Gönderen Konu: araç muayenesi mi?, şoför muayenesi mi? öncelik??  (Okunma sayısı 2382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar bildiğimiz gibi araç muayenesi tüv-türk'e geçip özelleşti. ilk başlarda aşırı tepki aldı. işim gereği çalıştığım şirketteki tüm araç muayenelirini ben yaptırıyorum. gide gele biraz tecrübelendim tabiki. başta banada çok ağır geldi. ama sonra insanlar biraz olsun alıştı. neyse lafı uzatmayayım. orda yapılanlar gerçekten trafikteki araçların güvenliğini ve kalitesini sağlayacak şeyler.(tabi Türkiye'deki yollar buna müsait değil o ayrı bi başlık) peki bununla iş bitiyor mu. yarım kalan muayene yani oradan vize alıp çıkan sürücünün muayenesini kim yapacak. bütün iş araçta bitmiyor ki. aracın bütün mekaniği sağlam olupta sürücünün acemi veya tehlikeli araba kullanmasını kim engelleyecek.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: araç muayenesi mi?, şoför muayenesi mi? öncelik??
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 00:04:47 »
  Hiç kimse arkadaşım hiç kimse...Polisi arasan şikayet etsen bir sürü prosedürden sonra şikayetini alıyor,tehlikeli araç kullanmaktan bir ceza yazılıyor ve vatandaş tehlike araç kullanmaya kaldıgı yerden devam ediyor...Her hangi bir eğitim,gözetim yada similasyona tabi tutulmadan hayda trafiğe..İnsanları sinir ede ede,küfür yiye yiye,insanları tehlikeye ata ata öğren deniliyor..İyi hoş uzun yıllardır araç kullanıpta hala ilk günkü acemiliğini bir nebzede olsa geçememiş insanlar var..Allah yardımcımız olsun...(amin)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2009, 08:43:12 »
  Acemiliğin yanında, ben çok iyi sürücüyüm diyenden de korkacaksın. Yol iki şerit, en sağdan adam görünüşlü mahlukat 3. şerit oluşturuyor ve senin önüne geçmeye çalışıyor. İyidi yol iki şerit ve herkes aynı yöne gidiyor. O 3. şerit her halukarda yolu tıkayacak ileride ve öylede oluyor. Ama gel görkü bunu o adama anlat ve bunlardan az sayıdada yok malesef. Halbuki o yol 2 şerit devam etse herkes daha hızlı bir şekilde gidebilceke. Böyle güya kurnazlar yüzünden herkes sıkıntı yaşıyor. Bunun adıda bencillik ve düşüncesizliktir bence. Ama malesef hala o kadar yol vs. yapılmasına rağmen olayın bu tarafına el atan yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2009, 11:18:09 »
gelişmiş ülkelerde belli periyotlarda şoförler de muayene ve testlerden geçiriliyorlar, yakında bize de gelir. :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2009, 13:08:55 »
  Önce sürücü muayenesi. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 14:06:38 »
Hocam İnsanın içinden gelmeli sabırlı olmak, hakkına razı olmak, başka insanlara ve onların trafikteki haklarına saygı göstermek. Türkiye'de trafikteki insanların çok azında var bunlar. işin kötüsü olmayanlar olanlara vatan haini gibi davranıyor trafikte. Bunların nasıl bir caresi var onuda bilmiyorum ama sürücüleri denetlemenin çözüm olacagını düşünmüyorum. dediğim gibi insanın içinde olmalı.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2009, 14:22:12 »
  Bu da bizim için Petrol Fiyatları'nın yanında ayrı bir Kampanya konusu olabilir bence. Sizlerin fikirleri nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2009, 14:57:36 »
araçları muayene eden tüv yetkililerine bile saldıranlar, dövenler oldu. hemen her forumda yapılmadık hakaret kalmadı.

