arkadaşlar
merhaba
önümüz kış günleri olması nedeni ile bildiklerimi, yaşadıklarımı ve önerilerimi sizlerle paylaşıyorum.
benim corolla 2009 çıkışlı 2010 model. ithal olması nedeni ile Japonya dan gelirken üzerinde yuasa akü ile geldi. halen üzerindeki akü 6 ncı yılında en küçük bir zorlanma veya yavaşlama performans düşüklüğü yok. hoş tabiki bunda izmir de yaşıyor olmamızın da etkisi olsada üzerindeki yuvarlak göstergesi tam mavi ve basma kapasitesi çok iyi durumda servis ile konuştuğumda en az 3 yıl daha sorunsuz gideceğini ifade ettiler. toplamda 8-9 yıl gidiyormuş. bende bu arada far sensörünü ancak uzun yolda açıyor tavan lambasına da özen göstererek dikkatli kullanıyorum. üzerinde çıkan yuasa akü esas itibari ile marine akü olarak geçiyor. deniz araçlarında kullanılan bu aküleri bizim araçlarda deniz aşırı ülkelerden geldikleri için ilk gemiden indirmede sorun çıkmasın amacı ile dayanıklı olması nedeni ile tercih ediyorlarmış. türkiye de ise maliyet nedeni ile mutlu tercih ediyorlarmış.
yuasa akü bayilerini araştırdım. bu bayiler bu aküleri kayıkçı teknelerine, yatlara verdikleri için ebat konusunda arabayı getirin bakalım hemde ölçeriz dediler. ancak bu arada bizde exide akü var dediler. hakikatten o aküleri de bazı auris ler ve avensisler üzerinde görmüştüm. bayi özellikle elimde yuasa olmaz veya uymaz ise exide akü alın onda da hiç bir sorun yaşamazsınız dedi. diğer mutlu veya varta aküler de çok iyi aküler onlar ile de çok aman aman bir fiyat farkı yok. 50-60 tl fark vardı o zaman. sizlerde araştırın.
şimdi japon yuasa akü bu yılın ortasında inci akü fabrikasına %50 ortak oldu. artık türkiye de de bu aküyü üretmek için ve avrupa ya ihraç için japonlar uzun süredir manisa da inci akü üretim hatlarına çok büyük yatırımlar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. şimdi son testlerini yapıyorlar.
şimdi ben bu yazdıklarımı aynen uygulayacağım. zira akü bastı basmadı acaba basarmı diye düşünmekten ise en az 6-7 yıl kullanacağım aküye 50-60 tl vermeye hazırım. sizlere de öneririm. işte linkler;
http://www.incitas.com.tr/sayfa/aku/exide http://yuasa.akuler.com/http://www.incigsyuasa.com/ (inci akü)
umarım aydınlatabilmişimdir.
iyi pazarlar dilerim.
selam ve saygılarımla
Akü ömrü o kadar etkene bağlı ki.
Dış sıcaklık
Marş basma sıklığı
Akünün dibine kadar bitirilmiş olması vs vs.
Onun için Çin malı aküden hariç 3 aşağı 5 yukarı aynı gidiyor. Bence çok para vermeye gerek yok
Konuyu hortlatayım dedim. Benim akü orjinal, 7-8 yaşında, kışı geçirme ihtimali zayıf, linkteki akünün ölçüleri 242X190X175, ölçüde sıkıntı var mı?
Orjinalin ölçüleri nedir bilen var mı? Gidip bir yerden aldığınızda eskisini iade alıyor adamlar, kargoyla bunu alınca eskisini ne yapıyoruz? Çevreye çok zararlı bunlar, eskiciye mi veririm ne yaparım bilemedim.
Fiyat nasıl sizce?
İnci Akü Formul A 12V 60Ah 540CCA
http://www.hepsiburada.com/inci-aku-formul-a-12v-60ah-540cca-p-OTINCIA1008672
Bu avensisciler hafta sonu nasıl hunharca gezdilerse artık, benim soruyu görmediler
Bu avensisciler hafta sonu nasıl hunharca gezdilerse artık, benim soruyu görmediler 
Mehmet abi, benim c sınıfı araca 60ah akü biraz boşluk bıraktıysa seninki hayli hayli sığar. Fiyat iyi kaçırma.
Eski aküyü aldığın yere verirsen indirim yapıyorlar 20-30 tl gibi Mehmet. Senin bu akü eski aküyü vermeden fiyat ise birde istersen bulunduğun yerde bir inci akücü bulup eski verince kaça düşer diye sor.
Eski aküyü aldığın yere verirsen indirim yapıyorlar 20-30 tl gibi Mehmet. Senin bu akü eski aküyü vermeden fiyat ise birde istersen bulunduğun yerde bir inci akücü bulup eski verince kaça düşer diye sor.
Bugün dediğin gibi yaptım abi, bu linkini verdiğim inci aküyü 135 liraya aldım. Hemen söküp taktılar, garantiyi başlattılar. 6 ay da yol yardım verdiler.
