0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba dostlar;Aracım 2004 model 1.6 corolla. Aracım kış aylarında sıcaklığın eksi derecelere düştüğünde 75-80 km. hız ile giderden önden ıslık sesi gibi ses geliyor. Hızımı artırdığımda ya da düşürdüğümde ses kesiliyor. Dizel olsa turbo sorunu diyeceğim ama araç benzinli. Bu tür sorunlarla karşılaşan arkadaş var mı acaba ?
Hava emiş hortumlarıno kontrol edin küçük kaçaklar bu tür ses yapabilir[/quotTesekkür ederim emin beyMesaj Birleştirildi: Ocak 01, 2016, 22:12:41Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 01, 2016, 18:03:00Teker/Lastik sorununu tam hallettiniz mi?Şuan ulaşımımda çok sorun olacağı için arabayı sanayiye bırakamadım, şubat tatilini bekliyorum Mehmet Bey. Ufuk beyle görüştüm teker rulmanlarını oradan temin edeceğim.Mesaj Birleştirildi: Ocak 01, 2016, 22:20:54Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 01, 2016, 19:47:53Belirli bir hızda mı yoksa belirli bir devirde mi geliyor? Hızda geliyorsa porya bilyelerinden biri gitmek üzeredir. Belirli bir devirde geliyorsa v kayışı ve bağlı olduğu kasnaklardan birinin bilyesi gitmek üzeredir.Devir olarak dikkat etmedim Mutlu bey. Dün aksam 75 km. hızdan sonra gelmeye başladı gaza bastım ses biraz daha belirginleşti ama 80 km hıza yaklaşınca kesildi. Aynı durum tam tersi şeklinde; 75 km hıza yaklaştıktan sonra ses gelmeye başlayınca ayağımı gazdan çektim hız düşünce seste kesildi. Soğuk hava yaşıyorum bu durumu.
Teker/Lastik sorununu tam hallettiniz mi?
Belirli bir hızda mı yoksa belirli bir devirde mi geliyor? Hızda geliyorsa porya bilyelerinden biri gitmek üzeredir. Belirli bir devirde geliyorsa v kayışı ve bağlı olduğu kasnaklardan birinin bilyesi gitmek üzeredir.