Gönderen Konu: Corolla Direksiyon Hassasiyeti  (Okunma sayısı 3950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla Direksiyon Hassasiyeti
« : Aralık 08, 2015, 09:06:05 »
Arkadaşlar merhaba. Aranıza hem Toyota sahibi olarak hem de üye olarak yeni katıldım. 2007 de almış olduğumuz otm. getz aracımızı satıp 2015 1.6 advance mds aracımızı 45 gün önce teslim almış bulunuyoruz. Sorum ise aracı teslim aldığımda aracın direksiyonu tabiri caizse tüy gibi hafif gelmişti. Hatta uzun yolculukta biraz da tedirgin etmişti daha fazla sertleşmesini bekliyordum. Son günlerde direksiyonun hatrı sayılır bir şekilde ağırlaştığını hissediyorum ve direksiyonu çevirirken sürtme sesi benzeri bir ses duyuyorum(bu ses ilk başlarda varmıydı dikkat etmemiştim).Eski konulardan arattım lastik basıncından bahsedilmiş.Plazada lastiklere 38 psi basınçla hava basılmış bir süre(1 ay) böyle kullandım. Son 15 gündür 34 psi lastik basıncıyla kullanıyorum. Sebep gerçekte bu olabilir mi? Bu kadar etkisi olur mu?
2015 Corolla Advance 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

Corolla Direksiyon Hassasiyeti
« : Aralık 08, 2015, 09:06:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Direksiyon Hassasiyeti
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2015, 09:14:58 »
Direksiyonu çevirirken gelen ses elektrik motorunun sesi, bir başka araçtan geçtiğiniz içinde direksiyonun tepkisi farklı gelmiş olabilir sorun olduğunu sanmıyorum. Lastiklerdeki 34 basınç ise iyi bir değer böyle devam edebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2015, 09:31:35 »
Ses konusunda bir bilgim yok ve sesin gelmesi normal gelmedi açıkçası direksiyon ilk başta bana da yumuşak gelmişti zamanla alışıyor insan lastik basıncı 38 psi bana çok geldi bana 33 psi olduğu söylenmişti ki turanza var aracımda 33 bile yüksek kalıyor bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2015, 10:07:13 »
benim tavsiyem, olağan dışı bir ses olduğunu düşünüyorsanız video çekip paylaşabilirsiniz. belki de bir sorun vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2015, 09:45:20 »
Direksiyonu çevirirken gelen ses elektrik motorunun sesi, bir başka araçtan geçtiğiniz içinde direksiyonun tepkisi farklı gelmiş olabilir sorun olduğunu sanmıyorum. Lastiklerdeki 34 basınç ise iyi bir değer böyle devam edebilirsiniz.
Hocam galiba haklısınız o ses çok derinden ve az geliyor. Galiba direksiyonun hassasiyetine alıştığım için de biraz bu hissiyat olmuş olabilir ama yüksek lastik basıncının ne derece tutunmayı olumsuz etkileyebileceğini anlamış oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2015, 10:09:04 »
hidrolik direksiyon kullansanız demek bozuk diyeceksiniz, zira ses gayet duyuluyor. :)
o ağırlık hissi siz alıştığınız içindir.
lastik basıncı için kapı eşiğindeki değerlere bakınız. C sınıfı araçlarda genelde ekonomi için 38 psi, normal sürüş için 33-35 psi konfor için 30-32 psi ister. Benim aracımda önerilen mesela 35, astra j de ise 36 diye hatırlıyorum. olması gereken basınçtan düşük olan lastik basıncı frenleme ve tutunmada performans azalmasına yol açabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2015, 13:42:27 »
hidrolik direksiyon kullansanız demek bozuk diyeceksiniz, zira ses gayet duyuluyor. :)
o ağırlık hissi siz alıştığınız içindir.
lastik basıncı için kapı eşiğindeki değerlere bakınız. C sınıfı araçlarda genelde ekonomi için 38 psi, normal sürüş için 33-35 psi konfor için 30-32 psi ister. Benim aracımda önerilen mesela 35, astra j de ise 36 diye hatırlıyorum. olması gereken basınçtan düşük olan lastik basıncı frenleme ve tutunmada performans azalmasına yol açabilir.
Hocam 38 psi yük durumuna göredir. Maksimum yük durumunda tavsiye edilen basınçtır. Ekonomi için lastik basıncı arttırılmaz zira düşük basınçta olduğu gibi gereksiz yüksek basınçta da lastikler yol ile maksimum teması sağlayamaz ve bu tutunma ve frenlemede performansını negatif yönde etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2015, 21:36:54 »
basınç etkilidir.korkmanıza gerek yok.direksiyonlar elektrikli.yani güç kaybı yaşamassınız.konforludur.ama hissizdir.onun için yüksek hızda ağırlaştırılıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2015, 13:29:48 »
basınç etkilidir.korkmanıza gerek yok.direksiyonlar elektrikli.yani güç kaybı yaşamassınız.konforludur.ama hissizdir.onun için yüksek hızda ağırlaştırılıyorlar...

