Gönderen Konu: Tekleme, Silkeleme  (Okunma sayısı 10415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Tekleme, Silkeleme
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2016, 11:06:53 »
ben yağ bakımına götürdüğümde distributor içini değiştirticem olmassa.. benim araçta distributor ayarlandıktan sonra eskisi gibi bir sıkıntı kalmadı.. karbürator temizliği gaz kelebeği boğaz vb. temizliklerini yaptırmıştım.. bujilerde değişmişti.. şimdi tek şu distributor kaldı ama uzun süre bu şekilde götürür beni diye dünüyorum.. ama sorunu burdan yazarsak bence bu sıkıntıyı yaşayanlarda netten aradıklarında bulabilirler..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2016, 11:06:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 05, 2016, 19:10:54 »
Abi arac 177 binde kelebegini sokmeden balata spreyiyle 1-2 ay once temizledim aldigimdan bu yanada iki kez enjektor temizleyici kullandim en son bu yaz 170 bin km lerdeyken bi kutu kullanmistim pek bi farkini gormedim benzinide hep bp den ve kaliteli istasyonlardan alirim ancak dedigin gibi abi emme manifoltunun icinde baya bir siyahlik gozukuyor elim yetismedigi icin sadece kelebegi temizleyebiliyorum .Aracin sadece 4 devir alti olmasi gerekenden daha cansiz oldugunu hissediyorum ivmelenme zor oluyo ust devirlerde en ufak sikinti olmuyo performans konusundada kompresor konusundada orta susturucunun fln tikanmasi bu konuda etki edermi abi.birde araci bu sikayetle goturdum avans ayari 10 dan 25 e cikarilinca alt devirler daha iyilesip tekleme cok azalmisti arac akici bisekilde rahat hareket ediyodu ancak rolanfi titremesi artti bu seferse ve cekis yine 2 hafta sonra eskisi gibi oldu ateslemeyle ilgili bi problem olma ihtimali sence daha mi az abi.rolanti 950 ye sabit dari fln acinca 940 fln dusuyo hafif titriyo kaloriferi acinca biraz artiyo rezistansi acinca biraz artiyo elektirik cektikce aracin titremesi artiyo aracda gunduz far acilmassaz kalorifer acilmassa cok min duzeyde bi titreme var.

Öncelikle Egzost manifoldun ve susturucu sistemin sağlam ve deliksiz olmalı.
Subap Kompresör testi yaptırmalısın,
Subap ayarlarını kontrol ettirmelisin.

Sonrasında distribütörden avans ayarı yaptırmalısın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2016, 19:26:22 »
Sanki sorunlar subab ayarına benziyor. Arabanın performansını çok etkiliyor. Yakıt sarfiyatının çok olması gerekiyor. Yakıt sarfiyatınız çok mu?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2016, 22:00:14 »
Öncelikle Egzost manifoldun ve susturucu sistemin sağlam ve deliksiz olmalı.
Subap Kompresör testi yaptırmalısın,
Subap ayarlarını kontrol ettirmelisin.

Sonrasında distribütörden avans ayarı yaptırmalısın.
Abi titreme sorununu buldum aküden yapıyo aküyü değiştirecem performans konusunda triger değişecek 180,000 de o zaman sübaplara baktırırım şimdi o zamana kadar bu şekilde devam egzoz sisteminde delik vs yok abi.
Sanki sorunlar subab ayarına benziyor. Arabanın performansını çok etkiliyor. Yakıt sarfiyatının çok olması gerekiyor. Yakıt sarfiyatınız çok mu?
ankara şehir içi normal değer 9,5 litre fln yakıyo uzun yolda 5,8 e kadar düşürmüştüm geçen yıl ama bu sene 6 civarı uzun yol değerleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2016, 22:02:09 »
Abi titreme sorununu buldum aküden yapıyo aküyü değiştirecem

Şarj dinamosunuda ölçtür, gerekiyorsa bakıma girmeli.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2016, 22:47:52 »
Yusuf merhaba, titreme dediğin hani hafif tepe inerken 1.-2. viteslerde ve düşük devirde gazı bıraktığında yada gaza dokununca kerkinme gibi bişey mi?
Eğer öyleyse sorunu nasıl tespit ettin, akünün bu durumda payı nedir?
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2016, 03:19:47 »
Şarj dinamosunuda ölçtür, gerekiyorsa bakıma girmeli.

Yusuf merhaba, titreme dediğin hani hafif tepe inerken 1.-2. viteslerde ve düşük devirde gazı bıraktığında yada gaza dokununca kerkinme gibi bişey mi?
Eğer öyleyse sorunu nasıl tespit ettin, akünün bu durumda payı nedir?
aracin dururken rolantideki titremesini kastettim abi 950 devirde sabitken hic bir elektirik ceken sey acik degilken sifir titreme vardi ancak fari havalandirmayi acinca titreme oluyodu akuden suphelendim  aku zaten 4 senelik fln titrerken baska aractan takviye yaptim titreme kesildi sarj dinamosuda olabilir ama once akuyu degistirecem zamanida geldi en son gecen sene olcturdum bu kisi cikarmaz demisti 2 kis geciyo nerdeyse.yeni aku alacagim zaten titreme devam ederse rolantide elektirik cekince sarj dinamosu ihtiyac halinde revize edilir. ancak harket halinde ayagimi gazdan cekince bir kac kere silkeleyip kompresore binmesi devam ediyor o duzelmedi yokus assagi ben  olmasi gerekenden fazla kompresore bindigini hissediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2016, 13:38:58 »
ancak harket halinde ayagimi gazdan cekince bir kac kere silkeleyip kompresore binmesi devam ediyor o duzelmedi yokus assagi ben  olmasi gerekenden fazla kompresore bindigini hissediyorum.
Benim aracımdaki sorunum aynen böyle, daha önce buji leri ngk ile değiştirdim silkeleme azaldı ama bu aralar yine artmaya başladı. Buji kablosunu aracın eski sahibi değiştirdim diyordu olmazsa tekrar değiştiricem.
Senin bahsettiğin titreme bi yakınımdaki renault 19 da vardı, elektrik yükü arttıkça titreme çoğalıyordu ışıklar bile titriyordu en son alternatör diye teşhis koydular Tekin beyin dediği gibi ölçtürmen faydalı olacak.
Efsane '95 XEI