Gönderen Konu: 2012 Auris Fantastik Tablet Projelerim  (Okunma sayısı 3669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
2012 Auris Fantastik Tablet Projelerim
« : Aralık 04, 2015, 02:41:56 »
Forumda ara ara çıkan tablet montaj konuları ufkumu açtı. En son Yaşar abinin tablet projesi beni buralara getirdi :D Bakalım bizim fantastik iki projemizden birisi gerçek olabilecek mi :nija:

Aklıma farklı bir fikir geldi benim de. Sanırım daha önce Murat abi bir konuda bahsetmişti. Şimdi biz teybi komple çıkartıp yerine 7 inçlik bir tableti oturtsak. Teyp çerçevesi alınıp bir şekilde mofiye edilip tablet oturtulur. Orası en kolay kısım :D Sorun tableti arabadaki teybin tüm fonksiyonlarını yerine getirecek hale nasıl ayarlayacağımız. Yani ses sistemini nasıl teyp olmadan tablete aktarabiliriz? Veya bluetooth konuşmayı nasıl devreye alabiliriz? Kafamda deli sorular ::)

Şuan daha da fantastik bişey geldi :rofl: Teyp durduğu yerde dursun onu ellemiyecez bu sefer :D 2012 Auriste elegant ve dizel comfort plus ta orta konsol üzerinde hava kanalı var sürücü ve yolcuya hava akışını sağlayan ızgara dışında. Bizim araba comfort olduğu için oraya düz bi zemin hazırlamışlar. Kaydırmaz ped koyup telefon anahtar vs. koyuyorum. Şimdi ben oraya tablet koysam ve Audilerde konsoldan çıkıyor ya ekran o tarz bişeyi nasıl uygularız? Benim aklımdan tam olarak şu şekilde bir proje geçiyor. Öncelikle oraya uygun kaliteli bir tablet almak. Sonra o tableti orjinal dursun diye dışını konsolun mat siyah plastik rengine boyayıcaz. Tablet normal zamanda yüzü yerde kalacak şekilde konsolun üzerindeki bahsettiğim bölgede duracak. Ona öyle bi sistem kurucaz ki; hani şu yaylı ileri az itince dışarıya çıkan çekmece gibi şeyler oluyor ya(Bizim kasa Aurislerdeki bardaklıklar gibi) tabletin ucundan az bastırınca tablet yatar pozisyondan dikey pozisyona gelecek. Dikey pozisyona geldikten sonra sitem Yaşar abininki gibi elektriği alınca çalışacak. Ve otomatik olarak bluetooth bağlantısını açarak teybe bağlanacak.

Burada daha detaylı bir olay var. Şimdi herşeyi hallettik bu ütopik prejeyi yaptık diyelim. Tabletimiz bluetooth ile ses sistemini kullanabilirken aynı anda ELM den de verileri alabilir mi? Yani bluetoothla aynı anda hem veri alıp hem veri göndermek mümkün olur mu?

Konumun pek rağbet göreceğini sanmıyorum ama belki bir iki fikir ediniriz. Ama şunu net bi şekilde söylemek istiyorum. Eğer ikinci projemi uygulayabilirsem TR değil dünyada efsane olabiliriz tablet uygulaması konusunda. Hani Ruslar falan solda sıfır kalı :islik: Jet olayından daha büyük vurgun olur bence onlar için :rofl: :rofl:

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum. :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

2012 Auris Fantastik Tablet Projelerim
« : Aralık 04, 2015, 02:41:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris Fantastik Tablet Projelerim
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2015, 02:55:29 »
bence başarilabilir ama hepsini zanetmiyorum teybi söksen kolonlari tablete nasil bagliycan teybin kalip çeviriciyle  tablete baglayabilirsin  bu sirada elm alip takarsan hep muzik dinleyebilirsin tableten acip hemde verileri görebilirsin  ama tableti nasil oturtcan bilmiyorum nereye koycan aurisin içi gözümün önüne pek gelmedi :D 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2015, 03:27:32 »
proje güzel uygulanabilir.comfort donamının içini tam canlandıramadım.tam yerin fotoğrafını atarsan daha verimli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2015, 09:21:40 »
@Yasin Yılmaz Fidan (23089) Proje güzel Yasin, ana hatları ile çizimli anlatırsan daha belirgin olur ama çizime herkesin kabiliyeti yoktur (en başta ben olmak üzere)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2015, 09:48:39 »
En son Yaşar abinin tablet projesi beni buralara getirdi

