0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Direksiyonu çevirirken gelen ses elektrik motorunun sesi, bir başka araçtan geçtiğiniz içinde direksiyonun tepkisi farklı gelmiş olabilir sorun olduğunu sanmıyorum. Lastiklerdeki 34 basınç ise iyi bir değer böyle devam edebilirsiniz.
hidrolik direksiyon kullansanız demek bozuk diyeceksiniz, zira ses gayet duyuluyor. o ağırlık hissi siz alıştığınız içindir. lastik basıncı için kapı eşiğindeki değerlere bakınız. C sınıfı araçlarda genelde ekonomi için 38 psi, normal sürüş için 33-35 psi konfor için 30-32 psi ister. Benim aracımda önerilen mesela 35, astra j de ise 36 diye hatırlıyorum. olması gereken basınçtan düşük olan lastik basıncı frenleme ve tutunmada performans azalmasına yol açabilir.
basınç etkilidir.korkmanıza gerek yok.direksiyonlar elektrikli.yani güç kaybı yaşamassınız.konforludur.ama hissizdir.onun için yüksek hızda ağırlaştırılıyorlar...
Direksiyondan gelen ses Aytaç'ın da dediği gibi hidrolik motorun sesi. Bir de konsoldan sesler geliyor, ve bazen sanıyorsun ki direksiyondan geliyor. Kaç kere test ettim ve hatta servise gidecek kadar oldum ama sorunun konsol tıkırtısı olduğunu çaktım. Hatta deri montum ile kullanıyorsam arabayı derinin hareket halindeyken ki gıcırtısı bile direksiyon sesi gibi geldi bana ve montu çıkardım baktım ki ses yok.
İyi yakalamışsın, sıfır ses için atlet şortla kullanmak lazım