Gönderen Konu: AE 101 Akü Amperi  (Okunma sayısı 13866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 Akü Amperi
« : Ocak 09, 2009, 10:21:42 »
arkadaşlar aracımın aküsünü 45 amper olarak biliyordum en azından fabrika çıkışı öyle olması gerektiğini biliyorum ancak geçenlerde evrakları karıştırırken, Mutlu marka akümün garanti belgesinde 40 amper yazıyordu, inip aracı kontrol ettiğimde aracın üzerindede 40 amper akü olduğunu gördüm. Aracın elektrik ve çalışma sorunu yok teşbihte hata olmaz nerdeyse yarım marşta çalışıyor hava şartlarının önemi yok, akü ayrıca 2002 model geçenlerde yağ değişiminde eksik bölümlere saf su konularak tamamlamıştı yağcım, sizce ölçtürmelimiyim 40 amper tüplü bir araba için yeterlimi bana ilerde  ne gibi zararı olabilir, Ayrıca ampüller şehir içinde hiç göstermiyor ayrıca uzun yolda çok uyarı alıyorum diğer sürücülerden fakat araç farlardan yeni istasyonlardan sorunsuz geçti cevaplarınızı bekliyorum herkese teşekkürler. :-\
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 Akü Amperi
« : Ocak 09, 2009, 10:21:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Akü Amperi
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 10:48:53 »
arkadaşlar aracımın aküsünü 45 amper olarak biliyordum en azından fabrika çıkışı öyle olması gerektiğini biliyorum ancak geçenlerde evrakları karıştırırken, Mutlu marka akümün garanti belgesinde 40 amper yazıyordu, inip aracı kontrol ettiğimde aracın üzerindede 40 amper akü olduğunu gördüm. Aracın elektrik ve çalışma sorunu yok teşbihte hata olmaz nerdeyse yarım marşta çalışıyor hava şartlarının önemi yok, akü ayrıca 2002 model geçenlerde yağ değişiminde eksik bölümlere saf su konularak tamamlamıştı yağcım, sizce ölçtürmelimiyim 40 amper tüplü bir araba için yeterlimi bana ilerde  ne gibi zararı olabilir, Ayrıca ampüller şehir içinde hiç göstermiyor ayrıca uzun yolda çok uyarı alıyorum diğer sürücülerden fakat araç farlardan yeni istasyonlardan sorunsuz geçti cevaplarınızı bekliyorum herkese teşekkürler. :-\
ben de 45 diye hatırlıyorum, hatta aracımda ses sistemi yapmaya başladım amperi yükselteyim 60 amper takayım dedim de olmaz demişlerdi gittiğim her yer, en son bosch 50 mi 55 mi ne takarız süper olur tarzı bir yorum yapmıştı, bu konuda bilgili arkadaşlar, ben ne yapmalıyım sizce?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2009, 11:23:22 »
O bahsettiğiniz akünün kapasitesi, Ah, yani amper-saat'tir.

Ne kadar yüksek olursa akünüzün kapasitesi o kadar yüksek olur. Yani daha uzun süre deşarj mümkün olur ama aynı zamanda daha uzun süre de şarj olması gerekir. Ben yıllardır 60 amper Mutlu kullanıyorum, orjinali 40-45 gibi birşeydir herhalde benimkinin de.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2009, 11:25:49 »
O bahsettiğiniz akünün kapasitesi, Ah, yani amper-saat'tir.

Ne kadar yüksek olursa akünüzün kapasitesi o kadar yüksek olur. Yani daha uzun süre deşarj mümkün olur ama aynı zamanda daha uzun süre de şarj olması gerekir. Ben yıllardır 60 amper Mutlu kullanıyorum, orjinali 40-45 gibi birşeydir herhalde benimkinin de.
şöyle yapsak; aküyü 60 amper taksak, alternatörü de değiştirsek? bildiğim kadarıyla onun da amperi farklı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2009, 11:53:11 »
alternatörü değiştirmen gerekmez, ama daha yüksek amperajlı alternatör özellikle ses sistemi ile uğraşıyorsan işine yarar.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 11:55:23 »
alternatörü değiştirmen gerekmez, ama daha yüksek amperajlı alternatör özellikle ses sistemi ile uğraşıyorsan işine yarar.
uğraşıyorum denebilir, şu anda fli 38 cm var, amfim boschmann 1600, subwoofer'a audiobahn veya vibe mono amfi takıp mevcut boschmann amfimi de komponent beslemek için kullanacağım o yüzden yüksek amperajlı bir alternatör planlıyorum, gerek var mı sizce? yoksa kapasitör iş görür mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2009, 12:01:38 »
mutlu akü yaklaşık 5-6 yldır 40 lık akü çıkartmıyor diye biliyorum...artık 45lik aküleri var piyasada ama benim arabanın üzerinde 40lık vardı...daha bu yaz 45likle değiştirdim...
2005 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2009, 12:05:45 »
uğraşıyorum denebilir, şu anda fli 38 cm var, amfim boschmann 1600, subwoofer'a audiobahn veya vibe mono amfi takıp mevcut boschmann amfimi de komponent beslemek için kullanacağım o yüzden yüksek amperajlı bir alternatör planlıyorum, gerek var mı sizce? yoksa kapasitör iş görür mü?
Şu anda benim araçta 500W rms + 250W rms'lik iki anfi ile orjinal alternatör var, kapasitör yok. Hiçbir problem yok. Kablolamanızı iyi yapın derim ;) 4 awg gibi.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2009, 13:32:32 »
Şu anda benim araçta 500W rms + 250W rms'lik iki anfi ile orjinal alternatör var, kapasitör yok. Hiçbir problem yok. Kablolamanızı iyi yapın derim ;) 4 awg gibi.
kablolamam iyi gibi geliyor bana, 4awg olması lazım, araçta şu an orjinal alternatör var 45 amper akü var, müzik dinlerken farları açınca saatin ışığı zayıflıyor (ses orta düzeylerdeyken) ve sık sık kapanıyor teyp, saat ve amfi, debriyajın yanındaki sigorta kutusuna hafif bi tekmeyle açılıyor :) sigortayı değiştirdim sorun sigortadan değil, aküm çok zayıfladı, farları takarken bi yarım saat kadar farlar açıktı, sonra araç marş basmadı, takviyeyle çalıştırdım, aküyü değiştircem de değiştirirken alternatörün ve akünün amperini mi değiştirsem bilemedim..audiobahn alınca gerekebilir gibi geliyor, 500watt rms veriyor alet 2000peak olması lazım, şu anki amfim 1600peak, subwooferım 1200peak, 300rms

