Gönderen Konu: Otomatik Klima ve Tavan lambası çalışmıyor...  (Okunma sayısı 2993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik Klima ve Tavan lambası çalışmıyor...
« : Kasım 30, 2015, 01:02:42 »
Herkese Merhaba.
Araç 2003 sol paket corolla.

Ön taraftaki çift lamba çalışmıyor, sigorta mı attı? Çözümü nasıl yapılabilir.

Otomatik klima çalışmıyor. Auto tuşuna basınca mod olarak direkt olarak ayakları gösteriyor ve kalorifer hızı sıfırda, herhangi bir tepki yok.
fakat buğu çözme, ısıtma soğutmada bir problem yok, illaki düğmelerden elle ayarlanması gerekiyor, e ne anlamı kaldı ki auto tuşunun o zaman? Problem nedir, teşhis nedir bilen var mı?

Teşekkürler?
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Toyota Club Türkiye

Otomatik Klima ve Tavan lambası çalışmıyor...
« : Kasım 30, 2015, 01:02:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Klima ve Tavan lambası çalışmıyor...
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2015, 03:02:02 »
Mode tuşuna ve fan seviyesini ayarlayan asagi yukari basinca değişiyormu.İşin ilginci autobya bastığınızda direkt kafaya veriyor olmasi lazim.
o kasada klima tuslarinin altundaki panelde temassizlik oluyor ve tuşlar iyi calismiyor.
digerini de sigorta atmis olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2015, 22:12:03 »
Herkese Merhaba.

Otomatik klima çalışmıyor. Auto tuşuna basınca mod olarak direkt olarak ayakları gösteriyor ve kalorifer hızı sıfırda, herhangi bir tepki yok.
fakat buğu çözme, ısıtma soğutmada bir problem yok, illaki düğmelerden elle ayarlanması gerekiyor, e ne anlamı kaldı ki auto tuşunun o zaman? Problem nedir, teşhis nedir bilen var mı?

Teşekkürler?
Çift lambayı ben geşenlerde değiştim,patlamış olabilirler,şeffaf plastiği kendine doğru kenarından çek gelecektir,ampullere bakar kontrol edersin.Panel tuşları için ise Tuncay ın dediği gibi temassızzlık oluyor,ben onlarıda söküp halletmiştim,zor bi iş değil,you tube dan arayabilirsin onlarca video var.Mod kafayı gösteriyor olmalı.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2015, 20:18:00 »
Yanıtlar için teşekkür ederim.. Tuşlar çalışıyor fakat auto modu direkt olarak ayaklara çeviriyor ve fan hızı sıfırda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2015, 21:34:07 »
Yanıtlar için teşekkür ederim.. Tuşlar çalışıyor fakat auto modu direkt olarak ayaklara çeviriyor ve fan hızı sıfırda
Hakan Bey mod tuşuna basınca ekran bilgisi değişmiyor mu? Ekte ki dosyayıda bi inceleyin
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2015, 23:19:29 »

Herkese Merhaba.

Teşekkürler?

Klimayı AUTO moduna aldığımda fan bende de ayakları gösteriyor. TEMP tuşu ile eğer içerde istenilen sıcaklık ayarını ayarladığımda içerdeki mevcut sıcaklığa göre fanı otomatik olarak yükseltiyor ve içerisi belirlediğim ısıya ulaştıkça fan hızını otomatik olarak düşürüyor. Muhtemelen sizde de durum aynıdır. AUTO tuşuna basın hava soğuk ise TEMP tuşu ile içerdeki istenen sıcaklığı 24-25 yapın fanın otomatik olarak yükseldiğini göreceksiniz diye tahmin ediyorum. En azından bende durum bu şekilde.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2016, 15:20:36 »
Yardimlarinizi bekliyorum, klima auto ya basinca sifir pervane hizina geliyor, her seferinde pervane hizini elle ayarliyorum bu sefer de auto tusunun isigi sonuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2016, 14:18:49 »
Yardimlarinizi bekliyorum, klima auto ya basinca sifir pervane hizina geliyor, her seferinde pervane hizini elle ayarliyorum bu sefer de auto tusunun isigi sonuyor.

Eğer Klimayı Auto konumunda çalıştırıyor ve fan hızı minimuma düşüyor ise, Araç kabinin sıcaklığı set ettiğiniz sıcaklıktadır anlamına gelir.
Mesela kışın klimayı Auto modunda 23C° ye ayarladınız, aracınızın içi 18C°, Auto modunda iken motor yeterli ısıya ulaştıktan sonra otomatik klimanız Fan hızını yükseltmeye başlar, taa ki araç içi sıcaklığı ayarladığınız 23C° sıcaklığa yaklaşmaya başlayana kadar, kabin içi 23C° ye geldiği zaman fan hızı minimuma düşer.

2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2016, 20:00:43 »
Dijital klima auto konumuna alindiginda ic sicaklik set edilen ayara en hizli gelecek sekilde fan acar ve istenen sicakliga ulastiginda yavaslar. Ic sicakligi olcen sensor arizali veya fisi cikmis oldugunda icerideki sicakligi olcemediginden dolayi klima veya fan calismiyor olabilir. Sensorun corolla sol kasada nerede oldugunu bilmiyorum ama genelde aracin on tavan lambasinda bulunur.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 144000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2016, 23:51:34 »
Iyi geceler, ayrı bir konu açmak istemedim, konuyu açanın izniyle bir sorum var,  2004 1.6 sol toyota sahibiyim, aracımı yaklaşık 6 ay önce aldım, serin havalarda aracın klimasını devreye sokmadan dışardan gelen hava içeri girsin istiyorum ama havalandırma butonlarındaki  auto düğmesine basınca ac ışığıda yanıyor ve kapatamıyorum ac ışığını yakmaksızın havalandırma çalıştıramıyormuyuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2016, 00:02:27 »

Iyi geceler, ayrı bir konu açmak istemedim, konuyu açanın izniyle bir sorum var,  2004 1.6 sol toyota sahibiyim, aracımı yaklaşık 6 ay önce aldım, serin havalarda aracın klimasını devreye sokmadan dışardan gelen hava içeri girsin istiyorum ama havalandırma butonlarındaki  auto düğmesine basınca ac ışığıda yanıyor ve kapatamıyorum ac ışığını yakmaksızın havalandırma çalıştıramıyormuyuz?
Autoda ac otomatik calisir. Ancak vci kablo ile arabaya baglanarak iptal edilebilir sanirim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2016, 00:18:30 »
auto ya basinca otomatik ac de açılır ic sirkulasyonda.ac ye bastiginizdada aynisi olur.ya siz  fan seviye tusuna bastiginizda manuel olarak auto iptal olur.sonra sirkülasyon tuşu ile ic dış nasil isterseniz ayarlayin.
yanlis degilsem on cam içinde bastiginizda auto otomatik acikiyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla