0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, aracımı Ağustos ayında ilk sahibinden aldım. Aracın şimdiye kadarki tüm bakımları yetkili serviste yapılmış. Araç şu an 132binde. Araca hemen ısındım ama bazı aksaklıklar fark ettim. Bunları sizle paylaşmak isterim.1- Araçta 1. ve 2. viteslerde giderken gazdan ayağımı çektiğimde araçta bi silkeleme oluyor. Geri gaz verdiğimde araç sallanarak hızlanıyor. Bu sadece 1. ve 2. viteste meydana geliyor.2- Aracın vitesleri çok fazla sert geçiyor. Özellikle düşük viteslerde çatır çutur ses çıkararak geçiyor resmen. Bu muhtemelen debriyajla alakalı galiba. (AİSİN marka debriyaj seti aldım onu taktırdıktan sonra tekrar yazarım sorunun durumunu)3- Araç soğukken ilk çalıştırmada devir göstergesi normal ama araç ısındıkça devir düşüyor nerdeyse araç stop edecek dereceye geliyor ve titreme oluyor araçta.Şimdilik karşılaştığım sorunlar bunlar araçta. Dediğim gibi AISIN debriyaj değişince son durumunu da terkar buradan yazacağım.
Murat bey,Çözüm yolunu buldunuz mu? Benim de 99 Terra model aracım var ve aynı sıkıntılar ben de var acaba konuyla ilgili yardımcı olur musunuzSelamlar,Samet
Samet bey Ben cevap vereyim;Aracın sirkelemesi baskı- balata,Vitesin sert geçişi şanzıman yağı,Araçta lpg var ise lpg ayarı yapılırken uzun farlarını yakın, klima son kademede açık olsun. Yeterli Teknik bilgi ve Parça için @Ufuk Sönmez (16363) den de bilgi alabilirsin.
Kadir bey,Cevaplarınız için teşekkür ederim. İstanbul Zeytinburnu da sanayide tamirci telefonla alt merkez - üst merkez sıkıntısı da olabilir dedi. En büyük sıkıntım son 4-5 gündür oluyor. Trafikte kalınca dur kalk dur kalk sırasında debriyaj pedalı en alta iniyor. Pedalın sonuna kadar bassam da bazen stop ediyor. Bazen de vites geçmez bir hal alıyor. sonra kenara çekip biraz bekleyince düzeliyor. Sizce sorun hala baskı balata da mıdır?
Basit bir test yapalım;Aracı çalıştır, El frenini çek,1. vitese at ve yürütmeyi dene!Araç hala çalışır ise baskı balatan bitik,Eğer gitmek isterken stop ederse baskı balatan da şimdilik sorun yok, ama silkeleme yapar ise bitmeye yakın demektir.Aracından anlayan ve bu konularda sana teknik bilgi verebilecek kişilerden biri @Ufuk Sönmez (16363) dir. Bu kişi ile irtibata geçersen her hangi bir işlem yaptırmasan bile tam olarak sana sıkıntının ne olduğunu teknik olarak izah edebilir. Aracında LPG var mı?
Dediğini yaptım ve araç hareket etmek istiyor Stop etmedi En kısa zamanda iletişime geçerim @Ufuk Sönmez (16363) ileAraç LPG li ancak benzinde de silkeleme yapıyor.
Anlaşılan Baskı Balatan Bitmiş. Normalde stop etmesi lazımdı. En kısa sürede değişimini yapmalısın. Allah korusun daha elzem verici sorunlara neden olabilir.
Bitmeye çok yakın 15 dakıka gidiyorum debriyaj pedalı en alta iniyor. Vites geçmiyor. Vites kutusundan geçerken ses yapıyor falan filan Bakalım inşallah en kısa zamanda yaptıracağım. Gelişmeleri buradan da paylaşım yaparım. İlgin için teşekkür ederim Kadir bey,Selamlar
Rica ederim. Aynı araçtan bende de vardı, Tabiri caiz ise ciğerine kadar öğrendim. Yalnız fazla bekletme başına daha kötü işler açmasın, yada yapılana kadar kullanma aracı.