Gönderen Konu: 90 model liftback almak üzereyim Trabzonda nereye göstereyim  (Okunma sayısı 1846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar çok kısıtlı bütçem ve bu araçlara karşı özel bir ilgim var .
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bilenlerin-bildigi-toyota-253896879/detay
ilanda yer alan araç için 8250 tl ye pazarlık kestik . ancak aklıma takılan konular var.
sahibi SİVAS AYIK OTODA aracın motorunu yaptırdığını bir gözde ateşleme sıkıntısından dolayı olduğunu söyledi . ancak 5000 km sonra araç bir daha sorun çıkarmış bu sefer açmışlar sübapların altındaki yay kırıkmış değişmişler. şu anda bir sorunu yok ama sen genede ustana baktır diyor sahibi açık sözlü. sağolsun .
Trabzonda bunu anlayacak bir usta  ismi verebilirmisiniz veya expertiz firmaları anlar mı? (bana pek anlamaz gibi geliyor motorun sesinden anlayacak toyota ustası  lazım gibi).
Aracın boya ihtiyacı olduğunu söylüyor, araç resimlerde bana göre diri görünüyor, çürük pas yok muş.
sizden tavsiye bekliyorum bu araç hakkında , nelerine dikkat edeyim ,maceramı olur yoksa bu bütçe ile ancak uno tarzı araç alayım. onlarda nekadar temiz olursa işte. onlaramı bakayım. kararsız kaldım bir yardım  :wacko:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 90 model liftback almak üzereyim Trabzonda nereye göstereyim
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2015, 09:32:00 »
Aracın yaşı malum, bazı sorunları ekspertiz anlamayabilir. İyi bir Toyota ustası bulmanız lazım. Uno vs gibi araçlara yönelirseniz de riski bundan daha az olmayacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2015, 10:20:26 »
işte bende o yüzden forumdaki arkadaşlara  sormak istedim. Trabzonda iyi bir usta bilen varmı . Ayrıca başka bu modellerde kronik şuna bak şu bozuk olursa başına iş açar diyebileceğiniz yerleri varmıdır. Daha önce bu araçtan kullandım ama araç da bende gençtim usta yüzü görmeden satmıştım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2015, 10:24:27 »
işte bende o yüzden forumdaki arkadaşlara  sormak istedim. Trabzonda iyi bir usta bilen varmı . Ayrıca başka bu modellerde kronik şuna bak şu bozuk olursa başına iş açar diyebileceğiniz yerleri varmıdır. Daha önce bu araçtan kullandım ama araç da bende gençtim usta yüzü görmeden satmıştım .

Araçta donanım yokki abi. Kontrol edilecek yerler belli, yürüyen aksam, motor, şanzıman ve fren sistemi. Kaportada boya istiyor. Pas kontrolü yaptırmanız iyi olur. En azından boyaya sokacağınızda başınız ağrımaz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2015, 10:28:08 »
Aytac yoneticimize katiliyorum. Bence doneminin en guzel araclarindan.
Oncelikle aracta bazi mekanik vs sorunlari olmasi dogal, butcenizi bunu da dusunerek ayarlayin. Trabzon tarafindan uyelerimiz yardimci olacaktir usta konusunda.
Arac cok karmasik sistemli bir arac degil. Ancak donanimlar, egzoz, fren tertibati, yuruyen aksam, enjeksiyonlu model ise enjektorler, distributor, sanziman vs kontrol edilmeli. Sitemizde, kayitli firmalardan, Ufuk arkadasimiza ulasirsaniz, muhtemel yedek parca ve fiyatlarini da ogrenirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2015, 10:31:06
Bazilari klimali ve enjeksiyonlu olmasi olmasi lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2015, 10:41:58 »
8 liraya alma be kardeşim. Başına bela olur. Motor 3 lira yer. Geri kalan 2 lira yer. Gerek var mı çöpe atmaya ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2015, 11:44:43 »
Anıl kardeşim haklı. Araba belli sorunlu. O araba değerinden fazlaya gelir.arabayı kullanmak nasip olmaz. O paraya temiz broadway bul ama dökük arabaya binme. Ustalar eski arabaya el bile sürmüyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2015, 11:53:02 »
Bence de anil hakli.Şahin al sonra durumun düzelince üstüne ekler yükselirsin.
Adam da söylemiş motoru zaten.düzgün yapılmış mi belli degil
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2015, 19:54:00 »
haklısınız mantık öyle diyor ama ne bileyim gönlüm toyota diyor iyi anlayan bir ustaya göstersem emin olamazmıyız .
İnsan çekeceği belasına aşık olur misali  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2015, 20:17:14 »
Tek kelime seni anlıyorum ama,, uğraşma kardeşim.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2015, 20:48:38 »
bende var o beladan. sorunlu bir araba demiyorum ama artık bu yaşta sorunları başlıyor. bu sorunlar normal değişmesi gereken parçalar değil.