bu durumda sürücüye muayene yapabilecek kadar cesur insanlar var mı merak ediyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2009, 15:14:15 »
  Bazı değişimler ve heleki bu iyiye doğru olacaksa zaten cesaretle ve en ömenlisi birliktelikle olabilir. Yeterki doğruyu bilelim. Biz mümkün olduğunca üzerimize düşeni yapalım, iyiler zaten bizlere katılır ve çözüme ulaşılır. Sonuçta bundan kural tanımaz sürücülerde faydalanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2009, 15:27:24 »
Bu bence petrol fiyatlarından da daha önemli bir konu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2009, 15:39:15 »
TUV yetkilisi de ne demek yahu? Ozel sirket iste. Para kazaniyor. Yeni basliyor, isi eline yuzune bulastiriyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2009, 17:11:49 »
Ahmet bey siz tüvdeki görevlileri sokaktan falan toplayıp hiç eğitimsiz bir şekilde oraya koydular sanıyosunuz galiba.

+ bütün tüv konularındaki bu negatif tavrınızı da anlayabilmiş değilim halen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2009, 17:27:45 »
Para kazanmak icin kurulmus ozel bir sirket. Hepsi bu.Yetkili metkili deyince siz...Mahalle bakkali da kar amaci guduyor bu tuv de.Devlet bu ozellestirme sacmaliginin bir parcasi olarak muayeneleri kendisi etkin bir sekilde yapacak bir kurum olusturmak yerine bir ozel sirket para kazansin mantigiyla hareket etti.Goruyoruz orneklerini, bastan savma, homojen olmayan, aractan araca gore kriterlerin degistigi bir muayene anlayisi. Tam Turk tipi. Tek farki birilerinin avanta para kazanmasinin saglanmasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2009, 17:33:56 »
evet ben de birçok şeyin örneklerini görüyorum yolda ve tüv sayesinde bu olumsuzlukların %10 u bile azalsa kim ne para kazanırsa kazansın umurumda değil. benim için İNSAN önce gelir.  eski tip muayenede istasyona bile gitmeden muayene yapıldığını ve perişan durumdaki araçların bile muayeneden geçtiğini herkes biliyor. umarım TÜV kurumu Türk aklına uyup eski sistemmiş gibi çalışmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2009, 17:39:25 »
Insallah duzeltirler Orhan Bey. En iyisini devlet de yapabilirdi.Benim itirazim ona.Artik kim yaparsa yapsin kriterleri gercekci, her araca aynen uygulanabilir belirlemeliler ve kimseyi magdur etmeden muayeneleri hizli ve etkin bir sekilde gerceklestirmeliler. Insallah kisa surede bir duzene girer. Ayrica verdikleri bu hizmet karsiliginda ne kadar para kazandiklari da seffaflik cercevesinde periyodik olarak duyurulmali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2009, 17:43:58 »
en iyisini devlet yapabilse bunca yıldır yapardı zaten :)   iyi yapılması için daha kaç yıl beklemeliydik bir 50-60 yıl daha mı :)   muayeneyi de daha hızlı yapabilmek için vardiyalı sisteme geçtiler ve sabah 06:00  dan akşam 22:00 a kadar çalışıyorlar ;)    birşeylerin düzeleceğine inanırsak olacak gibime geliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2009, 18:10:45 »
   Az çoğumuz askerliğimizi yapmış insanlarız.Oto destek bölüğünde ki askerlerin neler yaşadığını biliyoruzdur.Kuralla kesin ve değişmezdir.Sivil hayatında otomobil de emniyet kemeri takmamış adam,katı kuralları nedeni ile askerde otobüs kullanırken kemer takıyor.Kuralla kesin uyuluyor.Neden ?Çünkü trafikte seyir halinde yapacagı bir hata askeri cezaevine gitmeye ve teskeresinin uzamasına neden olacak..Bundan dolayıdır ki asker pür dikkat araba kullanır.
 Aracı arıza yaptığında,aracın arka kımına taş,su bidonu,stepne koymak yerine bagajda bulunan reflektörleri kullanmayı bilir (sivil hayatta kullanma gereği duymaz.Çünkü ceza veren olmayacaktır).
  Sivil hayatta yaptırım organlarımız olan polis/jandarma uygulamaları yerine getirseler,cezalarda ürkütücü bir boyutta olsa kimse hata yapmamaya özen gösterir.

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2009, 02:21:16 »
  Az çoğumuz askerliğimizi yapmış insanlarız.Oto destek bölüğünde ki askerlerin neler yaşadığını biliyoruzdur.Kuralla kesin ve değişmezdir.Sivil hayatında otomobil de emniyet kemeri takmamış adam,katı kuralları nedeni ile askerde otobüs kullanırken kemer takıyor.Kuralla kesin uyuluyor.Neden ?Çünkü trafikte seyir halinde yapacagı bir hata askeri cezaevine gitmeye ve teskeresinin uzamasına neden olacak..Bundan dolayıdır ki asker pür dikkat araba kullanır.
