0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, 2012 dizel auris sahibiyim. 79000 km de şu an. Sormak istediğim şey kışın yani bu aralar hararet in çok yavaş yükselmesi hatta kalöriferi açın veya rölantide hararetin düşmesi. Sıfır almıştım arabayı, daha önce de dizel olduğu için benzinlilere göre daha geç ısınıyordu ama bu kadar geç ısınmıyordu diye hatırlıyorum. örnek olarak eryaman - beşevler (22 km) arasında sabah -2 C' de hararet orta (yani normal ısı) seviyeye zor geliyor. ışıkta rölantide bekleyince , hatta kalörifer açıksa düşüyor. 4 yıllık bir arabanın termostat sorunu olabilir mi? sorun var ise ise fiyat veya markasını bilen var mı?Teşekkürler.
çıkmacılardan bi tane termostat al orjinal tok bişi olmaz...
Arkadaşlar merhaba, 2012 dizel auris sahibiyim. 79000 km de şu an. Sormak istediğim şey kışın yani bu aralar hararet in çok yavaş yükselmesi hatta kalöriferi açın veya rölantide hararetin düşmesi. Sıfır almıştım arabayı, daha önce de dizel olduğu için benzinlilere göre daha geç ısınıyordu ama bu kadar geç ısınmıyordu diye hatırlıyorum. Doğru hatırlamışsınız, diesel motorlar geç ısınır ve - derecelerde dahada geç ısınır.örnek olarak eryaman - beşevler (22 km) arasında sabah -2 C' de hararet orta (yani normal ısı) seviyeye zor geliyor. ışıkta rölantide bekleyince , hatta kalörifer açıksa düşüyor. 4 yıllık bir arabanın termostat sorunu olabilir mi? sorun var ise ise fiyat veya markasını bilen var mı?Kaloriferi açtığınızda sizi her koşulda ısıtıyorsa, özellikle ilk çalıştırmada 1. dk'dan itibaren ılık hava veriyorsa termostadınızda sorun yoktur.Teşekkürler.
Tekin kardeşim ışıklarda rölantide bekleyince vede kaloriferi açınca sıcaklık düşüyorsa araba benzinli olsun dizel olsun termostat gereğinden fazla açık kalıyordur ve değişmesi gerekir.