0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, geçen kış aracımda bir sorun olmuştu. Gaza yüklendiğim zaman araba bir çekiyor bir bırakıyor gibi oluyordu. Daha sonra uzun yola gittim ve sorun çözülmüştü. Aynı sorunu bu kış başlarken de yaşadım ve uzun yola çıkma durumum da olmadığı için forumdan da edindiğim bilgilerle aracın egr'sini temizlettim. Arabanın çekişindeki dalgalanma geçti ama çekişte bir problem belirdi. Araç hızlanırken eğer gaza yavaş yavaş artırarak basarsam sorun yok. Ama gaza yüklenirsem çekiş önce normal devam ederken sonra çok azalıyor, araba tıkanır gibi oluyor, bassamda gitmiyor. Bazen de 4bin devire doğru bir açılma hissediyorum. Sanayide özel bir servis var, oraya görürdüm. Usta yetkili servise götürüp bilgisayara bağlatmamı istedi. Yetkili servis arıza bulamadı. Daha sonra enjektörlerine, turbosuna falan ayrı ayrı bakacaklarını aracı bırakmamız gerektiğini söylediler. Biraz bekledik, sonra sorunun enjektörlerde göründüğünü sökülüp gönderileceğini, eğer bozuksa tanesinin 2000tl civarı olduğunu söylediler. Bende arabamı aldım tekrar özel servise görürdüm. Motor kaputu açma kolunun orda bir sokete bir cihaz taktı. Enjektör değerlerine baktı ve kaydadeğer bir sorun olmadığını, enjektörlerin birinin geri dönus değerinin biraz anormal olduğunu söyledi. Sorun ne sizce, benzer durum yaşayan ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Bu arada mazotu shellden alırım. Bakımı 3bin km önce 140binde yetkili serviste yapıldı. Bütün filtreleri değişti.
Sevgili ali ben bu arızayı 6 ayda çözdüm istersen sende 1 yıl uğraşma diye yazıyorum.arabanda hiç bişi yok arıza kodu da yok.gelelim can alıcı noktaya.araç 2800 rpm den sonra gaza sert basınca arkadan biri tutuyor bırakıyor tutuyor bırakıyor durumu mevcut di mi....bu arızayı çözene toyot ödül verir.çünkü ortada arıza yok.yok sen madraf etmek istiyosan 4 bin lira masraf et aklın bşına gelsin.Bu tamamen egr yi sçıp kapatan valfib arkasındaki manyetik motordan kaynaklanıyor.motor ömrünü bitirmeye az kala içündeki mıknatıs veya bobin özelliğini kaybediyor.sen gaza bastığında tam güç istediğinde normlde egr kapanır yani devre dışı olur tüm yakıtı yakar.işte o anda egr açık kalıyor beyin kapatıyor o açıyor beyin kapatıyor ve sonuç her açmada pistonun baına egzost gaxı girdiğinden yabma verimi düşüyor arab pusuyor.donra beyin kapatıyor şahlanıyor spnra gene açılıyor.işte bu saçmasapan motor ki çok dandik bişi tamiri olmadığından toyota yetkili servisten yaklaşık 600-700 tl civarında egr vlfi komple alınıyor sorun bitiyor.....sorun değil egr valf motor ömrü 150 000 km
Merhaba:Önce geçmiş olsun,Aynı model aracı bende kullanıyorum,Bende sizin gibi çekiş sıkıntısı olmadı benim aracım çok yakıyor (Şehiriçi !0-11 lt.)diye servise gittim aracımın enjektörlerinden bir tanesi işeme yapıyormuş söküp göndereceğiz dediler,bende birini değil dördünü söktürdüm pompacıya bizzat kendim götürdüm,usta baktı enjektörlerin kütüklerinin sağlam olduğunu bozuk olanını yaparsak olur ama istediğin değerleri göremeyebilirsin dedi bende 4 enjektöründe iç tamir takımını komple değiştirdim tarih zannediyorum mayıs 2014 masraf 1200 tl.artı 300 tl.servis sökme takma yazılım atma eşittir 1500 tl.Merak ettim sizin araç için 2000 tl.hesabı neye göre yaptılar.Eğer entektörlerin kütüklerinde çatlak varsa o zaman başka çünkü kütükler pahalı diye biliyorum.selamlar
Ali abi bu araçlarda enjektörler en son bozulabilen parçasıdır. O yüzden ondan önce yakıt giderlerinden başlayabilirsiniz yeterli basınç geliyor mu? Sonrasında turbo borularında tıkanıklık olabilir, yani tıkanık olan birşey var sizde.
