Gönderen Konu: Corolla Terra 2000 Model Bir kaç Soru  (Okunma sayısı 1853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla Terra 2000 Model Bir kaç Soru
« : Aralık 21, 2015, 22:37:38 »
Abilerim herkese hayırlı geceler diliyorum öncelikle ;

Açıkcası arabadn aksesuarlardan parçalardan anlamıyorum yanı kaportayı açıpta içine bakacak cesaretim bilgim yok . bu hususları gö önüne alarak sizlere bir kaç sorum olacak

arabamız Toyota terra 1.3 2000  Model
1-Şoförun oldugu kısımda kaloriferi ayağa verdiğimde şoför tarafı ısınmıyor yada ısınıyorsa da ısıtmıyor denecek derecede.Yanı diğer yerlerde srun yok aracın motoru sıcakken denıyorum bu durum normal midir yada şofor tarafında bu modellerde kalorifer mı yok onu da bilmiyorum
2- Vitesi 2. takıp park ettiğimde araca yarın binmeye gidiyorum diyelim debraja basıyorum ama 2.vitesten boşa çekmek icin cok guc harcıyorum ve yıne vıtes 2 deyken 3 e atacagımda da sankı onunde bi engel varmıs da engellıyomus gıbı onda da zorlukk çekiyorum fakat 1-3-4-5-R  arası geçişlerde herhangı bır sorunum yok
3-Soguk gunlerde camlar buğulanıyor hem cam çözücü yü acıyorum hemde camlara verıyorum kaloriferi yalnız arka camın orda kalorifer ızgarası varmı yok mu merak edıyorum camlar geç çözülüyor gibime gelıyor.
4-Arabayı yıne kıs günlerinde çalıştırdıgımda motoru ısınsın dıye 10 sanıye gibi gazlıyorum daha sonra dısarı cıktıgımda ise eksoztan dısarı sıvı şeklinde damlacıklar halinde püskürmeler görüyorum damla damla şeklinde kucuk kucuk zerrecikler yalnız 1 metre öteye kadar . Normal midir ?

hepinize teşekkür ederim ..

Toyota Club Türkiye

Corolla Terra 2000 Model Bir kaç Soru
« : Aralık 21, 2015, 22:37:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Terra 2000 Model Bir kaç Soru
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2015, 10:05:11 »
Ekzoz dan su vermesi normal dir. Arka cam ızgara si var geç isinabilir o da normal. Vites te ki sorunu debriyaj tam ayirmiyor mu tam bilemiyorum. Yaği eksik de olabilir. Bi baktirin şanzıman önemli
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2015, 13:18:36 »

Açıkcası arabadn aksesuarlardan parçalardan anlamıyorum yanı kaportayı açıpta içine bakacak cesaretim bilgim yok . bu hususları gö önüne alarak sizlere bir kaç sorum olacak

1-Şoförun oldugu kısımda kaloriferi ayağa verdiğimde şoför tarafı ısınmıyor yada ısınıyorsa da ısıtmıyor denecek derecede.Yanı diğer yerlerde srun yok aracın motoru sıcakken denıyorum bu durum normal midir yada şofor tarafında bu modellerde kalorifer mı yok onu da bilmiyorum
2- Vitesi 2. takıp park ettiğimde araca yarın binmeye gidiyorum diyelim debraja basıyorum ama 2.vitesten boşa çekmek icin cok guc harcıyorum ve yıne vıtes 2 deyken 3 e atacagımda da sankı onunde bi engel varmıs da engellıyomus gıbı onda da zorlukk çekiyorum fakat 1-3-4-5-R  arası geçişlerde herhangı bır sorunum yok
3-Soguk gunlerde camlar buğulanıyor hem cam çözücü yü acıyorum hemde camlara verıyorum kaloriferi yalnız arka camın orda kalorifer ızgarası varmı yok mu merak edıyorum camlar geç çözülüyor gibime gelıyor.
4-Arabayı yıne kıs günlerinde çalıştırdıgımda motoru ısınsın dıye 10 sanıye gibi gazlıyorum daha sonra dısarı cıktıgımda ise eksoztan dısarı sıvı şeklinde damlacıklar halinde püskürmeler görüyorum damla damla şeklinde kucuk kucuk zerrecikler yalnız 1 metre öteye kadar . Normal midir ?

Baskı balata bitiyor gibi
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2015, 11:04:17 »
3 Nolu sorunuza yanıtım;
Hava sirkilasyon şeklini ayarlayan bir tuş var klima tuşlarının orada. Onu diğer şekle getirin belki buğulanma sorunu çözülebilir.
2009-2013: Tofaş Şahin 1,6-1991
2013-2015: Toyota Corolla 1,3 Terra-2000
2015-........: Mitsubishi Attrage 1,2 İntense-2015

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2016, 01:41:54 »
camın buzunu çözmek için malesef motorun ısınmasını beklemek gerekir. Ancak araç içi buğulanmayı çözmek için klimayı aktif etmek gerekir. yani sıcak konumda A/C düğmesine basmak gerekir. Hemen buğulanmayı çözer. ayrıca kışın unutulan klima da devir daimini yapmış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2016, 08:22:46 »

1-Şoför ayak ısıtmasını sağlayan kalorifer borusunu kontrol et.Büyük ihtimal yerinden çıkmıştır.Ondan dolayı da ısıyı dağıtamıyor.Onu yuvasına oturtmalısınız.
2-Büyük ihtimalle 2.vites senkromenci aşınmıştır.Şanzıman sökülecek.
Arkadaşlar baskı-balatadan bahsetmiş.Ama ihtimal vermiyorum.Sadece tek viteste yapıyor.Diğerlerinde de yappsaydı baskı-balata diyebilirdik.
3-Arka camda kalorifer çıkışı olmaz.Sadece cam ısıtma rezistansı olur.Onun içinde ön cama göre daha geç ve çizgiler şeklinde çözünür.
4-Arabayı ilk çalıştırdığında asla gaza basma.Bu motor ömrünü yarıya indirir.Onun yerine,bırak araba rolantide bir süre çalışsın ve kendini rolantide ısıtsın.Egzostan yakma olayı sonucu oluşan gazlar ve su,buhar şeklinde dışarıya çıkar.Kışın soğuktan ötürü yoğunlaşan gazlar,sıvı formuna döner ve sizin bahsettiğiniz olay gerçekleşir.Benim araçta da aynısı oluyor.

Bunlar benim kişisel tecrübelerim sonucu yaptığım tavsiyelerdir.Uzman arkadaşların fikrini de almakta fayda vardır.