0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiç bir zaman ani fren yapmayacağım,Hiç bir zaman ıslak, buzlu, karlı zeminde viraja girmeyeceğim, Hiç bir Yaz araç kullanmayacağım diyorsanız..Olabilir.4 lastiğinde aynı marka, model ve ebat olması çok önemlidir.Sadece Yaz lastiği ile Kışında araç kullanın, yada sadece Kış lastiği ile tüm mevsimler kullanın ama asla karma yapmayın.İlke bey'in belirttiği gibi 4 mevsimlik lastik kullanabilirsiniz.
Abi istanbul için yeni çıkan 4 mevsimlik lastiklere baksan. Michelin crossclimate gibi
Eğer araç sık kullanılıyorsa kesinlikle haklısın Bülent, Hiç riske girmeye değmez,Zor ve Riskli Kış yollarında Kış lastikleri ile Ağustosun ortasındaymış gibi sürüş yapmak çok büyük bir lüks İlk panik fren ve kazadan kurtuluş ile lastiklerin ve kimbilir daha nelerin maliyeti çıkıyor.
Çok basit bir örnek vereyim abi, rampa çıkarken / inerken bile şu an kışlık lastiklerimin kesinlikle daha güvenli olduğunu hissediyorum..Yaz lastiği ile kışlık lastik kesinlikle bir olmuyor abi. Ben istanbul'da her gün araba kullanıyorum,benim için kesinlikle ihtiyaç..Sürüşüm de daha güvenli ve zevkli oluyor benim için