Gönderen Konu: bakım periyodu sorunu??  (Okunma sayısı 4515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
bakım periyodu sorunu??
« : Aralık 22, 2015, 11:55:09 »
nisan ayı itibari ile toyota corolla otomatik benzinli araç almış bulunuyorum. son 2 hafta içinde 3 kez toyota merkezden arandım. hesaplamalarımıza göre 10000 km gelmiş olmalısınız diye israrla bakıma gitmem konusunda bilgilendirildim.( mail attım rahatsız olduğumdan artık aranmayacağım)  her seferinde aracımın 10000 km olmadığı ve senesininde gelmediğini belirttim. en son aramada bakım periyodunun 6 ayda bir olduğu söylendi. benim ısrarım üzerine 10000 km veya 1 sene diye yuvarlandı. bende mail attım bilgi kirliliği sebebiyle. bugün bu konu hakkında randım. kitapçıkta en son sayfada bililerin yazıldığı söylendi. evet benim eksikliğim orayı okumamıştım eve gidince okuyacağım. bazı parçaların benzinli araçta 6 ayda bir bakıma tabi olduğu anlatıldı. Anladığım kadarıyla bakım periyodu 10000/1yılda bir ama bazı parçalar ( motor yağı-akü bağlantıları) 6 ayda bir bakılmalıymış. bakıma gitmessem garanti kapsamı bozulmaz ancak bu parçalar kaynaklı prolemde garanti kapsamına girmez dendi. ayrıca garanti ekstra yaptırmıştım para verip ( ki çok pişmanım) bunu içinde 3 önemli nokta olduğu; zamanında eksizsiz ve yetkli bayi de yapılması gerektiği söylendi. yine bu zaman meselesine sorduğumda beni tatmin etmeyen aynı şeyleri dinledim. Anladığım bu 6 aya gitmeyince direk garanti ekstra yanıyor.
benim vaktim ne yazık ki yok. ki zaten ilçede yaşıyorum bakım için merkeze gitmeliyim. benim için 6 ayda bir bakım yaptırmak bi eziyet olur ki çevremden duyduğum kadarıyla 6 ayda bir bakım isteyen bir markada bilmiyorum.
biraz uzun oldu kusura bakmayım. Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. bu bakım işi gerçekten kafa karıştırıcı. bakım periyodu ne zamandır.  eğer 6 ay gibi bir süre mevcut ise aracıma dışarda bakım yaptıracağım. bu garanti ekstra yaptırdığım ücreti geri alma durumum olabilir mi?
teşekkürler

Toyota Club Türkiye

bakım periyodu sorunu??
« : Aralık 22, 2015, 11:55:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: bakım periyodu sorunu??
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2015, 12:04:58 »
Garanti Extra yaptırmış olmanız güzel bir şey.

Motor yağının 6 ayda bir değişmemesi nedeniyle hiç bir sorun yaşamazsınız.

10.000km periyodlarını aksatmayın yeter.

