0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar, Aracım 2007 Toyota Auris 1.4 dizel. Yaklaşık 1,5 ay önce aldım. Araca antifiriz koyulmadan binilmiş. Oluşan pas boruları çürütmüş ve resimlerde görüldüğü gibi arada kaçak oluşuyor sonra tıkanıyor. Kısaca boruda kaçak var değiştirilmesi gerekiyor. Fakat bulunduğum bölgede ve internette parçayı bulamadım isminin su devir-daim rekoru olduğunu söylediler. Fotoğrafladığınız ve işaretlediğiniz şey boru, rekor değil. Birde turbo intercoolerde yağ kaçağı var. Bir süre böyle binsem bana büyük sorunlar açar mı? Yağı eksiltmiyor 1,5 aydır biniyorum birazcık dışarıya atmış.Intercooler'dan dışarı sızan yağ, karter havalandırmadaki yağ buharı. Intercoolerın giriş yada çıkış boru kelepçeleri gevşekse kaçırıyor olabilir ki neden gevşekler? Intercoolerda delik varsa ya kaynak olmalı yada yenilenmelidir.
bir ustaya götürüp göstermiştim turbodan ses gelmiyor demişti büyük bir sorun varmış gibi hissettirmedi açıkcası. bu yüzden biraz daha bineyim dedim. kelepçeler sağlam gibi. Arabanın eksiği çok ön takım, lastik, direksiyon kutusu, amortisörler, yağ soğutma borusu(servis böyle söyledi), intercooler derken hangilerini yaptıracağımı şaşırdım. cuma günü servise göstereceğim 1 günde yapabilirse yaptıracağım. boruyu yaptırınca sıra intercooler de inşallah. cevaplar için teşekkürler.
benim bildiğim intercooler ın içinden hava geçiyor dolayısiyle yağ akıtması olmaması lazım
... Yağı eksiltmiyor 1,5 aydır biniyorum birazcık dışarıya atmış.