Marş canavar gibi basıyor artık, önceki uyuz uyuz basıyordu.
Rolantideki hafif dalgalanma gitti.
Daha önce voltaj 12-13 V arası geziyordu, yolda kayıt aldım 14 V altına düşmedi.
Türkiye de kaliteli akü bulmak biraz sıkıntı bu neden den dolayı satışı her zaman hızlı olan aküleri tercih etmek daha mantıklı raf ömrü diye bir şey var bu nedenden dolayı mutlu inci gibi markalar ama EXİDE ve DELPHİ iyi aküler arasında.
Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamak adına buraya yazıyorum.
Geçenlerde accordumun bakımını yaptım. Bakım yaparken 2-2.5 saat kadar müzik, bagaj aydınlatması ve kapı eşik aydınlatması açıktı. Bakımı bitirdikten sonra aracı çalıştırmak için marşa bastım ama tık tık. Aküyü süzmüş. O sırada komşu denk geldi takviye ettik. Araçla bir tur attım 15 dk kadarda çalışır vaziyette kaldı. 3 gündür binmiyordum bugün bineyim dedim, yine marş tık tık etti çalışmadı. Ancak merak ettiğim müzikte kontak ışıklarında herhangi bir düşüklük yok gayet iyi çalışıyor, ama marşa basınca güç yetmiyor. Kışa girdiğimizden beri aracı ilk çalıştırmada zorlanıyordu ama ben bujilerdendir diye düşünmüştüm ki bu sorun başa gelince bujiden olmadığını fark ettim.
Bu arada aracımda ki akü 60 amperlik mutlu akü. Yaklaşık 3-3.5 yıldır takılı. Aracım kapalı garajda duruyor sıcaklık 5 derecenin altına düşmüyor. Bu kadar kısa sürede bitmesi normal mi? Şarj ettirsem bu kışı çıkarabilir miyim acaba, yada takviyeyle çalıştırıp 15-20 km sürsem kendi kendine şarj eder mi?
aküyü güvenilir bir akücü de ölçtürün,eğer düzeyi düşmüşse hiç uğraşmayın,yeni aküye geçin.şarj etmesi için ya 25-30 lira ücret ödeyeceksiniz,ya da 1-1.5 saat radyo vs kullanmadan yol yapacaksınız.eğer artık akünün içindeki malzemede oksitlenme ileri derecede ve plakalar olması gerekenden az ise bu defa yine marş basmada sıkıntı olacak.gelelim akü kalitesi ve ömrüne,geçtiğimiz hafta akülerin hangi yıl ve hafta üretildiğini konuşmuştuk,varta akülerine yazı yazdık sorduk halen cevap yok,artık yeni moda çıktı,ne sorsanız firmalar cevap verme tenezzülünde bulunmuyorlar,bu itibarla akücülerdeki akülerinde ne zaman üretildiğini sorsanızda size söylemiyor,abi zaten bize gelişi bu gün üretilse gelmesi 6 ayı bulur diyorlar,son söz en uygun fiyatlısını bulun,2 yıldan sonra bir şey beklemeyin.kışa girerken ölçtürün,düşükse yenisi en iyisi..
İlgili cevabınıza teşekkürler Tokay Bey.
Aslında 3-3.5 yıl az bir süre değil sanırım. Nereden baksanız 50-60bin km yol yapılmış. Ve araç Türkiyenin en soğuk illerinde durdu. Aracı Ardahan Gölede görev yapan bir memurdan almıştım bende 1 sene Erzurum Oltu'da kaldım ve şimdide Konya'ya geldik. Bu durumları düşünce miadını doldurmuş olması şaşırtıcı değil heralde. Ama şu kışı bir atlatabilsem mali açıdan beni biraz rahatlatmış olacak.
bu gün mutlu aküleri satan bir bayinin önünde mutlu fabrikasının açtığı standı gördüm ve hemen meşhur sorumuzu sordum,akünün imal tarihi nasıl belli olur?ilk soru,tüketicimisiniz? biz tüketiciler olarak henüz üretilmiş ürün almak istiyoruz dediğimde ise biz ancak satıcıya bunları söylüyoruz,tüketiciye söylemiyoruz,normal satış yapan bayilerimizde ortalama 4 ay önce verdiklerimiz vardır,2 yıl önce bile vermiş olsak akümüz 5-6 yıl gider gibi cevap verdi,ben de la havlevela dedim,varta akülerine sorduğumuzda hiç yanıt alamamıştık 2-3 iletimize rağmen..
3 yıllık mutlu akü geçen sene alternatör arızasından dolayı 1 kez dibi görmüştü. sonrasında fazla zorlamadan kullanmaya devam ettim. geçen gün 45 dk kadar müzik dinledi eşim sonrasında marş basmamış, atlatma ile devam ettik. Akü değişimi kapsamında Tercihimi vartadan yana kullandım.