Aynı sorun bendede var http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71024.0
Arkadaşlar, bu araçlar fabrikadan çıktıklarında böyle sorunları yoktu, değilmi?Demekki eksik bakımlar var.Düzenli enjektör temizleyici kullanarak yakıtın geçtiği, tüketildiği ve dışarı atıldığı tüm mekanlar temiz tutulur.Düzenli olarak her 10.000km'de MAF sensörünü temizleyin.D-4D motorların max tork ürettiği devir başlangıcı, 1.800d/d ve üstüdür.Bu motorların hızlanmada hiç bir sorunu yoktur.
Ali bey,aynı durum 2 ay kadar önce bende de oldu,sürekli şehir içi ve 2000 devir altında kullanan eşimden kaynaklandığını düşündüm,özel servis katkı maddesi kullanmamı yada 3.-4. Viteste 3000 devir seviyelerinde 40-50 km yol gitmemi söyledi ve bende bir hafta sonra Çorum'dan Kayseriye gittim,cidden ilk 50 km den sonra bir sorunum kalmadı,katkı maddeleri konusunda burada yazılanları (Tekin beyin yazdıklarına da saygı duyuyorum ve ilgiyle okuyorum) özellikle takip ediyorum ama bu konuda da tereddütlerim var çünkü bir çok forumda bilgi sahibi olan kişiler dahi 2'ye ayrılmış durumda,katkı gerekli diyenler ve gereksiz çünkü yakıtta zaten bu katkılar artık konuluyor diyenler,o yüzden bende çok zorda kalmadıkça kullanmama taraftarıyım.Ayrıca aracın önceki sahibi ile de görüştüm benzer durum 6 ay şehir içi kullanımından sonra onunda başına gelmiş o da opetten aldığı katkı ile durumu normale çevirmiş.
Arkadaşlar, bu araçlar fabrikadan çıktıklarında böyle sorunları yoktu, değilmi?Demekki eksik bakımlar var.Düzenli enjektör temizleyici kullanarak yakıtın geçtiği, tüketildiği ve dışarı atıldığı tüm mekanlar temiz tutulur.Düzenli olarak her 10.000km'de MAF sensörünü temizleyin.D-4D motorların max tork ürettiği devir başlangıcı, 1.800d/d ve üstüdür.Bu motorların hızlanmada hiç bir sorunu yoktur.Tekin abi, MAF sensörünü servisler kendileri biz demeden temizler mi yoksa biz talep mi etmeliyiz? Mesala benim aracım şu anda 17850 kmde. Şu anda gidip temizletmek mantıklı olur mu?
Tekin bey,çok mantıklı dedikleriniz,ancak kullanılan katkı maddelerinin de bir süre sonra kalıntı-tortu vs bırakabileceğini de yine bu forumda da okumuştum diye hatırlıyorum.Ben asla zararlıdır diyebilecek bilgiye de sahip değilim,sadece benzer sorunu yaşadım (çekiş problemi) ve bu şekilde de sorunum çözüldüğü için söyledim.Haziran 2015'te aracımı aldım ve şu ana kadar 17.660 km yol yapmışım,aracım 166.800 km'de ve bende sürekli yorumları okuyarak en doğru şekilde bakımlarını yapmak-yaptırmak istiyorum.Katkıyı da tabi ki bende bir dahaki bakımda koyabilirim.İşten fırsat buldukça mümkün mertebe daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışıyorum,amacım asla sizlerin bilgilerinizin doğruluğu konusunda tartışmak değil,sadece bu bilgilerden feyz almaktır.Teşekkür ederim.
Tekin bey,tekrar teşekkür ederim;katkı maddelerinin (enjektör ve diğer aksamlarla ilgili) markaları öğrenebilirmiyim,yada daha önceki konuların linklerini mümkünse yazabilir misiniz?