Vaktiniz kısıtlı ise, 10.000km sonrasına değil öncesine bakımınızı yaptırın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2015, 13:37:57 »
Aracımı Eylül ayında sonkar dan aldım. Almadan önce özellikle bu durumu sordum bana yılda bir dediler. Geçenlerde de dumankayaya 1000 km bakımına götürdüm. Aracı teslşm ederken sinyal koluna bakım kağıdı koymuşlar bir sonraki bakım için elle 6 ay yazılmış. Sormadım bile. Aracımın garanti kapsamından çıkacağını söylerlerse müşteri kaynedeceklerini söylerim. Altı ayda bakıma çağırmak da mazdanın icadı. Avrupada 20000 km de bakıma çağırılan araçlar var burada altı ayda çağırmak dolandırıcılıktan başka birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2015, 13:40:32 »
@Yunus öztürk (34870) Piyasada ortalama bakım km'leri 15 bin civarında. Toyota'nın 1yıl/10 bin km periyodu bile tartışılırken bakım periyodunu 6 aya çekmişler, bu da bakım maliyetlerinde artış demek. Yerinizde olsam garanti ekstra yaptırmazdım. Biraz maliyetli olsa da garanti süresi içerisinde bakımları yetkili servise yaptırmanızda yarar var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2015, 15:26:42 »
Bu konuyla ilgili olarak, bugüne kadar ki Toyotalarımı hep servisde bakım yaptırdım, bakımlarını, karşılığı olarak, garanti extradan corollanın ayna mahruti değişti ücret ödemedim, yine diğer corollam da, normal garantiden komple kapı döşemesi, vites kolu, ön iki koltuk süngerleri, şanzıman ayna mahruti( değişmesine rağmen sorun çözülmedi - en son şanzıman değişecekti o halde satıldı), şanzıman harici diğer parçalar benim pinpirikliğimden değişti bir sorun olduğu için değil, şimdi ki aracım yine aynı seri araç, şu an ki güncel km 19.000'de normal garantisinin bitmesine; 15 gün kaldı, garanti extra için servis 710TL istiyor, hadi extrayı yaptırdım, 1.000 km sonra 20 bin bakımı var, bunun için de 500TL ücreti istiyorlar, totalde bana 1200TL' ye gelecek, dışarıda bu bakımı orjinal parçalarla 300TL'ye hallederim diye düşünüyorum, yılda en fazla 15.000KM yapan biri olarak, garanti extra yaptırmalımıyım, yaptırmamalıyım, muallak da kaldım, 10 günüm var  :lol:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2015, 16:31:02 »
dıger arac fırmalarına bakıyorsunuz 15 bın de bakım yapıyorlar. bızım toyota 6 ay yada 10 bın dıyor resmen adam opmece. bırde vatandası korkutuyorlar aman haaa garantıden cıkar dıye. el mahkum gıtmek zorunda kalıyor ınsan.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2015, 16:37:12 »
dıger arac fırmalarına bakıyorsunuz 15 bın de bakım yapıyorlar. bızım toyota 6 ay yada 10 bın dıyor resmen adam opmece. bırde vatandası korkutuyorlar aman haaa garantıden cıkar dıye. el mahkum gıtmek zorunda kalıyor ınsan.

Bende o kadar para verip ne garantiyi yaptırmak istiyorum ne de bakımı serviste yaptırmayı düşünüyorum, bakalım TOYOTA bize sorunsuzluk abidesi olduğunu bir kere bile gösterecek mi, bugüne kadar hiç görmedik ama  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2015, 16:48:06 »
Bende o kadar para verip ne garantiyi yaptırmak istiyorum ne de bakımı serviste yaptırmayı düşünüyorum, bakalım TOYOTA bize sorunsuzluk abidesi olduğunu bir kere bile gösterecek mi, bugüne kadar hiç görmedik ama  :rofl:

Aydın, sen iyi bir özel servis bul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2015, 17:43:04 »
Aydın, sen iyi bir özel servis bul.

Haftaya Denizli'de olacağım, orada 2-3 tane özel servis var galiba, @Murat Köse (28015) abi destek rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2015, 17:49:11 »
Haftaya Denizli'de olacağım, orada 2-3 tane özel servis var galiba, @Murat Köse (28015) abi destek rica ediyorum.

