Gönderen Konu: AKSLARDAKİ SORUN VE ÇİN MALI AKS-ŞAFT  (Okunma sayısı 11383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
AKSLARDAKİ SORUN VE ÇİN MALI AKS-ŞAFT
« : Aralık 02, 2015, 21:24:19 »
Aracımda sağa ve sola dönüşlerdeki takırtının "AKS veya AKS KAFASI" sorunu olarak tespit ettik.
Asıl soru şurada: Çin malı kullanan ustalar sorun yaşamadık 10 arabada belki 6 - 7 ay sonra 1 araba şikayet etti. kullanmakta sorun yok cevabı aldım. Çok güvendiğim iki ustadan da diğer araçlarda da çin kullanılıyor ve hiç sıkıntı yok rahat ol dediler.

Şimdi: Japon menşei olan urw yada nkn aks kafası alıp sağ sol olarak 400 tl civarı maliyet oluyor. Korkum dış aks kafasını değiştirince de bu sefer içi aks kafaları da bana masraf çıkaracak korkum var. Defalarca sökülüp takılsın istemediğim arabama kaliteli olan çin üretimi komple aks yada şaft alayım diye düşünüyorum.

Tecrübe edenler veya ustalardan ricam sadece dış aks kafası kurtarır mı?

Toyota Club Türkiye

AKSLARDAKİ SORUN VE ÇİN MALI AKS-ŞAFT
« : Aralık 02, 2015, 21:24:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: AKSLARDAKİ SORUN VE ÇİN MALI AKS-ŞAFT
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2015, 22:23:02 »
Piyasada güvenilir ustaların sürekli iş yaptığı yedekparçacıdan uygun fiyatlı ve kullanıcı yorumlarıyla güvenirliğini kazanmış aks başı alırsanız işinizi görür diye düşünüyorum. Zaten kolay kolay arıza yapan bir parça olduğunı sanmıyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2015, 23:11:15 »
Aracımda sağa ve sola dönüşlerdeki takırtının "AKS veya AKS KAFASI" sorunu olarak tespit ettik.
Asıl soru şurada: Çin malı kullanan ustalar sorun yaşamadık 10 arabada belki 6 - 7 ay sonra 1 araba şikayet etti. kullanmakta sorun yok cevabı aldım. Çok güvendiğim iki ustadan da diğer araçlarda da çin kullanılıyor ve hiç sıkıntı yok rahat ol dediler.

Şimdi: Japon menşei olan urw yada nkn aks kafası alıp sağ sol olarak 400 tl civarı maliyet oluyor. Korkum dış aks kafasını değiştirince de bu sefer içi aks kafaları da bana masraf çıkaracak korkum var. Defalarca sökülüp takılsın istemediğim arabama kaliteli olan çin üretimi komple aks yada şaft alayım diye düşünüyorum.

Tecrübe edenler veya ustalardan ricam sadece dış aks kafası kurtarır mı?
bunlarda ekseri dış aks kafası bozuyor, forumdaki ufuk sönmezden özel mesajla tavsiye al ve ona sipariş ver kaliteli mal satıyor hemde uygun verir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2015, 23:15:10 »
İlgilerinize teşekkür ederim.
Güvenilir parçacı ve akraba usta ile; bugün yapıldı. Ben de hazır sökülmüşken triger vs kayışlar ufak bir bakım tamir için epey uğraştım. Yarın sabah efsane yollarda inşaAllah.

Ümraniye'den urw marka tanesi 120 tl fiyat aldım. Bahsettiğimiz arkadaşımız ise tanesine 200 tl fiyat verdi. Paylaşmam hoş mu değil mi tereddüt ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2015, 23:24:19 »
kalite farkı olabilir çin işi japon işi taywan orjinal değişir fiatlar her parçacıda
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2015, 09:20:18 »
Aynı marka için "URW" için yazmıştım Mehmet bey.
URW marka aks kafası için: Ümraniye 120 TL, Pendik 150 TL, Aksaray 140 TL Sönmez Oto 200 TL.

"Bu forumdaki arkadaşların ilgisini ve samimiyetini çok seviyorum. Herkese ayrı ayrı teşekkürler."

Atilla Abi sen de benim sorunuma cevap yazdın ya inan ki çok mutlu ettin beni abi. Ben de sessiz ve gizli hayranlarından birisiyim abi.

Ayrıca açılmışken triger ve komple kayış setlerini değiştirmek istedim. Fakat açınca gördük ki aracımın triger gergi bilyasını tutan alt taraftaki sekman yada çubuk gibi olan "pim" daha önceden düşmüş yada çıkarılmış. Sadece ortadaki vida tutuyordu. Arabayı yapan abimin içine sinmedi ve sorun olacağını düşünerek; tornacıdan oraya göre parça yaptırdı ve birazdan gidip aracımı teslim alacağım inşaAllah alacağım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2015, 13:53:38
bunlarda ekseri dış aks kafası bozuyor, forumdaki ufuk sönmezden özel mesajla tavsiye al ve ona sipariş ver kaliteli mal satıyor hemde uygun verir.
   Atilla Abi; aks kafası bozulmasında körüklerin çok etkisi olduğunu marka model farketmeksizin kimi arabaya aynı marka aks kafası senelerce kimisine daha birkaç ay içierisinde sorun çıkarıyor. Ama genellikle körükler deforme olduktan sonra çabuk bozulduğunu söyledi ustalarımız. Tabi ki İstanbul yada genel Türkiye şartları bozulma-arıza sebebi ama körüklerin süreci çok etkilediğini öğrendim.

