0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı araçtan bende de var. Ayağınızı gazdan çekince kompresyon devreye girer. BU normaldir. Herhangi bir sorun yok aracınızda...
benim araba yine yığılmaya başladı eskisi kadar olmasada yine sarsıntılı yavaşlıyo birden kopmresöre binip sallamaya başladı performansı yine düştü alt devirlerde.Distribütörü açacam artık kendim temizliyeceğim yapacak bişey kalmadı ama sökünce herhangibir ayar bozulurmu tek çekindiğim nokta bu eskisinden dahada kötü olmasında.
arka arkaya silkelemesi normalse problem yok.. ama bi ara bu sorun var nasıl hallederiz diye gittiğimde dediğim gibi distrubutorden birşey ayarlandı sorun sıfıra sıfır halloldu.. yaklaşık 100 km kullanmamdan sonra normale dondu.. birşeyde sıkıntı var gibi ama çözemedim.. şimdilik debriyajla normal devam ediyorum silkelemeye bıraktırmadan gazı debriyajı ona göre ayarlıyorum ama model yılı yüksek araçlar şeklinde sıkıntısız gitmesinide insan istemiyo değil
Distribütörün sadece kapağını çıkartmakla ayarı bozulmaz, sonuçta aynen geri takacaksın ki başka türlü takma şansında yok.Kontağın kapalı olsun.
Teşekkürler tekin abi yardımın için,senden aldığım bilgilerle bunuda yapacağım işallah alkolle temizleyeceğim çıkan sonucu fotoğraflarla buraya aktaracağım.
Distribütör kapağında çok ince ayar vardır sağ sol yaparak anlıyabilirsin distribütörün görevi sırası gelen bujiye akım göndermektir buda sıkıştırmanın en iyi olduğu zamana denk gelmesi gerekiyor
bir kaç gündür elim deyip bakamamıştım bugun sökmeye çalıştım tornavidayla sokemedim herhalde hiç sökülmemiş cok sıkıydı lokma takımım olmadığı içinde çok zorlamadım yalama olmasın diye ancak buji kablolarını söktüm distribütörden,hiç korozyon yoktu ucunda ancak elime bi yağ bulaştı sökünce kablonun bağlantı noktasından,dörtnala götürecem arabayı tekrar.Aracın böyle olması canımı cok sıkıyo sırf tup taktırmıyorum keyifli performanslı kullanmak için ancak bu rolantı sabitken farı havalandırmayı acınca sinyal verince titremesi ve akıcı gidememesi alt devirdeki yığılma beni delirtiyor keyif fln bırakmadı en kısa zamanda sorunu çözdürebilrsem buraya yazacağım.
Tekin abi, Carbon Cleari 200bin km arabalar için şiddetle tavsiye etmiyorlar. Bende düşünmüştüm .
Şiddetle o yanıtı verenler, kaçak olmadığı sürece fren hidroliği ve şanzıman yağı değişiminede gerek yok diyorlar.Bence sizin motorun Carbon Clean ve kelebek temizliğine ihtiyacı var.
Araçta LPG yoksa, bu modellerde rölanti çok stabildir.Ancak.! yaş ve km itibarı ile..Carbon Clean işlemi yaptırıp subapların, egzost manifoldunun, belki yarı EGR sisteminin vs temizlenmesini sağlamak, Ve Gaz kelebeği temizliği yaptırarak rölantinin düzelmesine yardımcı olmak gerekiyor.Bu arada düzenli enjektör temizleyici kullanmayada devam etmek gerekiyor.