0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Rolantide ki hafif titremelerden dolayı ara sıra MAF sensörü temizliği yaparım.Temizlikten sonra rolanti hissedilir derecede iyi olur her zaman.Son iki temizlik arası kısaldı yani temizlikten kısa süre sonra eski halini amaya başladı rolanti.2 gün önce saf alkol ile temzledim, rolanti gerçekten çok iyi oldu;ama bugün tekrar eski halini aldı.MAF sensörü ömrünü mü dolduruyor acaba?-Sormak istediğim bişey daha var.Saf alkol ile yapılan temizlik balata spreyine göre gayet verimli geldi bana.Bu konuda deneyimi olan arkadaşımız var mı?
Demirhan valla açık söyleyim ben bir yerden izlemeyim açıkçası elim biraz anahtar tutar genel mantığı da az çok bilirim merak diyelim .Kelebek gövdesinde rölantiyi ayarlaması için su giriş çıkış hortumları var o hortumalar çıkardığında eğer tornavida gibi bir şeyle tıkamazsan sanırım su seviyesi aşağıya düşene kadar su akmaya devam ediyor ben baktım su akıyor durmuyor ucuna tornavida soktum basınç olmadığı için suyu kestim .Ama naçizhane sanayiye yolun düştüğün anlayan birine el emeği verişen 20 tl gibi bir rakama veya sürekli ğittiğin ustana bir çay parasına temizlerler
Maf sensoru temizliğini kendiniz mi yapıyorsunuz Mehmet bey?
Kontakt yada balata spreyinden başka bir ürün kullanmayın, 10.000km'de bir defa yeterli olur.
memet bey maf sensörü nerede resmini atabilirsiniz mi yada tarif edebilir misiniz, yerini arabam gli Ae101 bu arada
Hava filtresinin önünde, hava önce sensörden sonra filtreden geçiyor, belirli aralıklarla temizlenebilir ama bu aralıklar çok kısa değil.
Abi hava once filtreden sonra sensorden gecer. Karisiklik oldu sanirim