ben mesela her şeyini değiştirdim ama çin malı veya kore malı takmak zorunda kaldım. yani araba kore oldu. değişen malzemeler de öyle çok uzun ömürlü değiller.

ben motorunu da yaptırdım. ama nerede o hassas japon mühendisliği ? kayboldu gitti. gayet kaba bir araba halini aldı. elektrik sorunu olacağını hiç sanmam. her parça ilk günki gibi çalışır. bu yönden diğer arabalardan ayrılır. ama benim arabada şanzıman sorunu bile sinir bozucu. ses yapıyor ve söküp takmak 1000 tl den başlar. motor bence yeniden toplanacak ve 2500 tl gibi ancak toplanıyor.

mesela size motor takozlarından ve akslardan bahsedeyim. takozları değiştirdim ve keşke değiştirmeseydim. motorun bütün titreşimi içeride. veya dış aksları değiştirdim ama arabadaki eski direksiyon kalmadı. broadway gibi dingelek hissediyorum.

ben her hafta yağlarına bakarım mesela. nereden hangi hortum patlayacak belli olmaz. yağ eksiltme de olabilir. ahım şahım bir konforu da yok.

bütün bunların yanında içi ilk günki gibi durur. direksiyon ayarı , yumuşak debriyaj , hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve varsa klima bile çalışır. 4 cam otomatiktir. eminim oynanmamışsa hepsi çalışır. koltuklar ve oturuş pozisyonu çok rahattır. kol dayama orjinaldir. bagaj geniştir ve liftback olması çok büyük avantajdır.

yağı suyu çok itinalı bakılırsa yolda koymaz. ıvır zıvır bir arızası yok. bu yönlerden de iyidir. ama 8 liraya alınmaz. çünkü üstüne 5 lira para harcarsınız ve en iyi 10 a satarsınız. bunu da göz önünde bulundurun.

yakıtı da bence fena değil. şanzıman oranları konfora göre ayarlı. fakat 5 vites 3000 de 100 yapar. biraz bağırır. gitmem asla demez. bayırları 4. vitesde dizel arabalarla beraber çıkabilirsiniz.

frenleri zayıftır. çok kaliteli lastik almak şarttır.

arabayı alırsanız bütün yağları ile beraber radyatörü temizlemeli buji ve kabloları hemen değişmelisiniz. kore malı parçaları bence pahalı değil. piyasada veya internetten ucuza bulunur. hatta orjinaline para vermek isterseniz o bile var.

kaporta aksamını bile buldum. önden kaza yaptım. internetten düşük kaliteli bir çok malzeme aldım taktım. yok değil ama orjinal japon bir başka..

seviyorsanız neden olmasın. uğraşmayı göze alırsanız çok arabalık yapar. özellikle o kadife koltuklar , kol dayama , bayır performansı insanın hoşuna gider.

yakıt olarak şehir içinde 10 litre , şehir dışı arabanın istediği hızda ( 80 90 ) giderseniz 7 litreye kadar düşüyor. bu birazda arabanın durumuna bağlı..

varsa aklınıza takılan sorun. doğrudan 4 yıllık sahibi olarak yazayım size..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2015, 01:14:35 »
hocam ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim emeğinize sağlık. Galiba araç hatıralardaki gibi aklımda kalsa daha iyi olacak cevaplar için hepinize teşekkür ederim . saoğolun