0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Iyi geceler herkese. Yag cubugunda iki nokta veya 3 nokta olayinda kafam karisti arkadaslar. 2005 corollamda 3 tane nokta var ve hangi durumda yag yeterli seviyede oluyor anlayamiyorum. 2004 ten sonrakilerde iki nokta varmis anladigim kadariyla. Eger oyleyse nenim aractaki yag cubugu neden 3 noktali? Bu arada motor yagi ile ilguli konunun cogunu okudum ama tam bi yanit bulamadim. Yardimci olursaniz cok sevinirim
Benim aracım da 2005 makyajlı kasa HB.Yağ çubuğu üç noktalı.Bu sene yağ değişiminde sıkıntı yaşadım.Yetkili servisin biri 3.7 litre yağ koymuş araştırınca öğrendim normal seviye üçüncü noktaymış.(Toyota Çavdarlı'ya sordum)Daha doğrusu asıl üç noktalı yağ çubuğu makyajlı kasalarda varmış ve kılavuza göre de 4.2 litre yağ konulması gerekiyor.
Arkadaslar yeni konu acmayayim diye burdan sornak istiyorum. Aracima 5 40 mi yoksa yari sentetik olan 10 40 i mi .(hic icimden gelmiyor ama onceden bu yag kullnildi) koysam gercekten kararsiz kaldim. Kime sorsam ustalardan 5 40 i eksltir aracin diyor. Sizin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum ( 2005 lpg li 117.000 km)
Benim araç 170 binde şu an. En son bakımında 5 30 yağ koyduk. Biraz eksiltti. Önceleri 10 40 koyuyorduk hiç eksiltme yapmıyordu. Belki size fikir verebilir bu tecrübem.
Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin heralde 5 40 castrol edge kullanacagm tam sentetige gecmek istiyorum herkese ragmen
Derinderede,ustalar castrol kullanma dediler Okan haberin olsun.
Okan merhaba:yağ çubuğu hk.bilgim yok ama toyotanın orijinal yağı mobil yağı diyebiliyorum.
Mobil in de 5 40 i yok abi dedindere mobil 10 40 koyuyo zaten benim yagimda en son orada degisti de bu sefer semtetik koyayim dedim ama sen hangi yagi kullaniyosun abi