Teşekkürler cevap için. Sorun olmadığına kanaat getirdim. Zamanla alışmak ta işin içinde ama lastik basıncı da etkiliymiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2016, 00:01:29 »
Ben de aracı yeni aldım. Kışlık lastik taktırdım uzun yola çıktım ki lastik basıncı uyarısı yandı. Bütün lastikleri ölçtüm 34. Kaç yaparsam ışık söner?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ömür dediğin kısa bir moladır.
  • Kilometre: 3000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2016, 04:30:42 »
Direksiyondn gelen ses bi zaman sonra hoşunuza bile gitmeye başlıyor. Sıkıntı yok. Lamba sonmesi için havaları istediğin gibi ayarla kontak acıkken torpidonun içinde set dugmesine uzun bas kaydetsin.
En büyük cehaletimiz yarım yamalak bildiklerimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 27, 2016, 09:13:52 »
Direksiyondan gelen ses Aytaç'ın da dediği gibi hidrolik motorun sesi. Bir de konsoldan sesler geliyor, ve bazen sanıyorsun ki direksiyondan geliyor. Kaç kere test ettim ve hatta servise gidecek kadar oldum ama sorunun konsol tıkırtısı olduğunu çaktım. Hatta deri montum ile kullanıyorsam arabayı derinin hareket halindeyken ki gıcırtısı bile direksiyon sesi gibi geldi bana ve montu çıkardım baktım ki ses yok.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2016, 09:15:58 »
Direksiyondan gelen ses Aytaç'ın da dediği gibi hidrolik motorun sesi. Bir de konsoldan sesler geliyor, ve bazen sanıyorsun ki direksiyondan geliyor. Kaç kere test ettim ve hatta servise gidecek kadar oldum ama sorunun konsol tıkırtısı olduğunu çaktım. Hatta deri montum ile kullanıyorsam arabayı derinin hareket halindeyken ki gıcırtısı bile direksiyon sesi gibi geldi bana ve montu çıkardım baktım ki ses yok.

İyi yakalamışsın, sıfır ses için atlet şortla kullanmak lazım :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2016, 09:17:42 »
Bende sizin aracın aynısını aldım.İlk zamanlar direksiyonun aşırı yumuşak oluşu canımı sıktı.Halen de alışamadım.Uzun yolda,yüksek hızlarda eski aracın tadını vermiyor.Havalar biraz soğudu ve sensör yandı.Lastikçi kontrol etti.Bir teker 38,diğerleri 40 hava basılmış.Hepsini 36 olarak ayarladık.
Ayrıca bahsettiğiniz ses büyük ihtimalle taktığınız kışlık lastiklerden geliyordur.Kauçuk oranı yüksek olduğundan direksiyonu çevirdiğinizde ses yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2016, 10:42:27 »
İyi yakalamışsın, sıfır ses için atlet şortla kullanmak lazım :D

Aytaç gülmekten koptum.  :D  :D  :rofl:  :rofl: Dur birde öyle deneyeyim.  :D  :D
Daima Rock ve daima Erkin baba..!