merhaba en başından başlamak gerekirse aracı 1.5 sene önce aldım maşallahı var şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı ancak bugünlerde iyice canımı sıkmaya başladı. şöyle ki aracı aldıktan sonra 2-3 ay hiç bir sıkıntı yoktu bir ara benzine alıp deneyeyim dedim 15-20 km de bir araç sanki ayağınızı gazdan hafif çekiyormuşsun ve tekrar basıyormuşsun gibi kasmaya başladı ve bu 1 saniye içinde olup bitiyor ve sürücü dışında kimsenin hissedemeyeceği kadar hafif oluyordu önemsemedim gaza aldım devam ettim 1 sene gibi bir süre geçtikten sonra gazdaykende aynı şekilde hafiften kasmalar başladı. bir gün gazla uludağa çıktım yukarıya çıktıkça hem kasmanın sıklığı arttı hemde şiddeti arttı yani zirvedeyken 2-3 defa stop edecek derecede vuruntulu şekilde kastı ve tekrar aşağıya inerken aynı oranda aşağıya indikçe eskisi gibi arasıra hafiften kasmaya başladı. en son 2-3 gün önce arabaya bir benzin alayım dedim gariban sevinsin

benzine aldıktan sonra gazdan daha isteksiz gitmeye başladı normal bir şekilde gaza basınca sıkıntı yok yavaştan gidiyor ancak pedalı döşemeye yapıştırınca bizimkinin umrunda değil aynı ayar gidiyor. (bu yüzden kaç defa sollamaya çıkarken çıktığım yere girdim

) en sonunda bügün tak etti karbüratörcüye gittim adam gaz ayarında bir sorun olmadığını söyledi distribütör değişmesi gerektiğini söyledi. açıkçası bu benim kafama pek yatmadı. sonuç olarak adam gaz ayrında sıkıntı yok ozaman kesin sorun distribütördedir dedi. bu sorunun sebebini acilen bulmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok çok teşekkür ederim.
bu arada yazı biraz uzun oldu en açık şekilde ve sıkılmadan okunacak şekilde yazmaya çalıştım

araç ilk aracım ve her tamircinin dediğini direk yaparak boşa para harcamak istemiyorum. değerli bilgilerinizi bekliyorum.