Gönderen Konu: AE101 panjur modifikasyonu ve sis farı  (Okunma sayısı 3065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 12 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
AE101 panjur modifikasyonu ve sis farı
« : Kasım 30, 2015, 23:52:16 »
Merhabalar,

Corollamın ön panjurun içindeki plastik ızgaraları kesip arkaya metal ızgara döşemeyi düşünüyorum. Paintte araç fotoğrafı üzerinde oynama yaparak, panjuru modifiye ettim. Size nasıl görünüyor.? Ayrıca sis farı da takmak istiyorum fikirleriniz nelerdir?

[attach=1]
1995 Corolla XEI

Yapıyorsan! Bir iyilik yapıyorsan, iyi yap.

Toyota Club Türkiye

AE101 panjur modifikasyonu ve sis farı
« : Kasım 30, 2015, 23:52:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 panjur modifikasyonu ve sis farı
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2015, 02:27:33 »
Güzel olur bir de melek gözü far imkanı varsa 10 numara olur. Sis farı konusunda ben resimdeki yerde duran sis farlarını pek beğenmiyorum tercih meselesi tabi ama sonradan ekleme olduğu çok belli oluyor imkan varsa ve yapılabilir mi bilmiyorum sinyal gibi duran (sinyal mi bilmiyorum) çizgi şeklindeki yerin altına tampona yani güzel bir işçilikle yuvarlak sis farı takılırsa bakmaya doyamaz insan telefondan girdiğim ve bilgisayarım olmadığı için montaj yapamıyorum ama anlatabilmişimdir. Bir de güzel bir lip tamamdır. Tabi bunlar maliyetli işler ah ah para olcak insanda bu ae101 kasalarda yüksek potansiyel var benim gözümde tam hasta işi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2015, 08:54:22 »
Volkan abi dediğin gibi orta çıtayı kesip güzelce macun boya ile iş hallolur. Bende böyle düşünmüştüm ama sonrasında direk parlak siyaha boyadım gayette güzel oldu :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2015, 09:10:03 »
Melek gozu farlarda hos olmuyor degil aslinda  ama ae101 in orijinal goruntusunu begeniyorum ve gorunumde orjinalden cok uzaklasmak istemiyorum. Melek gozu arabayi bambaska yapiyor.

Farlarim biraz zayif yaniyor. Yagmurlu havalarda gorus zor oluyor ve araba az farkediliyor. Bu sisleri kullanan arkadaslar vardir. Yagmurlu ve sisli havalarda gorusu iyilestiriyor mu? Yoksa tamamen aksesuar mi?

Panjurun orta citalari kestim. Cikan citalari da olusan acikliklara yapistirdim.Dedigin gibi macun cekip boyamayi da yapacam İnsallah. Bitince fotolari paylasirim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 01, 2015, 09:16:37
Melek gozu farlarda hos olmuyor degil aslinda  ama ae101 in orijinal goruntusunu begeniyorum ve gorunumde orjinalden cok uzaklasmak istemiyorum. Melek gozu arabayi bambaska yapiyor.

Farlarim biraz zayif yaniyor. Yagmurlu havalarda gorus zor oluyor ve araba az farkediliyor. Bu sisleri kullanan arkadaslar vardir. Yagmurlu ve sisli havalarda gorusu iyilestiriyor mu? Yoksa tamamen aksesuar mi?
1995 Corolla XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2015, 10:20:48 »
Farların yan sanayi ise orjinal almanı tavsiye edebilirim. İkinci olarak kaliteli ampül alırsan iyileştiğini göreceksin.

Pek tavsiye edilmese de ampüllere role takıyorlar güçlü yanması için ama farın aynasını karartma ihtimali var.

Sisleri odaklandırabilirsen yola, iyi gösterebilir ama çoğu aksesuar işi :).

Panjuru merakla bekliyorum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2015, 10:44:57 »
Sis sisli havada yolun dibine ışık vererek sizin normal farlarınızın siste yansımasını azaltır ve görünürlüğünüzü arttırır arka sis farı da tavsiye ederim güvenlik için yani aksesuar değildir aslında güvenlik için yapılan birşeydir. Aşırı yağmurda da ama aşırı derecede görüş açısı çok düşüyor ve far su damlacıkları yüzünden az gösteriyorsa görüşü arttırır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2015, 12:00:28 »
Farlarım orjinal Farba marka ama ampullerin durumunu bilmiyorum. Onları da OSRAM marka ile değiştirme niyetindeyim.

Arka sis farları orjinalinde mevcut zaten. Öndeki farları da idareten tutturup dışardan 12V vererek çalıştırabilir, deneyebilirim. Nasıl bir aydınlatma olacağını merak ediyorum. Piyasada universal olarak satılan bu sisleri kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
1995 Corolla XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2015, 12:34:03 »
Farlarım orjinal Farba marka ama ampullerin durumunu bilmiyorum. Onları da OSRAM marka ile değiştirme niyetindeyim.

Arka sis farları orjinalinde mevcut zaten. Öndeki farları da idareten tutturup dışardan 12V vererek çalıştırabilir, deneyebilirim. Nasıl bir aydınlatma olacağını merak ediyorum. Piyasada universal olarak satılan bu sisleri kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Sonradan takılanlar aydınlatma olarak yetersiz. Fotoğraftaki sis farların sarı olanı heveslendim taktım iyi değil zaten kullanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2015, 13:28:54 »

Uzunca bir süredir kullanıyorum. Yağışlı ve sisli havalarda yolu aydınlatmaktan ziyade hemen aracın 2-3 metre önünü ve birazda yanları aydınlatarak görevlerini yapıyorlar. Yani sisli havalarda farlar daha uzağı aydınlatmaya çalıştığından sis onların ışığını kırıyıor. Ama bunlar daha aşağı dönük olduğundan sisli havalarda daha iyi iş  çıkartıyorlar.  Kaldıki Ae101 ailesine en uygun sis  farları. Tamam belki herkeste  var ama daha iyi yakışanı ve uyanı imal edilmedi henüz.

Far ampülü  konusunda ise bir ara osram nightbreaker kullanmıştım, normal ampüllere nazaran %20-25 iyileşme söz konusu olmuştu.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2016, 20:59:48 »
Panjur modifikasyonunu yaptım.
[attach=2]
[attach=1]
1995 Corolla XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2016, 21:40:04 »
Volkan bey,
Bu panjur benimde almak istediğim bir panjur. Ama takıldıktan sonra o kadar da göstermiyor kendisini... fotolardan öyle gözüküyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2016, 16:59:20 »
Bu Panjur orjinaldi bu şekilde kendim yaptım. Modifiye satılan logosuz panjurlar belki daha hoş durabilir.
1995 Corolla XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2016, 17:09:16 »
Bu Panjur orjinaldi bu şekilde kendim yaptım. Modifiye satılan logosuz panjurlar belki daha hoş durabilir.
Sizinki  de orjinal tasarım olmuş. Modifiyeli panjurda logu yokmuş şimdi fark ettim. Halkarı daha kalın
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2016, 19:09:16 »
Volkan bey güzel çalışma elinize sağlık. Benden önce davrandınız. :)Ben panjur alıp buna benzer bişey yapacam kendi orjinal panjurunu bozmak istemiyom.