0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maç sensoru başlığı yanlış olmuş, map sensoru de temizlik istemiyor.Maf sensörünü de yağsız kontak sprey ile temizlemek sağlıklıdır.(Map ile maf farklı şeyler)
Maf sensoru için crc air sensor cleaner var sırf bu iş için üretilmiş urun. Fiyatı 30 tl Ankara ivedikte tek firma satıyor ayrıca internet siteleri var kargo yapıyorlar.Mesaj Birleştirildi: Aralık 30, 2015, 13:17:39Pardon şaşmaz organize sanayii olacak
Tekin abi benim forumlardan okuduğum kadarıyla balata spreyi çok güçlü bir temizleyici olduğu için hava akımını olçen ufak telleri aşındırıp zamanla kalınlığını azaltıp zarar vereceğini iddia ediyorlar, ne kadar doğrudur bilmem ama ben en son crc sprey ile temizledim üstündeki birikmiş kurumu sokup attı. Yani işe yarıyor ama balata spreyi zarar veriyor mu pek bir yorum yapamayacağım. Sadece zarar verdiğini söylüyorlar.
Şimdiki aracımın, önceki aracımın sensörlerini hep balata spreyi ile temizledim, hemen hemen tüm markaların yetkili servislerinde de genelde böyle yapılıyor, zarar veriyorsada ölçümünü yapıp yayınlayanı olmadı, söylenenler sadece iddia şeklinde sanırım. Bildiğim kadarıyla Motor üreticilerinden de böyle bir uyarı yok. Balata spreyi ile temizlik sonrası bozulmuş, teli kopmuş MAF sensörü resmi bülten kaydıda yok.Tabii şimdi yine "Siz öyle yapıyorsunuz diye bu doğru demek değildir" diye yorumlar yapılabilir, söyleyebileceğim tek şey "Contact Cleaner spreyleride dükkanlarda satın alınmayı bekliyorlar" olacaktır.
Giysinize yada ayakkabınıza sıçrayan kirli motor yağını bile balata spreyi ile temizleyebilirsiniz. Bunlara zarar vermeyen spreyin sensöre zarar verebileceğini düşünmüyorum. Yeterki uygun mesafeden uygulansın. Bu sprey çok uçucudur, kirleri söker, akmasını sağlar, 3-4 saniye sonra uçar gider.
Evet sadece iddia, bir kaç tane yabancı forum sitesinde okumuştum inceltiyor diye ama nasıl belirlemişler incelttiğini bilemiyorum.
Uygun mesafeden kastınız kaç cm?
Kutu basıncından sensörlerin zarar görmemesi için 10-15 santim mesafeden sıkılabilir. 20 santimden aşağı olmasın diyende vardı temizlemeden önce araştırdığımda. Videolarda da genelde bu mesafelerden sıkmaya dikkat ediyorlardı.
Tekin abi selamlar, balata spreyi alıyım bir köşede dursun diyorum. Kullandığın marka nedir? Bir de yağlı yağsız olanları var diyorlar hangisini almalı?
Macera aramaya gerek yok 20 30 liraya carrefour bauhaus gibi yerlerde yağsız elektronik devre temizleme spreyleri var. Crc markası. Alın 1 tane senelerce kullanırsınız... Kullandığım ürün şu. Corollada kullanmıştım gayet güzel temizliyor. Crc nin maf için üretilen daha iyi olmazmı içindeki kimyasalı bilmiyorum http://www.hepsiburada.com/crc-kontak-temizleyici-300-ml-pm-otdg15111
Zafer bey bilgiler için teşekkürler, fotolar çıkmamış. Bunun yanında maf sensorunun temizlenmesi gerektiğini gosteren belirtilerin arasına aracın çekişten düşmesi, fazla yakması, durduk yere stop etmesi kısacası nazlanmasını da ekleyebiliriz.