Gönderen Konu: 2011 verso premium bluetooth açılması  (Okunma sayısı 8438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 verso premium bluetooth açılması
« : Aralık 05, 2015, 08:45:01 »
değerli forum arkadaşları 2011 verso premium araçların bluetooth açılması konusunda yardımlarınızı rica ederim. Ekranda bt yazmıyor.

Toyota Club Türkiye

2011 verso premium bluetooth açılması
« : Aralık 05, 2015, 08:45:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 verso premium bluetooth açılması
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2016, 11:09:41 »
Benzer sorun bende de var. 2009 Premium aracımda BT üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyorum ama BT üzerinden telefondan müzik dinleyemiyorum. Acaba 2009 premiumlarda bu özellik var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2016, 13:42:29 »
Bendeki asıl sorun telefonla bluetooth araması yaptığımda arabanın bluetooth cihazını bulamıyor. Arabanın bluetooth cihazı açılıp kapana biliyormu yada sürekli açık mı kalıyor. Benim ki kapalı sanırım açamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2016, 13:45:17 »
Benzer sorun bende de var. 2009 Premium aracımda BT üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyorum ama BT üzerinden telefondan müzik dinleyemiyorum. Acaba 2009 premiumlarda bu özellik var mı ?
2009 avensisimde de müzik bağlantısı yapılamıyor. teyp özelliğiyle alakalı. teyp kodunuz ne, sağ altta yazması gerekir?
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2016, 13:59:37 »
2009 avensisimde de müzik bağlantısı yapılamıyor. teyp özelliğiyle alakalı. teyp kodunuz ne, sağ altta yazması gerekir?
Olmasi gerek. Cihazı tanıtırken telephone only standart olarak kaydetmeye çalışıyor ses tuşunu dondurup int. Audio seçip Bluetooth cihazını o şekilde kaydedin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2016, 23:41:54 »
Bendeki asıl sorun telefonla bluetooth araması yaptığımda arabanın bluetooth cihazını bulamıyor. Arabanın bluetooth cihazı açılıp kapana biliyormu yada sürekli açık mı kalıyor. Benim ki kapalı sanırım açamıyorum.
Ben her iki şekilde de kullanabiliyorum, hatta sesli olarak rehberden araması da güzel. Sanırım BT sürekli açık, ekranda simgesi çıkıyor zaten. menülerden phone-pairing gelerek tanıtıyorsunuz. Bir kere tanıtıldığında her araca bindiğimde otomatik bağlanıyor, demekki sürekli açık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2016, 00:02:05 »
Ben her iki şekilde de kullanabiliyorum, hatta sesli olarak rehberden araması da güzel. Sanırım BT sürekli açık, ekranda simgesi çıkıyor zaten. menülerden phone-pairing gelerek tanıtıyorsunuz. Bir kere tanıtıldığında her araca bindiğimde otomatik bağlanıyor, demekki sürekli açık...

bir ara bende de sorun olmuştu eşimin telefonu tanımlıydı neyse bulup sildim sonra kendi telefonumda aratınca arabayı buldum da öyle tanıttım şimdi dediğiniz gibi sorun yok aynen binince otomatik...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2016, 14:05:51 »
bir ara bende de sorun olmuştu eşimin telefonu tanımlıydı neyse bulup sildim sonra kendi telefonumda aratınca arabayı buldum da öyle tanıttım şimdi dediğiniz gibi sorun yok aynen binince otomatik...
Olmasi gerek. Cihazı tanıtırken telephone only standart olarak kaydetmeye çalışıyor ses tuşunu dondurup int. Audio seçip Bluetooth cihazını o şekilde kaydedin
değerli forum arkadaşları 2011 verso premium araçların bluetooth açılması konusunda yardımlarınızı rica ederim. Ekranda bt yazmıyor.

2010 verso elegant

bluetooth ile telefon görüşmesi yapabiliyorum ama telefondaki müzikleri dinleyemiyorum, eşleştirmek istediğimde int. audio seçeneği yok, CAR_M MEDİA yazıyor , ayrıca şifre oalrak da telefona 4222 girmemi istiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2016, 14:49:45 »

google aramada çıkması için verso elegant, 2010, bluetooth üzerinden, mp3 dinleme, eşleşme

android telefonu olup da telefonundaki medya dosyalarını bluetooth üzerinden aracın hoparlörlerinde dinleyemeyenler için çözüm (aracım verso elegant 2010, bluetooth üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyordum ama mp3 gibi ses dosyalarını dinleyemiyordum):