Kullandığım 7 km mesafede; Aks kafaları değişince arabamın seriliği biraz daha arttı. Sessizce takırtılardan uzak dönüş yapmak daha güvenli. Aksların yada kayışların yenilenmesi ile kaput altındaki ince uğultulu sesler artık yerini  o güzel motor sesine bıraktı. Yer tanıdık olduğu için davlumbazları, paçalıkları, altta uzanan fren hortumlarını tutan koruyucu plastiğin civatalarını sıkıştırdım; farklı yerlerde de gereken yerlere pul ve civata yenilemesi yaptım. Manasız tıkırtıların da yok olduğunu hissettim. Şimdilik memnunum.
 Nacizane tavsiyemdir ki (ucuz pahalı ayırmaksızın) aks kafaların da arıza olan arkadaşlar kesinlikle gecikmeden değişimi yaptırsın; keza bu kadar basit ve ucuz mekanik parça yolda bırakırsa masraf en az 2-3 kat artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2015, 20:52:31 »
Arkadaşlar bu konu gerçekten çok yararlı olmuş siz siz olun kesinlikle piyasadaki 15-20 tl lik aks körüğü taktırmayın  6 ay sonra çürüyüp  içerisine pislik  alarak aks kafasını bozuyor,ya servisten yada  çıkmacıdan bulun, ben böyle  kurtuldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2015, 21:07:58 »
Bu konu ile ilgili çok araştırma yaptım İsmail Bey. Hem internetten, hem sanayi gezerek, hem telefonla. Sadece corolla için değil her marka için bilgi aldım. Japon marka almak içimde kalmadı desem yalan değil. Ama herkesin kullandığı %90 tertemiz memnuniyeti olan 3'te bir fiyatlı muadil ürünü almasaydım da içime ve maaşlı bütçeme de çokça batardı.
   Zaten biraz da deneme amaçlı aldım. Şimdi deneyerek ben dahil herkese bu başlık altında muhakkak bilgi vereceğim inşaAllah.
  Henüz hiç bir ters durum yok şükür. Ama dediğim gibi çok pahalı diye geciktirmeden muadil ile uygun fiyatlı değiştirin. Benim aracın sol tarafı sökülürken aks kafası dağınık halde yerinden çıkıp düşüverdi. Çok tehlikeli bir gecikmeyi o an hayretle farkettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2015, 21:14:19 »
Arkadaşlar bu konu gerçekten çok yararlı olmuş siz siz olun kesinlikle piyasadaki 15-20 tl lik aks körüğü taktırmayın  6 ay sonra çürüyüp  içerisine pislik  alarak aks kafasını bozuyor,ya servisten yada  çıkmacıdan bulun, ben böyle  kurtuldum.
Bende motor yapılırken sol taraf aks körüğü biraz yıpranmış duruyordu değiştir dedim   değişti 6 ay bile gitmedi. Arka krank keçesinden yağ kaçırıyor sökülünce kaliteli bişey taktıracam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2015, 21:17:31 »
Körüğü mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2015, 21:41:17 »
Körüğü mü?
Krank keçesi değişecek orjinal temin ettimde bi türlü fırsat bulamadım. Sökülmüşken aks körüğünüde değiştirecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2015, 21:44:10 »
Direk değiştirin. İnşaAllah hiç sorun olmadan olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148350
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2015, 14:30:34 »
aynı sorun benim aracımda da vardı.dönüşlerde tıkırtı vardı değiştirdim komple markası ne bilmiyorum ama japon menşei denildi orjinal değil yani.3 ay kadar oldu hiçbir sıkıntısını görmedim
Ey Toprak, Rabbim benden razı olana kadar bana sarılma!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2015, 11:38:01 »
Geçmiş olsun. En güzeli takırtısız gezerek araca farklı zarar vermemek. Güle güle kullanın inşaAllah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2015, 16:01:46 »

Krank keçesi değişecek orjinal temin ettimde bi türlü fırsat bulamadım. Sökülmüşken aks körüğünüde değiştirecem.
Krank keçesi işini yaptınız mı? Maliyet ve malzeme nasıl oldu bilgi verseniz mutlu oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2015, 16:37:08 »
Krank keçesi işini yaptınız mı? Maliyet ve malzeme nasıl oldu bilgi verseniz mutlu oluruz.
Yok hastam olduğu için fırsat bulamadım. Arka keçe Ufuk beyden orjinal 115 liraya almıştım. Torpidoda duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2015, 18:01:04 »

Yok hastam olduğu için fırsat bulamadım. Arka keçe Ufuk beyden orjinal 115 liraya almıştım. Torpidoda duruyor.

Marka nedir mahsuru yoksa söyleseniz?

Çok soru sorduk kusura bakmayın Yaşar Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2015, 18:29:32 »
Marka nedir mahsuru yoksa söyleseniz?

Çok soru sorduk kusura bakmayın Yaşar Bey.
Rica ederim. Marka Kcr imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2015, 18:11:30 »
Bugün değiştirdim işçilik 200 keçe elimde vardı. Sol aks körüğü 15 tl ön motor takozu hoşuma gitmedi istedim Kayseri'den otobüsle yolladılar delikler tutmadı. Yarın tekrar gelecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2015, 18:12:55 »
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.