Merak ettim şimdi Yaşar abinin projesi nerede,  ben göremedim.   Siz şöyle bir şey istiyorsunuz  galiba.

https://www.youtube.com/watch?v=bUJ5wI12Cq4  Birde bu videodaki tablette bulunan uygulamanın adı nedir, nerden indirilir bileniniz var mı ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2015, 01:49:47 »
Çok iyi yalnız bu videodaki. Tam benim anlatmak istediğim
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2015, 01:59:33 »
Yasin derslerini çalış, sonrada mezun olunca içinde böyle bir sistem olan hazır araba alırsın  :asikadam:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2015, 02:05:24
Merak ettim şimdi Yaşar abinin projesi nerede,  ben göremedim.   Siz şöyle bir şey istiyorsunuz  galiba.

https://www.youtube.com/watch?v=bUJ5wI12Cq4  Birde bu videodaki tablette bulunan uygulamanın adı nedir, nerden indirilir bileniniz var mı ?
Bu amatör işi değil herhalde hocam, adamlar launcher yapmışlar. Piyasada olacağını sanmam, tabii bu sistemi alıp monte ettiren birisi hayrına nette paylaşmadıysa
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2015, 18:18:25 »
Yasin derslerini çalış, sonrada mezun olunca içinde böyle bir sistem olan hazır araba alırsın  :asikadam:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2015, 02:05:24
Bu amatör işi değil herhalde hocam, adamlar launcher yapmışlar. Piyasada olacağını sanmam, tabii bu sistemi alıp monte ettiren birisi hayrına nette paylaşmadıysa

İşten anlayan bir  başka oluyor.  :saygi:  Ben hazır apk dır zannetmiştim. Böyle bir "launcher" i bizim forumdan yazabilen varmıdır ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2015, 18:22:04 »
İşten anlayan bir  başka oluyor.  :saygi:  Ben hazır apk dır zannetmiştim. Böyle bir "launcher" i bizim forumdan yazabilen varmıdır ki ?

Bence vardır, bir kaç konuda ANDROİD YAZILIM yapıyorum diyenleri okumuştum :-\
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2015, 19:45:22 »
Yazılıma falan gerek yok ya android güzel bir tablet koysak da yeter :D

Abi doğru diyosun da araba benim için bir tutku olduğu için sadece ulaşım aracı olarak kullanamıyorum. Hazır olanı da aldığımız aşamaya hemen geçebilsek çok güzel olacak aslında :rofl:
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2015, 21:19:07 »
Yazılıma falan gerek yok ya android güzel bir tablet koysak da yeter :D

Abi doğru diyosun da araba benim için bir tutku olduğu için sadece ulaşım aracı olarak kullanamıyorum. Hazır olanı da aldığımız aşamaya hemen geçebilsek çok güzel olacak aslında :rofl:

İnşallah.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2015, 21:25:18
Bence vardır, bir kaç konuda ANDROİD YAZILIM yapıyorum diyenleri okumuştum :-\

Şimdilik Car Dashdroid ile idare ediyorum. 

Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2015, 21:49:39

Arkadaşlar  videodaki BMW logolu launcherin nasıl yapıldığı, dosyaları  falan burada anlatılıyor  galiba  ama, dil  lazım.

http://www.mp3car.com/show-off-your-project/152814-bmw-e46-android-install-includes-build-log-diy-2.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2015, 00:04:32 »

Bi zamanlar alttaki boş yere tablet montajı yapmayı düşündüm fikir danıştım arkadaşlara Yasin'in kasttetiği buydu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2015, 01:06:12 »
Bi zamanlar alttaki boş yere tablet montajı yapmayı düşündüm fikir danıştım arkadaşlara Yasin'in kasttetiği buydu sanırım.
Abi gerçeği itiraf ediyorum. Aslında beni gaza getiren Osman abi olmuş :rofl: :rofl: İsimler karıştı :argh:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2015, 01:18:51
Yukarıdaki videodan önerilerle bayaa bi videoya gittim ve işi çözdüm. T25 kasa avensislerde yurt dışında bazı ülkelerde 2007 de makyajlanınca navigasyon ve yol bilgisayarı ekranı var. Adamlar onu söküp yerine tablet montajlamışlar. Yani sistem orjinalinde var. Aynı sistemin yerine bizde kapak koyup orayı eşya gözü olarak kullanmışlar.

