Gönderen Konu: Baska oto servisi ile toyota servisi farki  (Okunma sayısı 884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Baska oto servisi ile toyota servisi farki
« : Aralık 05, 2015, 21:55:17 »
Bugun arkadasin sifir aldigi bilinen bir marka aracin 10000 bakimi icin yetkili servise gittik. Ben toyota servisten bildigim kadariyla arabayi kabul bolumune sokmak icin yer ariyorum yoktu ve servise direk daldik. Oradan musteri hizmetlerikismina girdik 1 tane eleman var herrseye kosturuyor. Araba aliyor teslim ediyor para aliyor musteri ile ilgileniyor vb. Sonra direksiyona strec film sarmadan iceriye alindi ve 10.30 da randevumuz vardi araci 1430 da teslim ederiz dediler. Sonra 13 de aradilar arac hazir diye. Gittik arac yikanmis ama les gibi ,eski bezle silmisler camlar leke leke....

Boyle gorunce toyota servsi bana mukemmel geldi. 
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Baska oto servisi ile toyota servisi farki
« : Aralık 05, 2015, 21:55:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Baska oto servisi ile toyota servisi farki
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2015, 22:59:10 »
ben de toyota servisinde direksiyona hiç film sardıklarını görmedim. onu geçtim, bazen koltuğa bile kılıf geçirmedikleri oluyor. servisten servise değişir. markaları karıştırmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2015, 23:39:34 »
Ben de genellemedim zaten. Kendiminkiyle karsilastirdim. Benim gittigim serviste once arabanin basina gidiyorsunuz. Araci kontrol edip teslim aliyorlar. Direksiyonu strecleyip koltuga kilif geciriyorlar. Araci servise cekiyorlar. Yapilacak islemleri soyleyip fiyat konusunda bilgilendiriyorlar. İslem sirasinda bir sey cikarsa ve yapilacasksa size soruyorlar. Aracin cok nokta kontrolunu yapip bilgilendiriyorlar. En sonda ucreti odeyip cikiyorsunuzx. Yani ıkır tikir isliyor. Ben memnun kaldim. Baskas servisleri bilmiyorum.

Ama baska marka serviste bunu goremeyince kendi aracim ve benim adima sevindim dogrusu....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2015, 10:13:46 »
Herkese selamlar...
Gittiğiniz Toyota servisi ile ilgili anlattığınız şeyler diğer bütün markaların standart hizmetleri. Bunları neredeyse bütün marka servisleri yapıyor.
Ben de size başka serviste görüp te Toyota'da görmediğim bir şey yazayım.

-Doğuş grubuna hangi marka aracımı götürdüysem araç ihtiyacım olduğunda götürdüğüm marka ikame araç verdiler. Araç ihtiyacım yok ama X bir noktaya gitmem gerekiyor. Kapıda müşteri servisi hazır bekliyor.

-Aracımı teslim almam gerekiyor ama ofiste işlerim yoğun gidemiyorum
Bir telefon ile arabam otoparkta ;)
- Aracınızı servise götürdüğünüzde servis danışmanı bahsettiğiniz arızalar ile ilgili sizi tecrübesizlikle suçlayıp nasihatler vermiyorlar. Sıkıntılarınızı anlatırsınız not alınır, sizin gözetiminizde araç teslim alınır.

Benim gördüklerimde bunlar ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2015, 11:47:13 »
Tofaş / Fiat servisi 90 - 2004 ; Tofaş servisine 131 arabamı götürdüğümde direksiyonu sardıklarını hatırlamıyorum hiç. Ama bazen koltuğa naylon geçirirlerdi. Aynı durum 90'lı yıllar da çalıştığım firmada ki şirket arabası 93 model Tempra'yı servise götürdüğümde de geçerliydi. En güzel yanı arabanın başına gidip ne yapıyor ne ediyor görebiliyordum. 2001'den beri de 131 arabamı evime yakın olan Göztepe Oto Tofaş Servisine götürürdüm ve adamlar benim arabam içeri girince başına üşüşürlerdi. Çünkü o zamanlar Albea'lar, Palio'lar, Siena'lar tek tük de Tempra'lar gelirdi servise. Şahin ve Doğan da gelirdi ama benim ki gibi 90 model ve tertemiz bakımlı ve orijinal değillerdi. Satarsan bize sat deyip dururlardı.

Renault servisi 2005 - 2014 ; 2004 Ekim ayında 2005 Symbol aldım. 2009 yılına kadar arabayı aldığım yer olan Kemal Tepretoğullarına götürdüm. Arabayı alırken direksiyonu sarıp koltuğa naylon geçirirler ve bana teslim sırasında onları söker ve araba temiz verilirdi. Hatta bıraktığımda arabayı müşteri servisi beni belli bir noktaya kadar bırakırdı. Sonra evime yakın diye Gözdem Renault Yetkili Servise götürmeye başladım 2009'dan 2014'e kadar ve bazen kartım müsait olmazdı yaptırdıktan bir hafta sonra ödeme yapardım. Çok yardımlarını gördüm. Aile gibiydik ve her iki servis de de arabanın yanında durup bakabiliyordum yapılanlara. Gözdem Oto'da direksiyona stretch sarıp koltuğa naylon geçirir yıkayıp teslim ederdi. Ben yıkamayın dersem yıkamazlardı.

Toyota servisi 2014 -    ; Evime ve işime yakın olan Nataş'dan aldım ve servis içinde oraya gitmem kaçınılmaz. Kalkıp da Pendik veya Dolapdere'ye gidecek halim yok. 10 bin bakımına Eylül de girdim. Randevu alıyorsun (Renault'da öyleydi) arabayı götürüyorsun, servis danışmanları var bir sürü ve içlerinden ben biriyle daha samimiyim ve hep onunla irtibat halindeyim. Muhatabım odur hep. Arabayı teslim ederim, yıkatmayın diye tembihlerim, gözümün önünde strech ile direksiyonu sarıp koltuğu naylonlar ve götürür arabayı. Ancak aşağı yanına inip bakamam. Almak içinde bekleme salonunda beklerim ve getirir arabayı naylonları söker alırım. Bakım harici irili ufaklı en fazla 15'er dk'lık işlemler için de gittiğimde hep o arkadaş götürüp getirdi arabayı. En son sis farı taktırmak için gittim yine o ilgilendi ve araba parça olmadığından kaldı bir gece. Yıkatmayın diye tembihlemediğim içinde yıkanmış olarak bana teslim edildi.

Kısaca, Toyota'nın memnun olmadığım yanı, servis içinde arabanın yanına gidip neler yapıldığına bakamamak. Onun dışında memnunum. Beklerken çay/kahve istediğimi içip show room da arabalara da bakıyorum. Beklerken dediysem de teslim saatinden erken almaya gitmişsem ki süreç.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2015, 11:53:51 »
Ben de gittigimde cayimi kahvemi icer boregimi yerim. Sehir icu istedigim yere birakirlar. Hatta gecen gittigimde 1 litre hediye motor yagim varmis. Vermeyip faturamdan indirim okarak dustuler.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007