gösteriyor
bende samsung s6 var kendı sarj makınası en fazla 1 saate sarjı full edıyor. arkadasın samsung s4 telefonunun sarj aletıne taktım 20 dakkada %15 zor yaptı.
orjınal sarj aletınden sasmayın derım. pıyasada orjınal dıye satılan bazı sarj aletlerının ara kablosu ınce bunlar sahtesı. esas orjınal olanların kablosu kalın oluyor. tabı orjınal dedıysem hepsı cın malı ama onun da kalıtelerı degısıyor.
5v 1amper çoğu telefonu şarj eder ancak telefonunuzun pili 3binmAh ve üzeriyse uzar şarj etme süresi. Ayrıca s6 gibi hızlı şarj özelliği olan bir cihazınız varsa orjinal almanızda fayda var. Bir de ufak tefek 0.1v ya da 0.2 v gibi farklardan bir sıkıntı olacağını sanmam telefonların şarj kontrol devreleri var sonuçta uyumsuz cihazda korumaya alır şarj etmez ya da şarjdayken durduğu yerde şarjı azalır tabi çok yüksek fark yoksa. Bütün bunlara rağmen her zaman orjinalden yanayım çok acil durumlar hariç.
mobil cihaz tasarımcısı olarak şunu da söyleyeyim, cihaz içinde en dandik pasif malzeme kullanılsa dahi 6.3V ratingi olur (kapasitörlerde).
Öyle ondalıklara çok takılmayın yani