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2009, 17:16:47 »
bence audiobahn alma :) çok akım çeken anfileri var, tavsiye etmem, farlar diskoya döner :D

Power kablosunu ne kadar kalın ve kaliteli çekersen tesisat o kadar sağlıklı olur ;)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2009, 17:24:10 »
bunu almayı planlıyordum ;

1000ytlye yaklaşı fiyatı var, bu düşmüş hali:) bir diğer seçenek de vibe A7 o da çok hoşuma gidiyor, subwoofer da vibe yapımı (fli) olduğu için onu da tercih edebilirim o da 600rms veriyordu sanırım mono 2ohm da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2009, 17:38:03 »
benımkıde 60 amper.amper ın yuksek olması araca zarar vermez amper yukseldıgı zaman elektırık akımı hızlanır benımde onceden akü 45 amper ıdı 4 senede oldu yiğit marka.ve eskı akude kıs sartlarında benı zor durumda braktıgı oldu en ıyısı 60 ah saglıklı da calısır zararı olmaz mrak etmeyın
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2009, 22:59:16 »
Orjinali 45 a  .Ama 60 lık taktırdım.Araç lpg li.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 23:05:06 »
benımkıde 60 amper.amper ın yuksek olması araca zarar vermez amper yukseldıgı zaman elektırık akımı hızlanır benımde onceden akü 45 amper ıdı 4 senede oldu yiğit marka.ve eskı akude kıs sartlarında benı zor durumda braktıgı oldu en ıyısı 60 ah saglıklı da calısır zararı olmaz mrak etmeyın
60 amper aküleri nasıl sığdırdınız yahu ? gerçi mustafanın 1.3tü sanırım motor az yer kaplıyor da bosch servicetekiler 60 ah sığmaz dediler  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 23:15:56 »
60 amper aküleri nasıl sığdırdınız yahu ? gerçi mustafanın 1.3tü sanırım motor az yer kaplıyor da bosch servicetekiler 60 ah sığmaz dediler  :wacko:

sığıyor sığıyor
benim ki de 60 Ah sorunsuz kullanıyorum
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2009, 23:39:55 »
sığıyor sığıyor
benim ki de 60 Ah sorunsuz kullanıyorum
55 önerdiler bana, neyse 60 takarım sığarsa, boschtaki usta 55 bile sığmıcak da biz sığdırcaz tarzında bir laf etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2009, 00:00:54 »
bende de orjinal 45 di..5.yılını doldurdu bu kış sorun yaptı.lpg li oldugundan 60lık tavsiye ettiler.bende 60lık taktırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2009, 22:57:41 »
arkadaşlar aracım 1997 1.6 aküm bititi gittim bizim arabaların aküsü japon tipi diye geçiyor usta pek beğenmiyor ince ve uzun bende 60 amper bildiğimiz normal akü takdırdım alt kısmı kestiler akü üstüne başka bir demir uydurduk orjinal gibi oldu inanın daha az yer kaplıyor yatay olduğu için öbün akü dikti her yerde bulunmuyor ki ben japon tipini bulamadım gitti kuru aki delpin 60 lık 110 ytl takdırdım ve memnunun yani özetle örjinali ben 45 diye biliyorum ufak bir ayarlamayla 60 dönüştürdüm hı diğer konu basınca zaten tık diye aldığı için ikisi arasında pek fark yok kış yaz tek basışta çalışıyor masallah
1997 1.6 XEİ " EFSANE " ( yere yakın olandan korkacaksın !.. ARABAM TOYOTA MOTORUM YAMAHA japon)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2009, 23:13:23 »
bendede delphı marka 45lık aku vardı arabam 99 model corolla 1.3 terra.2 ay once degıstırdım akumu mutlu aku aldım . 60 amperlıkte alabılırsınız dedıler ama gerek duymadım acıkcası.bendede sadece 250 w rms 1000w jbl var 30 cmlık.edıson markada anfı vardı. mutlu akunun 60 amperlık ınce tıp akuleırde var bılgınız olsun.sıstem ıcın cok yuklenceksenız 60 lık yoksa gerek yok 45 lık yeterlı yanı.ben 45lık akuyu 105 ytl ye almıstım buarada ızmırden .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2009, 23:27:19 »
onur bey yada bilen baska arkadaslar..bende aracıma su woofer lardan almak istiyorum,hani arkaya sandık(silindir seklinde)olanlardan..1000lik jbl düşünüyorum bende ama anfi takmam sartmı? cd çalarım pıoneer 4*50 mosfetli...mosfetlilerde gerek yok anfiye diye duymustum.dogrumu_? şimdiden tskrlerr