0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her lpg takılan motor, eninde sonunda subap yakacaktır. Toyota motoru sorunsuz deniyor ama 80bin km.de subap yakanlar var, mazda motoru lpg ye uyumlu değil deniyor 200bin km.leri sorunsuz görenler var. Bu tamamen sizin kullanımınıza bağlı. 4bin devrin üstüne lpg ile çıkmamak, mümkünse her devirde bir miktar benzin püskürtecek şekilde lpg kitinin ayarlanması subapların ömrünü uzatacaktır.Yolda ayar yapmayan lpg ustasına montaj yaptırmayın. Obd kit taktırmanızı tavsiye ederim. iyi bir atiker ustasına atiker obd, ya da lovato obd.
Subap yakma kesin ancak Euro 5 lerde bu çok daha erken oluyormuş. Bu aracı alırken 5-6 yıl binmek için aldım.Benim öğrenmek istediğim benim aracın motoru Euro 5 mi, değilmi. Eğer böyle bir sıkıntısı varsa LPG ile uğraşmayıp yaza dizelle değiştireceğim.
Euro 5 dediginiz dizeller için geçerli.Yeni motorlarda subaplar daha cok magnezyum alasimli hasssas.Taksicilee kullaniyor valvematic motoru.O nlardan150 200 bin yapanlar var.Lpg kuru yakit oldugu icin yuksek devirlerde motoru arada benzine almak lazim.Yuksek devirlerde lpg ile motoru yormamak lazim.Suda var ortalama lpg li 80 bin yapsaniz yaklasik benzin lpg farkindan dolayi 10 12 bin tl civari tasarrufunuz olur.Subaplari ortalama 1500 tl civari değişiyorlar.Varsin subaplar yansin.Yok ben 15 bin km sonra satarim derseniz hic bulaşmayın