0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şarj dinamosu kasnağına baktırın ses varmı.eğer o bilya bozulursa motoru etkiliyor.geç çalışmaya bişi diyemicem..
Dinamo kasnağı bilyalıdır.overdrive deniyor gaxa çok bastığında güç için dönmeyi keser.bu bilya bozulursa takılıyor.araç çalışırken bilya devreden çıkarsa rolantiyi bozuyor.sonra düzeliyor.bence km si zaten gelmiş kasnğı değiştirin.kasnak sökülür.eper bilya yağını dışarı atmış isr değiştirlir.serviste 200 tl.dışardan ina germany marka 130 tkl ye bulup takmıştım bilginiz olsun...ayrıca kızdırma bujilerinizi tek tek kontrol ettirin...Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2015, 10:10:36Bence kasnak ın km si gelmiş ben 160 km değiştim.değişmeli.zaten hastalık.kızdırma bujileri çabuk bozuluyor.beru marka 120 tl ye 4 adet aldım...
Shell'deki Nitro diesel en iyilerindendir.Orjinal Yakıt filtresi kullanımı önemlidir.Orjinal Hava filtresi kullanımı bir o kadar önemlidir.Düzenli enjektör temizleyicisi kullanımıda çok önemlidir.MAF sensörünün her 10 binde temizlenmeside çok değerli sonuçlar çıkartır.120.000km'de sattığım D4-D aracım -10C de tek tıkta çalışır ve rölantisi japonla yapışık gibi sabit kalırdı. Kısacası bu işlemler yapıldığı sürece rölanti ve ilk çalıştırma sorunları yaşanmaz.
tekin bey neden enjektör temizleyici kullanmalıyız sonucda bu mazot kendince temizlik maddesi olarak da tabirciler kullanıyor rulmanı falan temizlemek için mazot kullanıyorlar peki enjektör lerden gecen mazot varsa tıkanıklığı neden acmıyor
Tükürüğümüz de bir çok yiyecek maddesini çözüyor ama tükürük içindeki kalsiyum uzun sürede diş taşı yapabiliyor.Diesel, Benzin, LPG, Gaz yağı yakıtları bir çok şeyi çözüyor ama,Manifolttan püskürtmelerde Sıcak sübapların üstünde alev almadığı için karbon oluşturuyor, Direkt enjektörlülerde, memenin bulunduğu kısımda yanma kısmen düzensiz meydana geldiğinden, meme ucunda oluşmaya başlayan karbon püskürtülen yakıtın yönünü değiştirebiliyor, memenin deliklerini kapatabiliyor.Uzun süreli kullanılan doğal yada sentetik her türlü kimyasal geçtiği mekanda kendi kalıntısını bırakır.Örneğin zifti benzin, benzini tiner, tineri deterjan, deterjanı su, suyun kirecini sirke çözer.Yakıt yollarındaki karbonları enjektör temizleyici temizler, yakıt içindeki suyun atılmasını sağlar, yakıt daha verimli yanınca ısı olması gereken değerlerde olur ve önceden birikmiş zayıf EGR tıkanıklıkları çözülür, düzenli kullanıldığında karbon oluşumlar daha başlangıç sürecinde yok edilir. Bu bir tedavi değildir, motorun ömrü boyunca ihtiyacı olan vitamindir. Eğer düzenli kullanılmazsa, sonunda Bosch servislerdeki gibi yapılan Carbon Clean işlemi gerekir ki ödenecek tutarın ne olduğunu bilmiyorum ama Opet istasyonlarında satılan ürünün fiyatı 10TL'dir, kabaca her 10.000km'de bir kullanıldığında 100 bin km'de 100TL yapar, 100 bin km'deki bir motorun hala fabrikadan çıkmış gibi sağlıklı çalışması için harcanacak olan bu miktar bence hiç bir şey değil.