0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aracımın aküsünü 45 amper olarak biliyordum en azından fabrika çıkışı öyle olması gerektiğini biliyorum ancak geçenlerde evrakları karıştırırken, Mutlu marka akümün garanti belgesinde 40 amper yazıyordu, inip aracı kontrol ettiğimde aracın üzerindede 40 amper akü olduğunu gördüm. Aracın elektrik ve çalışma sorunu yok teşbihte hata olmaz nerdeyse yarım marşta çalışıyor hava şartlarının önemi yok, akü ayrıca 2002 model geçenlerde yağ değişiminde eksik bölümlere saf su konularak tamamlamıştı yağcım, sizce ölçtürmelimiyim 40 amper tüplü bir araba için yeterlimi bana ilerde ne gibi zararı olabilir, Ayrıca ampüller şehir içinde hiç göstermiyor ayrıca uzun yolda çok uyarı alıyorum diğer sürücülerden fakat araç farlardan yeni istasyonlardan sorunsuz geçti cevaplarınızı bekliyorum herkese teşekkürler.
O bahsettiğiniz akünün kapasitesi, Ah, yani amper-saat'tir.Ne kadar yüksek olursa akünüzün kapasitesi o kadar yüksek olur. Yani daha uzun süre deşarj mümkün olur ama aynı zamanda daha uzun süre de şarj olması gerekir. Ben yıllardır 60 amper Mutlu kullanıyorum, orjinali 40-45 gibi birşeydir herhalde benimkinin de.
alternatörü değiştirmen gerekmez, ama daha yüksek amperajlı alternatör özellikle ses sistemi ile uğraşıyorsan işine yarar.
uğraşıyorum denebilir, şu anda fli 38 cm var, amfim boschmann 1600, subwoofer'a audiobahn veya vibe mono amfi takıp mevcut boschmann amfimi de komponent beslemek için kullanacağım o yüzden yüksek amperajlı bir alternatör planlıyorum, gerek var mı sizce? yoksa kapasitör iş görür mü?
Şu anda benim araçta 500W rms + 250W rms'lik iki anfi ile orjinal alternatör var, kapasitör yok. Hiçbir problem yok. Kablolamanızı iyi yapın derim 4 awg gibi.
benımkıde 60 amper.amper ın yuksek olması araca zarar vermez amper yukseldıgı zaman elektırık akımı hızlanır benımde onceden akü 45 amper ıdı 4 senede oldu yiğit marka.ve eskı akude kıs sartlarında benı zor durumda braktıgı oldu en ıyısı 60 ah saglıklı da calısır zararı olmaz mrak etmeyın
60 amper aküleri nasıl sığdırdınız yahu ? gerçi mustafanın 1.3tü sanırım motor az yer kaplıyor da bosch servicetekiler 60 ah sığmaz dediler
sığıyor sığıyorbenim ki de 60 Ah sorunsuz kullanıyorum