 Aracı arıza yaptığında,aracın arka kımına taş,su bidonu,stepne koymak yerine bagajda bulunan reflektörleri kullanmayı bilir (sivil hayatta kullanma gereği duymaz.Çünkü ceza veren olmayacaktır).
  Sivil hayatta yaptırım organlarımız olan polis/jandarma uygulamaları yerine getirseler,cezalarda ürkütücü bir boyutta olsa kimse hata yapmamaya özen gösterir.

Aynen  katılıyorum. Hatta benim düşünceme  göre tüm  trafik kontrolleri polis  değil de  jandarma tarafından  yapılmalı. Çünkü vatandaşımız polisi  memur kimliğiyle  görüyor  ve  ona  göre  davranıyor. Ve çok zaman polislerimizde  zor  durumda  kalıyor. Ama  jandarma  farklı. Bir  vatandaş polise  davrandığı şekilde  jandarmaya  davranamaz. Jandarmanın  insanımız  üzerindeki ağırlığı daha  fazladır. En  basit  örnek  polise memur bey diye  hitap ederken, daha misal 1 aylık piyade  ere komutanım  diye  hitap  edilir. Bu insanımızın jandarmaya saygısından/korkusundan/onun gücünden kaynaklanabilir. Amacım  burada polisimizi  küçümsemek  değil yanlış  anlaşılmasın. Ama  gerçek bu  kim ne  derse  desin.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2009, 16:15:44 »
Insallah duzeltirler Orhan Bey. En iyisini devlet de yapabilirdi.Benim itirazim ona.Artik kim yaparsa yapsin kriterleri gercekci, her araca aynen uygulanabilir belirlemeliler ve kimseyi magdur etmeden muayeneleri hizli ve etkin bir sekilde gerceklestirmeliler. Insallah kisa surede bir duzene girer. Ayrica verdikleri bu hizmet karsiliginda ne kadar para kazandiklari da seffaflik cercevesinde periyodik olarak duyurulmali.
Ahmet bey düzeltmeleri konusunda size katılıyorum ama devletin yapması gerektigini dusunmuyorum. Onun yerine devletin bu kurumları düzenli ve etkili bir bicimde denetlemesi gerektigi dusnuyorum. Bizdeki memurluk anlayısı yüzünden devlet işlevi ve isleyisi dogru bir uygulama yapmakta zorlanıyordu. hepimiz söyle yada böyle karsılasmısızdır memur mantıgı ile calısanlarla. Özel sektör kendi calısanlarının denetimi düzgün yaptıgında devletin yapamadıgı yapabilir konumda olacaktır dusuncesindeyim bu yüzden. geriye sadece kurumu denetlemek kalır ki devletin asıl yapması gerekende budur derim ben.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2009, 16:21:53 »
...Yol iki şerit, en sağdan adam görünüşlü mahlukat 3. şerit oluşturuyor ve senin önüne geçmeye çalışıyor. İyidi yol iki şerit ve herkes aynı yöne gidiyor. O 3. şerit her halukarda yolu tıkayacak ileride ve öylede oluyor. Ama gel görkü bunu o adama anlat...o kadar yol vs. yapılmasına rağmen olayın bu tarafına el atan yok.
İstedikleri kadar yol yapsınlar. 8 gidiş 8 geliş de yapsalar mutlaka 9. seritleri yapıyorlar.
Hocam İnsanın içinden gelmeli sabırlı olmak, hakkına razı olmak, başka insanlara ve onların trafikteki haklarına saygı göstermek...
Ah şunu bir sindirebilsek, her şey daha güzel olacak.
araçları muayene eden tüv yetkililerine bile saldıranlar, dövenler oldu. hemen her forumda yapılmadık hakaret kalmadı.
bu durumda sürücüye muayene yapabilecek kadar cesur insanlar var mı merak ediyorum :D
Arlı arından korkarmış, arsız da zannedermiş ki kendisinden korkuyorlar.
İbret-i alem cezalar getirilmedikçe ve bu cezalar sonuna kadar uygulanmadıkça, trafiğin düzelme şansı çok zor.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.