1- telefonunuza android marketten SoundAbout (birleşik yazılıyor) programını indirip kurun
2-programı açın  media audio kısmını bluetooth (mono) veya (mono) (dynamic) olarak seçin
3-telefon ile aracın bluetooth unu eşleyin (forumda nasıl eşleneceği yazıyor, telefonla aracın bluetoothunu aramak diye birşey yok, arac teybinde gerekli ayarlamaları yapınca aracın teybinden telefona uyarı gidiyor ve eşleşme için şifre girmesi isteniyor)
4-çalmasını istediğiniz medya dosyasını telefonda açın , sesin arac hoparlörlerinden gelmesi gerek

not: ses kalitesi pek iyi olmuyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2016, 15:28:31 »
google aramada çıkması için verso elegant, 2010, bluetooth üzerinden, mp3 dinleme, eşleşme

android telefonu olup da telefonundaki medya dosyalarını bluetooth üzerinden aracın hoparlörlerinde dinleyemeyenler için çözüm (aracım verso elegant 2010, bluetooth üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyordum ama mp3 gibi ses dosyalarını dinleyemiyordum):

1- telefonunuza android marketten SoundAbout (birleşik yazılıyor) programını indirip kurun
2-programı açın  media audio kısmını bluetooth (mono) veya (mono) (dynamic) olarak seçin
3-telefon ile aracın bluetooth unu eşleyin (forumda nasıl eşleneceği yazıyor, telefonla aracın bluetoothunu aramak diye birşey yok, arac teybinde gerekli ayarlamaları yapınca aracın teybinden telefona uyarı gidiyor ve eşleşme için şifre girmesi isteniyor)
4-çalmasını istediğiniz medya dosyasını telefonda açın , sesin arac hoparlörlerinden gelmesi gerek

Hakan Bey,dediğiniz proğramı indirdim. (mono) (dynamic) olan kısmınıda seçtim.Daha önceden telefon ile  otomobili eşleştirmiştim.Telefonda açtığım müzik parçasını dinlemek isteyince şuna benzer  bir uyarı veriyor" görüşme esnasında dinlenemez" sisce nerde hata yapıyorum.Otomobil 2010 verso premium
not: ses kalitesi pek iyi olmuyor gibi.
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2016, 15:54:50 »
Bahsedilen program telefon yada teybin bir özelliği olmayıp bluetooth standartlarındaki A2DP desteklemeyen (media çalma) kulaklık vs. cihazları mono olarak kullanımını sağlar.  Tabiiki mono olduğu için ses kalitesi oldukça düşüktür. Genelde bu program klasik bluetooth kulaklıklarda müzik dinlemek için kullanılır.

Aldığınız hata uyarısı için play storede oldukça fazla program var, bluetooth mono diye arattırırsanız. Birde farklı programlar ile deneyin.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2016, 11:51:40 »

mesajıma alıntı yapamamışsınız heralde Yusuf Bey :)

Osman Bey'in yöntemini denediniz mi ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2016, 12:19:49
Bahsedilen program telefon yada teybin bir özelliği olmayıp bluetooth standartlarındaki A2DP desteklemeyen (media çalma) kulaklık vs. cihazları mono olarak kullanımını sağlar.  Tabiiki mono olduğu için ses kalitesi oldukça düşüktür. Genelde bu program klasik bluetooth kulaklıklarda müzik dinlemek için kullanılır.

Aldığınız hata uyarısı için play storede oldukça fazla program var, bluetooth mono diye arattırırsanız. Birde farklı programlar ile deneyin.

programda bluetooth (A2DP) seçeneğini seçince ses gelmiyor ama ? Bu durumda A2DP özelliği desteklemeyen aracın teybi mi telefonum mu ?

ses kalitesini yükseltmek için önereceğiniz bir program veya başka bir öneriniz var mı?

aracın hoparlörlerinden bir ayar yapabilir miyiz mesela ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2016, 14:00:51 »
Telefonun desteklememesi gibi birşey olamaz.  Aracınızın multimedya sistemi buluetooth üzerinden sadece konuşma yapmak üzere yapılandırılmış. Yani bir  nevi klasik bir bluetooth kulaklık gibi. Müzik dinlemeye elverişli değil anladığım kadarıyla. Yani A2DP yi desteklemeyen teybiniz,  telefonunuz değil. Birebir aracınızın sistemini bilemediğim için anlattıklarınızdan yola çıkarsak sonuç bu.

Ama telefondan bluetooth ile müzik dinlemeyi illa istiyorsanız ve teybinizin de arka kısmında cd changer bölümüne falan  aux girişi  yapabilirseniz ebay ve aliexpress sitelerinden çok ucuz yollu stereo bluetooth adaptörler  temin edebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2016, 14:48:29 »
Auriste  , telefonu tanıtırken  sadece Telefon , sadece audio veya Telefon + Audio seçenekleri var.
Telefon+Audio olan seçeneği seçtiğinizde  telefonunuz hem Telefon olarak, hem de müzik , video için kullanılır hale gelir. Ses kalitesi de oldukça iyi. Uzun yolda film de izliyoruz, telefon da aktif oluyor. Multimedyaya falan hiç ihtiyaç duymadım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2024, 06:46:36 »
Merhaba.

Bu baslikta tartışılan konuyu açıklığa kavuşturacak bı arkadaş varmıdır. 2010 model verso da telefonu blutuet ile araca bağlama ve konuşma var. Peki bu blutuet üzerinden telefondan açılan MP3 dinlenebilir . Bu mümkün mü. Premium model aracın.