O şu anda LPG'nin keyfini sürüyordur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2015, 17:53:33 »
O şu anda LPG'nin keyfini sürüyordur. :)
Vayyy bende diyorum üstad neden buralarda yokk  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2015, 18:24:11 »
Aydın bey, ben olsam garantiyi uzatırdım :) Hiç düşünmem bile. Çünkü hiç olmadık anda bir sorun olabilir , o zaman da iyi ki yaptırmışım dersiniz. :)
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2015, 00:13:01 »
aracımı kasım ayının sonunda aldım ve LPG yide servis taktı, garantiyi 5 sene sınırsız km. olarak uzattım. satış sırasında ilk 1000 km.de gözden geçirme için geleceğimi ve ondan sonra her 10.000 km. yada 1 yıl sonu servis zamanı olduğunu söylediler. bu 6 ay muhabbetini hangi servis çıkarttı acaba? uygulamalarda servisler arası yada iller arası farklılıklarmı var? bu arada aracı Ankara Toyan'dan aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2015, 09:35:49 »
Tatile gideceğim için 10 bin bakımını 9200 küsür km'de yaptırmıştım 02.09.2015 günü. Fatura da "bir sonra ki bakımınız 20.000 km olup bekleriz" diye not var o kadar. 6 ay gibi bir ay süreci yok.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2015, 10:27:27 »
aslında 6 ayda bir yağ değişimi için çağırıyorlar yaza ve kışa giriş için bununda sebebi motor yağı 6 ay da ömrünü tüketiyor olması ister km yapın ister yapmayın sonuçta bu yağ sıcak ta ve soğukta motorun içinde çalıştığı sürece bozulur ve bu da sizin motorunuzun ömrünü belirler
aslında 6 yada bir çağırma motor ömrünüzün uzaması için gerekli bence güzel bir uygulama ama gerçekten maliyetli
fakat erviste şöyle bişi duydum mesea 1. ayda arabayı aldınız 7. ay oldu aracın km 3000 ve 10000 olmasına nerdeyse bir sene var servise gidip sadece motor yağını değişim yaptırabiliyorsunuz 150tl ye sonra diyelimki 9. ay geldi araç 10000km oldu motorun yağ değişimi olmadan işlem yapılır yani 10000 km bakımı yapılır fakat 6 aylık periyotta motor yağı değiştiği için bi daha değişim olmaz ben bu şekilde biliyorum
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 28, 2015, 10:40:30 »
Skoda'da 15 binden 15bine bakımlar yapılmakta ya da bir yılı geçmeyecek şekilde hangisi önce dolarsa. Bence 10-12bin km bakım aralığı ülkemiz şartları için en ideali. Yağ vizikositesini elbette korur ancak filtreler, özellikle hava filtresi için aynı durum geçerli değil çünkü ana yollarımız haricinde tali yollar ve cadde araları ya da mahalle araları ve hatta karayollarımızda da kısmen stabileze, mıcır, çamur, çukurlar mevcut.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2015, 10:48:17
aslında 6 ayda bir yağ değişimi için çağırıyorlar yaza ve kışa giriş için bununda sebebi motor yağı 6 ay da ömrünü tüketiyor olması ister km yapın ister yapmayın sonuçta bu yağ sıcak ta ve soğukta motorun içinde çalıştığı sürece bozulur ve bu da sizin motorunuzun ömrünü belirler
aslında 6 yada bir çağırma motor ömrünüzün uzaması için gerekli bence güzel bir uygulama ama gerçekten maliyetli
fakat erviste şöyle bişi duydum mesea 1. ayda arabayı aldınız 7. ay oldu aracın km 3000 ve 10000 olmasına nerdeyse bir sene var servise gidip sadece motor yağını değişim yaptırabiliyorsunuz 150tl ye sonra diyelimki 9. ay geldi araç 10000km oldu motorun yağ değişimi olmadan işlem yapılır yani 10000 km bakımı yapılır fakat 6 aylık periyotta motor yağı değiştiği için bi daha değişim olmaz ben bu şekilde biliyorum

Aslına bakılırsa motor yağını çok erken değiştirmek de hoş bir durum değildir. Mevsimlere göre yağ değişimi özellikle eski dönemlerde askeri araçlarda kullanılan bir yöntemdi. Yazın daha kalın yağ kullanılır, kışın ise nispeten daha ince yağlar konulurdu. Ancak o dönemler mineral yağların hüküm sürdüğü, sentetik yağların tam manasıyla yaygınlaşmadığı dönemlerdi. Günümüzde ise olağanüstü yağ teknolojileri mevcuttur. Yurtdışında bazı ülkelerde yağ bakım aralığının 20.000km  ve üzeri olan yerlerin olduğunu biliyorum. Tam sentetik yağların km dolmadığı müddetçe 6 ayda bir değişmesi doğru bir durum değildir. Bu kadar sık yağ değişimin çevresel olarak da olumsuz etkileri vardır. Ancak bir sonraki bakımınıza atıyorum bin-binbeşyüz km kalmış ve önünüz kış. Bunda yağ bakımı ve genel bakımına girmeniz isabetli olabilir.