0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Branda ile araç örtülmüyorsa sileceklerin camdan ayrılması gerekiyor. Bez parçasıyla sarılabilir mesela. Bunun dışında ara ara da olsa araç çalıştırılıp normal sıcaklığına ulaşınca kontağı kapatmak iyi olur kanımca.
Aracı uzun süre yatıracaksanız1- Aracı lastik üzerinde bırakmayın. kriko-kütük vb. maddelerle askıda tutun. lastik üzerinde kalırsa hem lastikte hemde ön takımda sabit kalmadan dolayı deformasyon olabilir.2. bulunduğunuz yer nemli ise ve araç eski ise motor kapağını açıp ağzına kadar yağ doldurun. böylece motorda oluşacak karıncalanmayı engellemiş olursunuz. 3. akü kutup başını sökün. bu bilgileri discovereyde bir belgeselde izledim. Amerika ve Canada da sık kullanılan yöntemlermiş bunlar.ayrıca 214 model mercedes te ankarada 6 ay yattı. masraf 19 bin tuttu. yani bu önlemler sizi kurtarabilir.
Mercedes e ne olmuşta 19 bin masraf çıktı.
Aracı uzun süre yatıracaksanız1- Aracı lastik üzerinde bırakmayın. kriko-kütük vb. maddelerle askıda tutun. lastik üzerinde kalırsa hem lastikte hemde ön takımda sabit kalmadan dolayı deformasyon olabilir.2. bulunduğunuz yer nemli ise ve araç eski ise motor kapağını açıp ağzına kadar yağ doldurun. böylece motorda oluşacak karıncalanmayı engellemiş olursunuz. 3. akü kutup başını sökün. bu bilgileri discovereyde bir belgeselde izledim. Amerika ve Canada da sık kullanılan yöntemlermiş bunlar.ayrıca 214 model mercedes te ankarada 6 ay yattı. masraf 19 bin tuttu. yani bu önlemler sizi kurtarabilir.[/quoteAkü kutup başlarının sökülmesi aracın elektronik sistemlerinin hafızasının silinmesine sebep olmaz mı? forumda akü değişiminde bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlar olduğunu okumuştum. Örnek olarak radyonun kanallarının silinmesi vb.Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2015, 19:34:37Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Aralık 04, 2015, 19:32:21Aracın 3 ay yatması sıkıntı yaratır mı?Bence yaratır Zaten konuyu da bu sorularımıza yanıt alabilmek,bilgilerimizi paylaşabilmek amacıyla açtım sevgili toyotasever
Aracın 3 ay yatması sıkıntı yaratır mı?
Hiç bir şey yapma. Bırak öyle dursun. 1 hafta kullanmamak ile bir şey olmaz. 2 hafta kullanmamak ile de bir şey olmaz. Ben Mayıs ayına kadar işim eve yakın olduğundan arabasız giderdim ve kapının önünde bir hafta dururdu araba bir şey olmazdı. Diğer arabalarım da öyle kalırdı. Hatta bir önce ki arabam 2005 model Renault Symbol, 2013 yılında 27 Ocak 2013 gününden 20 Mart 2013 gününe kadar kalkmadı yerinden ve çalıştırmadım ve yanından dahi geçmedim. Annem el koymuştu arabaya bir durumlardan dolayı. 26 Mart 2013 günü tek marş da çalıştı ve sorunsuz kullandım o gün ve o akşam eve gelip park ettim ve 26 Mart 2013 gününden 6 Temmuz 2013 gününe kadar yine yattı kapıda. 6 Temmuz günü kullandım ve 7 Temmuz 2013 gününden 12 Ekim 2013 gününe kadar yine yattı kapıda. 12 Ekim de araba yasağı ve cezam bitti ve ondan sonra daha yatmadı. Hiç bir sorun yaşamadım. Boyası vs. zarar dahi görmedi. Lastikler vs. yapışmadı yere de. Ha, el freni çekmem ben. Vitese takarım park halinde. Hal böyle olunca soğuk ve karlı hava da sorun olmaz. Kış lastiğim de yok ve almaya gerek görmüyorum. İstanbul'un kış iklimi kış lastiği almaya değmez. En fazla bir hafta kar yerde kalır o süreçte de araba evin önünde durur. Onun dışında karsız hava da 1 derecede de araba kullandım, 5 derecede de kullandım ve kış lastiğim olsaydı demedim hiç ve önce ki arabalarım da ABS fren bile yoktu. Gizli buzlanma mı var? Bir küçük vites ile gidip fren ile değil vites küçülterek durdurursun arabayı takip mesafeni uzatırsın biraz daha ve ani direksiyon hareketi yapmazsın.Yine karlı havada arabanı kullanmayacaksan eğer, el freni inik olsun. Vitese takılı olsun. Silecek lastiklerini kaldırma. Çocuklar kar topu oynarken kırabilir. Bir kağıt ile sar paketle sileceklerini. Ben eski proje kağıtlarına sarıyorum ve bagajımda bir sürü proje çıktısı var müsvedde. Sabahları çalıştır arabanı yeter. Durduğu yerde bir ileri bir geri yap ki lastikler buzdan yapışmasın. Antifriz olsun radyatörde. Ve tabi cam suyunda da.
Kış için demedim zaten abi yazın 3 aylığına yurtdışına çıkabilirim de.o nedenle sormuştum sağolasın.