0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar;Alakasız bir konu olabilir fakat merak ettiğim bir konu var , Ben haftada 2 gün oda hafta sonu aracımı kullanabiliyorum. Beklerken arabanın deposundan benzin uçması gerçekleşir mi ? Birkaç arkadaşım depoyu doldurma benzin uçar dedi de onunla ilgili bilgi sahibi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.
Nispeten az sivinin cok olandan daha kolay buharlasmasi mi Mustafa? Bunda isiya maruz kaldigi yuzey alani da etkilidir ama konuda ayni kaptan bahsediliyor, gerisi basit. Benzer iki kabintan birine 100cc, digerine 1.000cc su konur. Ayni ortamda, belli sure sonunda okcum yapilip, sivi kaybi yuzdeleri hesaplanir.
Benzin depoda da dursa açıkta da dursa nispi olarak buharlaşma olur. Amiyane tabirle uçar yani.Burada belirleyici olan hava ile temasının derecesidir.Benzin depoları zan edildiği üzere kapalı sistemler değillerdir.Eğer kapalı sistem yapılırsa belirli bir aşamadan sonra içeride oluşan vakumdan dolayı depodan benzin çekmek mümkün olmazdı.O yüzden depolara bunu önleyecek bir hava alma deliği (borusu veya sistemi artık ne derseniz) bırakılır. işte buharlaşma bu delikten dışarı sızdığı sürece depo içinde buharlaşma devam eder.
Abilerim aracım bir ay yatacak. Ben Turkiyeye gelecegim. 62 litre benzin deposu var suan icinde tahminim 10-15 litre benzin kaldi. Simdi depoyu doldurayimmi yoksa bu sekilde kalsınmı?
Niye dolduruyorsun İlke öyle kalsın. Kıbrıs'ta yakıt fiyatı çok mu artıyor? uçmaz merak etme
Dün suudi araplara zam geldi.. Kıbrısa ne olur bilinmez..?
Geldi de ne kadar oldu abi? TL'ye vurursak zamlı tarife litre fiyatı benzin 70 kuruş, motorin 35 kuruş