Gönderen Konu: Yeni Auris sürüş izlenimlerim...  (Okunma sayısı 1314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Yeni Auris sürüş izlenimlerim...
« : Aralık 22, 2015, 14:33:39 »
Merhaba arkadaşlar,

Geçen pazar günü, fabrikadaki işim dolayısıyla, bana ait olmayan 2015 model premium donanımlı makyajlı Auris 1.4 d-4d araçla İstanbul-Düzce-İstanbul sürüşü yaptım. 2012 Auris sahibi olarak, araç hakkındaki izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle, yeni kasa aurisin dış tasarımını beğenenlerdenim. Makyaj sonrası biraz daha yakışıklı hale gelmiş. Kullandığım araç da, lansman rengi olan maviydi.
Ancak, iç mekan için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bir kere şunu belirteyim ; eski kasa aurisin ön konsolu, bana göre tüm zamanların en şık ve en ergonomik konsolu. Vites dahil, müzik kumandaları, klima..vs herşey elinizin altında ve çok kullanışlı. Dediğim gibi, artık yaşlanmış olmasına rağmen benim için hala çok şık. Yeni aurisin bu konsol tasarımını ben beğenmedim. Dokunmatik ekran hiç ama hiç kullanışlı değil bence. Yoldan gözünüzü ayırmadan rahat bir kullanım yapamıyorsunuz. Komutları algılaması da çok hassas değil. Aynı ekranın normal düğmelerle düzenlenmesini tercih ederdim. Klima ayarlarında bir sıkıntı görmedim. Ve vites kolu; eski kasa auris kullanıcılarının memnun olmasının mümkün olmadığı bir yerde ve şekilde.  Alçak konumlandırılmış ve estetikten uzak bir vites topuzu. Bunun haricinde, konsolda genel bir soğukluk hakim, minimalizm uğruna çok basit kaçmış gibi. Yani gözümü doyurmayan birşeyler var gibi.
Şimdi, internette falan çok acımasızca eleştirilen, konsolun tam ortasına konumlandırılmış dijital bir saat var malum. Bu saat beni rahatsız etmediği gibi, aksine hoşuma da gitti. Eskiden otobüs yolculuklarında, gecenin bir yarısı gözüm çok takılırıdı otobüsün saatine. Biraz onu anımsattı bana, duygusal bir bağ kurmuş olabilirim bilemiyorum. Hem ön ve arka yolcuların her daim saati öğrenebilme gibi bir durum da var. Ben sevdim o saati.

Ekran göstergeleri, iki kadran arasına yerleştirilmiş renkli ekran yol bilgisayarı gayet okunaklı ve şık. Yeni nesil bir araca yakışan cinsten. Koltuklar, bir önceki nesle göre çok daha rahat geldi bana. Ayrıca koltuk ısıtma da var. İleri-geri hareket eden kol dayama da gayet işlevsel. Eşya gözleri de bana göre yeterli.

Yalıtım konusu hala sıkıntılı bence, belli bir hızdan sonra özellikle motor sesini çok duydum. Eskisine göre iyileştirme olmasıyla birlikte, yol sesi de hala var.

Süspansiyonlar bir önceki kasaya göre daha sessiz ve dinamik. Darbe emişleri daha iyi, ama hala bir VW Golf değil.

Şimdi gelelim beni en çok cezbeden olaya; malzeme kalitesi.
Premium donanım seviyesinde sunulduğunu biliyorum ama keşke standart olsaydı. Ön göğüs bölgesi, kapı omuzları ve konsol bölgesi, çok kaliteli deri malzemeyle kaplanmış. Gerçekten aracın kalite algısını çok yükseltmiş. Bu vesileyle, sürüş esnasında, aracın hiç bir yerinden en ufak bir ses, tıkırtı vs duymadım. Son derece tok ve rafine bir sürüşü vardı. Malzeme kalitesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulundum.

Araçta Skywiev cam tavan vardı. Evet şık, evet farklı, gece yolculuklarında yıldızlarla gitmek romantik olabilir ama, bana güven duygusu vermedi. Kuruntu olabilir belki ama, kendimi güvende değilmişim gibi hissettim. Ancak bu donanım paketinde standart geliyor bildiğim kadarıyla. Diğer tüm markalarda opsiyon listesinde olan bir donanımın Toyota'da standart olması da oldukça ilginç.

Son olarak, otobanda hız sabitleme özelliğinin ne kadar büyük bir rahatlık olduğunu tekrar gördüm. Kendi aracımda keşke olsaydı dediğim yegane özelliktir.

Sonuç, Yeni Auris makyajlı haliyle güzel, hoş bir araç. Alanı asla pişman etmez. Ancak,iç mekan ve  özellikle ön konsol yapısının, görsel ve fonksiyonel olarak güncel rakiplerinin gerisinde kaldığını düşünüyorum. Ayrıca, dizel olarak sadece 90 bg gücündeki motor ve manuel vites tek seçeneğiniz. Bu yönden de rakiplerinin oldukça gerisinde.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar, okuduğunuz için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris sürüş izlenimlerim...
« : Aralık 22, 2015, 14:33:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris sürüş izlenimlerim...
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2015, 16:18:06 »
cok okunaklı yazmıssınız sankı kendım arabayı surmusum gıbı oldu :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2015, 18:28:13 »
Duygularima tercuman oldun ender abi.[emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2016, 16:24:05 »
Sayın Ender Bey, yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim için çok yol gösterici bir yazı oldu.
Trafik kurallarına uyalım.