Bu bizdeki hali:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Toyota_Avensis_Innenraum.jpg

Bu da tablet uygulananın orjinal hali:
http://www.japanesesportcars.com/photos/d/14926-2/2007+toyota+avensis+_23_.jpg
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2015, 14:25:46 »
Abi gerçeği itiraf ediyorum. Aslında beni gaza getiren Osman abi olmuş :rofl: :rofl: İsimler karıştı :argh:

:rofl:  :rofl:

Peki oradaki hareketli parça ebaydan falan bulunamaz mı  acaba, olsa çok da güzel olurdu  vallaha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2015, 17:00:53 »

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2015, 01:18:51
Yukarıdaki videodan önerilerle bayaa bi videoya gittim ve işi çözdüm. T25 kasa avensislerde yurt dışında bazı ülkelerde 2007 de makyajlanınca navigasyon ve yol bilgisayarı ekranı var. Adamlar onu söküp yerine tablet montajlamışlar. Yani sistem orjinalinde var. Aynı sistemin yerine bizde kapak koyup orayı eşya gözü olarak kullanmışlar.

Bu bizdeki hali:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Toyota_Avensis_Innenraum.jpg

Bu da tablet uygulananın orjinal hali:
http://www.japanesesportcars.com/photos/d/14926-2/2007+toyota+avensis+_23_.jpg
Evet hatırlıyorum Osman bey bi ara konsoldan falan bahsetmişti. Yanılmıyorsam Karadeniz'li biri konsolu tablet takılacak şekilde yapıyordu. Bide yurtdışında yapılan video yayımlamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2015, 18:11:33 »
Evet hatırlıyorum Osman bey bi ara konsoldan falan bahsetmişti. Yanılmıyorsam Karadeniz'li biri konsolu tablet takılacak şekilde yapıyordu. Bide yurtdışında yapılan video yayımlamıştı.

Aynen.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2015, 09:53:27 »
Arkadaşlar  videodaki BMW logolu launcherin nasıl yapıldığı, dosyaları  falan burada anlatılıyor  galiba  ama, dil  lazım.

http://www.mp3car.com/show-off-your-project/152814-bmw-e46-android-install-includes-build-log-diy-2.html
[/quote]

Orada sadece arka plan resmini hazırlamış. Photoshop dosyalarını da paylaşmış ama Android uygulamasını yapmamış. Photoshop ta gerekli değişiklikleri(logo, buton yazısı vs) yapabilirsiniz. Atıyorum toyota logosu eklediğiniz resmi alıp uygulamanızın arka planı yapacaksınız. Android uygulaması içinde ilgili yere dokunduğunuzda diğer uygulamaları çalıştıracaksınız. Android uygulaması yazmışlığım var. Hatta Touch 2'nin dokunmatik ekranından kontrol edebileceğiniz bir modül ve Android uygulaması üzerinde çalışıyorum. Ama profesyonel değilim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2015, 10:03:07 »

Orada sadece arka plan resmini hazırlamış. Photoshop dosyalarını da paylaşmış ama Android uygulamasını yapmamış. Photoshop ta gerekli değişiklikleri(logo, buton yazısı vs) yapabilirsiniz. Atıyorum toyota logosu eklediğiniz resmi alıp uygulamanızın arka planı yapacaksınız. Android uygulaması içinde ilgili yere dokunduğunuzda diğer uygulamaları çalıştıracaksınız. Android uygulaması yazmışlığım var. Hatta Touch 2'nin dokunmatik ekranından kontrol edebileceğiniz bir modül ve Android uygulaması üzerinde çalışıyorum. Ama profesyonel değilim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle teşekkür ederim. Aslında birebir o uygulamayı buldum, satın aldım; 1- Dacia bile var ama, Toyota logosu eklenmemiş programa, 2- en azından benim bulduğum program sanki çok amatörceydi ve sanki bir uyumsuzluk vardı, iconlar falan birbirine giriyordu. Belki bunun üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.  İşte Bu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.footprint.acuibase&hl=en

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2015, 21:35:21 »
:rofl:  :rofl:

Peki oradaki hareketli parça ebaydan falan bulunamaz mı  acaba, olsa çok da güzel olurdu  vallaha.

Parçayı bulmak için parça kodunu bulmak lazım ve sadece sistemi değil havalandırma ızgaralarıyla birlikte alabiliriz en iyi ihtimalle. Ekransız halde olsa bari
R1 35 
  24 6