Gönderen Konu: Subap Değişimi  (Okunma sayısı 6742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Subap Değişimi
« : Kasım 29, 2015, 23:45:28 »
Bütün herkese iyi geceler diliyorum. Fikrinizi almak istediğim bir konu var. Forumda arattım ancak bulamadım. Aracım yaklasık 80000 km dir lpg ile kullanılıyor ve artık subaplar görevini tam yapamıyor. Rolantide dalgalanma, titreme, motorun gürültülü çalışması gibi bir cok belirti var. Boğaz kelebek maf sensor temizliği yapıldı bujiler değisti ancak sorun cözülmedi. Yarın arkadasım  ve aynı zamanda  da toyota ustası olan arkadasım subapları değiştirmek için üst kapağı sökecek ve işlem baslamış olacak. aracıma güneş marka celik subap takılacak. Bu markayla ilgili pek bilgi sahibi değilim. aracında kullanan var mı ya da bu markadan daha iyi marka önerecek olan var mı acaba. Malum zor bir işlem ve sorun yasamak istemiyorum yardımcı olursanz cok sevinirim. Tesekkur ederim simdiden
2005 Corolla Sol

Toyota Club Türkiye

Subap Değişimi
« : Kasım 29, 2015, 23:45:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap Değişimi
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2015, 23:54:01 »
Yan sanayi ürünler içinde kaliteli bir markadır, sorun yaşamazsınız fiyatı da uygundur ayrıca.  Orjinal parçadan farklı olarak sadece motor sesiniz biraz değişebilir ki onu da çok hassassanız anlarsınız.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2015, 22:07:50 »
Bütün herkese iyi geceler diliyorum. Fikrinizi almak istediğim bir konu var. Forumda arattım ancak bulamadım. Aracım yaklasık 80000 km dir lpg ile kullanılıyor ve artık subaplar görevini tam yapamıyor. Rolantide dalgalanma, titreme, motorun gürültülü çalışması gibi bir cok belirti var. Boğaz kelebek maf sensor temizliği yapıldı bujiler değisti ancak sorun cözülmedi. Yarın arkadasım  ve aynı zamanda  da toyota ustası olan arkadasım subapları değiştirmek için üst kapağı sökecek ve işlem baslamış olacak. aracıma güneş marka celik subap takılacak. Bu markayla ilgili pek bilgi sahibi değilim. aracında kullanan var mı ya da bu markadan daha iyi marka önerecek olan var mı acaba. Malum zor bir işlem ve sorun yasamak istemiyorum yardımcı olursanz cok sevinirim. Tesekkur ederim simdiden
Samsun da mı yaptırıyorsun Okan Bey aracı.Forumda http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=16363 kardeşimiz yedek parça için ilk danışılacaklar arasında ona bi sorun isterseniz.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2015, 23:05:59 »
Evet Mehmet bey Samsun da degistiriyorum tesekkur ederim link icin
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2015, 09:29:21 »
geçmiş olsun öncelikle okan bey. subap değişimi yapıldıysa işçilik parça ve yapılanlar için kaç paraya mal oldu bilgi verirmisin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2015, 10:20:16 »
Geçmiş olsun okan bey..
bende 2 hafta kadar önce aynı işlemi yaptırdım.. supsan marka subap takıldı.. şimdilik sıkınıtı yok..
subapları 320 liraya almıştım.. motor contası-subap contaları vs. diğer parçalarda ortalama 200-250 lira kadar tutar..
burda işçilik maliyeti önemli.. Ben erzurumda yaptırdım ve usta 700 lira aldı..
fiyatları ön bilginiz olsun diye verdim..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2015, 11:18:55 »
Malzeme kalitesi ve işçilik iki önemli ayrıntı .Her ikisi de iyi olursa güzel sonuç çıkar lpg de 40-100 bin km ler arası bu şart gibi bir şey oluyor zaten .Yanlış bilmiyor isem Lpg li araçlar için çelik supap takılıyor ısıya dayanıklı onun araştırmasını yapın derim tekrar başınızın ağrımaması için
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2015, 16:15:41 »
LPG için güçlendirilmiş çelik subaplar daha uygun olmaz mı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2015, 11:42:53 »
Verdiginiz bilgiler icin hepinize cok tesekkur ederim ozel sebeplerden oturu foruma giremedim 10 gundur. Yaptirdigim islemler icin bilgi vereyim. Iscilik 700 lira parcalarin toplam fiyati ve rektifiye islemi icin de 700 lira para odedim. Cok sukur sikintim yok. Subap markasi da gunes celik subap takildi. Benim sizlere baska bir sorum daha olacak subaplar degisti ancak bu titreme sorunu devam ediyor yani devir 600 bazen 550 bazen 650 arasinda gezinme yapiyor. Cok rahatsiz etmiyor ama bu normal mi merak ediyorum. Bu rolanti de tutremeye akünun eski olmasi etki eder mi acaba simdiden tesekkur ederim
2005 Corolla Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2015, 12:26:25 »
Verdiginiz bilgiler icin hepinize cok tesekkur ederim ozel sebeplerden oturu foruma giremedim 10 gundur. Yaptirdigim islemler icin bilgi vereyim. Iscilik 700 lira parcalarin toplam fiyati ve rektifiye islemi icin de 700 lira para odedim. Cok sukur sikintim yok. Subap markasi da gunes celik subap takildi. Benim sizlere baska bir sorum daha olacak subaplar degisti ancak bu titreme sorunu devam ediyor yani devir 600 bazen 550 bazen 650 arasinda gezinme yapiyor. Cok rahatsiz etmiyor ama bu normal mi merak ediyorum. Bu rolanti de tutremeye akünun eski olmasi etki eder mi acaba simdiden tesekkur ederim

çok eskiyse eder. hatta yakıt bile artabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2015, 12:37:54 »

Ayarı düzgün mü yapmadılar acaba?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2015, 13:21:31 »
Yok oyle bariz bi titreme yok aslinda anlik titreyip toplarliyo ama zaman zaman akunun etkisi var mi acaba bi size danismak istedim
2005 Corolla Sol