Tofaş / Fiat servisi 90 - 2004 ; Tofaş servisine 131 arabamı götürdüğümde direksiyonu sardıklarını hatırlamıyorum hiç. Ama bazen koltuğa naylon geçirirlerdi. Aynı durum 90'lı yıllar da çalıştığım firmada ki şirket arabası 93 model Tempra'yı servise götürdüğümde de geçerliydi. En güzel yanı arabanın başına gidip ne yapıyor ne ediyor görebiliyordum. 2001'den beri de 131 arabamı evime yakın olan Göztepe Oto Tofaş Servisine götürürdüm ve adamlar benim arabam içeri girince başına üşüşürlerdi. Çünkü o zamanlar Albea'lar, Palio'lar, Siena'lar tek tük de Tempra'lar gelirdi servise. Şahin ve Doğan da gelirdi ama benim ki gibi 90 model ve tertemiz bakımlı ve orijinal değillerdi. Satarsan bize sat deyip dururlardı.
Renault servisi 2005 - 2014 ; 2004 Ekim ayında 2005 Symbol aldım. 2009 yılına kadar arabayı aldığım yer olan Kemal Tepretoğullarına götürdüm. Arabayı alırken direksiyonu sarıp koltuğa naylon geçirirler ve bana teslim sırasında onları söker ve araba temiz verilirdi. Hatta bıraktığımda arabayı müşteri servisi beni belli bir noktaya kadar bırakırdı. Sonra evime yakın diye Gözdem Renault Yetkili Servise götürmeye başladım 2009'dan 2014'e kadar ve bazen kartım müsait olmazdı yaptırdıktan bir hafta sonra ödeme yapardım. Çok yardımlarını gördüm. Aile gibiydik ve her iki servis de de arabanın yanında durup bakabiliyordum yapılanlara. Gözdem Oto'da direksiyona stretch sarıp koltuğa naylon geçirir yıkayıp teslim ederdi. Ben yıkamayın dersem yıkamazlardı.
Toyota servisi 2014 - ; Evime ve işime yakın olan Nataş'dan aldım ve servis içinde oraya gitmem kaçınılmaz. Kalkıp da Pendik veya Dolapdere'ye gidecek halim yok. 10 bin bakımına Eylül de girdim. Randevu alıyorsun (Renault'da öyleydi) arabayı götürüyorsun, servis danışmanları var bir sürü ve içlerinden ben biriyle daha samimiyim ve hep onunla irtibat halindeyim. Muhatabım odur hep. Arabayı teslim ederim, yıkatmayın diye tembihlerim, gözümün önünde strech ile direksiyonu sarıp koltuğu naylonlar ve götürür arabayı. Ancak aşağı yanına inip bakamam. Almak içinde bekleme salonunda beklerim ve getirir arabayı naylonları söker alırım. Bakım harici irili ufaklı en fazla 15'er dk'lık işlemler için de gittiğimde hep o arkadaş götürüp getirdi arabayı. En son sis farı taktırmak için gittim yine o ilgilendi ve araba parça olmadığından kaldı bir gece. Yıkatmayın diye tembihlemediğim içinde yıkanmış olarak bana teslim edildi.
Kısaca, Toyota'nın memnun olmadığım yanı, servis içinde arabanın yanına gidip neler yapıldığına bakamamak. Onun dışında memnunum. Beklerken çay/kahve istediğimi içip show room da arabalara da bakıyorum. Beklerken dediysem de teslim saatinden erken almaya gitmişsem ki süreç.