0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Akü neden çabuk bitiyor. Bence anahtarsız giriş çalıştırma sisteminden. Araç sürekli sinyal yayıyor. Bir süre bekleyen aracın aküsü bu yüzden erken bitebiliyor. Mesela Megane 3 te anahtar cebinizde araçtan uzaklaşırsanız kendisi kilitliyor sonra siz yaklaşınca açıyor. Ama kumandayla kilitlerseniz araç otomatik kapatma ve açmayı iptal ediyor ve aküyü korumaya alıyor
Mehmet Akın abi söyler hep motor çalışmazken havalandırma ile radyoyu çalıştırma diye. Haklı da. Motor çalışmazken aküden çekilen akım akünün ömrünü azaltıyor. Radyo dinlemek olsun, sık marş çalıştırmak olsun (fazla motor kapatıp çalıştırma, akü kendini dolduramadan motoru çalıştırıyor), havalandırma çalıştırma olsun vs.
ben aracı aldım 2 gün sonra akü patladı gittim mutlu taktırdım ama orjinal aküden boyutları büyüktü. akü üzerindeki sabitleme maksatlı kullanılan metal parçayı takamadık. 1 cm.lik sıçan kuyruğuyla sabitledik
Burak bey bu işlemleri kendisi yapmıyor ki araç. Aracın akıllı giriş sistemini sizin ayarlardan yada bir şey vardı ,yine kumanda komutuyla (örneğin açmaya kapatmaya 5 kez basılıyo) kapatmanız gerekiyor diye hatırlıyorumKumandadan da belirli bir ayarlama ile kumanda kapalı konuma getiriliyor o şekilde devre dışı oluyor
Kontağı kapatınca el frenini kendi kuruyor bizde kurmasın diye kontağı açık bırakmak zorunda kaldık ve kontak açık üç saat durdu şimdilik aküde problem yok fakat ilk ömrünün bitme sinyallerini vermeye başladı
değerli fikirleriniz için sağolun ..fabrikasyon markasına sadık kalarak aldım varta marka 60lık taktım çalıştırdım ilk bi 10-15 km bi rolanti sıkıntısı oldu araç sürekli stop edecekmiş gibi oluyordu sonra düzeldi neden anlamadım
Üstat. Varta akünün 2 çeşidi var. Biri aynı ebatta ve uzunluğu 1.5 cm kısa bu akü 40 tl pahalı. Bir de 1.5cm uzunu var aynı akü bu 40 tl ucuz. Simdi 1.5cm uzunu alsam acaba kilidi takarken çok sorun olur mu acaba yeni saplama mi almak gerekir?
bendeki tam oturanı büyük ihtimal bişeyi kırmadım takarken
Bu gün eksi 4 derecede sabah araba tek marsta çalıştı. Burası en fazla eksi 7 8 olur. Onda da rahat çalışır. Akü almaktan vazgeçtim. Bir sene daha idare etsin bakalım. 200 liram cebimde kalsin
benim mantıkta akü bitmeden değişmez bittiği zaman biraz işinden olur, 200 yerine 250 verirsin değiştirirsin aküyü