0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
s.a bugün aracımın subaplar açıldı subaplar çok sıkışmış usta subapın arasına bi metal soktu 30milimlik ggirmedi sonra 0.5 milimliğini soktu girmedi çok sıkmış subaplar ayar yaparız ama subaplar yanmış mı yanmamış mı açmayınca belli olmaz dedi sizce ayarmı yaptırıyım yoksa değiştirsinmi ? subaplar yanmış olabilme imkanı nedir ?
aracımda lpg var usta ayar ile düzelebilir de diyor ne yapacağımı şaşırdım şahsen o fincan denen mekanizmanın arasında hiç boşluk yok
benim arabamdada calisirken sanki birşey araci sıkıyor gibi.Onceden daha rahatti calismasi.Arrac 100 binde.devir saatinde en ufak oynama titreme birşey yok.bu subap ayarini nasil ölçüyorlar.Üst kapak mi sökülüyor. nasil ölçüyorlar.Bizim usta ugrasmamak icin ölçülmez diyor.
sabah motor sogukken calismiyordu ve ayrica arac 220 binde ayar yapilir dedi ama subaplar yaniksa o fincan denen malzeme de degisir masrafin cogalir dedi o testi nasil yaptircam
iste usta bu aleti soktu..kapak acildi fakat ben ayar yap demedim ayar ile olmazsa subap yaniksa ona verdigim para boşa gidecek arkadaşım bn ne yaparımda az maaliyetli olur kâr ederim diye yardım istiyorum amacım sadece bu
Aletin ismi Sentil.Bu her parçanın kalınlığı vardır ve üzerinde kalınlık miktarı Türkiye'de mm cinsinden yazar. Her motorunda sıcak ve soğuk olmak üzere supap boşluğu vardır.Eğer ayar yapılacaksa motorun kataloğundan sıcak veya soğuk değerleri öğrenip ,o kalınlık seçilir ve supap kafası ile artık ona baskı uygulayan ne varsa arasına sokularak tatlı bir sürtünme sağlayacak derecede ayar yapılır.Aslında keşke ayar yaptırsaydınız. kaç lira ücret istendiğini bilmiyorum ama atla deve olmaması lazım istenen paranın.Eğer ayar netice vermez ise o zaman supaplara baktırırdınız. Ayrıca kompresyon testini yaptırmak için illa supapların yanık olmasını beklemeyin.Ayarı ve testi yaptırın böylece motorun durumunu (ayar kurtarsa bile) sağlıklı olarak görme şansınız olur.
hamza abi daha subap değisikliği yaptırmadım usta vereceğim cevabı bekliyor bu sentil denilen malzeme o fincanın arasına hiç girmiyor aracım az yakıyor çekişide iyi fakat sıcak havalarda rolanti dalgalanması yapıyor arac seyir halinde vitesi boşa atınca oluyor kışın o sorun olmuyo acaba subap yanık mı değilmi