0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla ne desem bilemedim. En kalitrli kiti en güvenilir ustaya taktırmışınız. Usta probkem yapmadan 2 sefer enjektörleri değişmiş. Bizler ne desek yalan olur.Kapama takılan bu vsı2 en kaliteli ürün peki bu enjektör lerin farkı neymiş. 2. Takılan daha bir üst model miymiş vs. Benim kafam oraya gitti.
Brc bile gereksiz pahalı. atiker obd ve iyi bir usta derim. Quattro garage a bir uğrayın daha fazla elletmeyin aracınızı derim, durumunuzu anlatırsanız olumlu yaklaşacaklarını düşünüyorum.
Montajı yapan servis ile sonuca varamayacaksınız gibi görünüyor. Prins'e durumu bildirip sizi başka bir servise yönlendirmelerini isteyin bence. Piyasadaki en pahalı kitlerden birini aldığınıza göre en iyi hizmeti almak da hakkınız olmalı.
Arkadaşlar paranızı boşa vermeyin. Brc taktırın ve sorunsuzca aracınızı kullanın. Brc 2A bayilerini tercih edin ve mutlaka yolda gaz ayarı yaptırın. Ankara Mocan ve Mavidenizler ile Çorum Özençleri tavsiye ederim. İnternetten de bu firmalarla ilgili araştırma yapabilirsiniz. Brc, Türkiye de yıllardır var ve her araç için sorunsuz programa sahiplerdir. Ayrıca sorun yaşayan arkadaşım Ankara da Mocan Otogazda Aydın ustaya uğrayabilirsen, her ne kadar Brc bayide olsa sorunun montaj kaynaklı ise çözebilir.Bana göre Aydın Usta on numaradır tavsiye ederim...
Rıfat bey geçmiş olsun. Lovato obd 2 kullanıyorum allaha şükür benzinden farkı yok inşallah çabuk hallolur sorununuz
Prins vsi 2 lpg kiti olayında zirvedir. Valvematik motordan çok daha karmaşık sistemlerde kullanılıyor. Dünya üzerindeki en iyi enjektörleri kullanıyor. Bu kitle sorum yaşıyorsanız yazılımla ilgilidir eğer montaj doğru yapıldıysa. Valvematik Corolla, Avensis ile Brc my11 kullanıyorum yıllardır en ufak sorun yaşamadım, vsi 2 taktırmayi da düşünmüştüm ama 'bu araçlara fazla bu kadarı' diye düşünüp gereksiz buldum. Umarım sorununuz düzelir. Bence kiti takan usts dışında bir prins yetkilisine gidip montajın ve yazılımın doğruluğunu araştırın.
9000 km boyunca ilk defa mı soğuk hava yaşadınız yoksa daha önce yaşadığınız soğuk havalarda bu sıkıntı yok muydu? Daha önce de Toyotalara montaj yapan bir ustanın enjektör konusuna takılması tuhaf. Yakıtı genellikle nereden alıyorsunuz? Ucuz diye tercih ettiğiniz istasyonlar var mı?
Rıfat bey merhabalar.Lpg montajını nerede yaptırdınız ve daha sonra sorununuzu hangi bayide düzelttiniz sakıncası yoksa bilgi verebilir misiniz?
Açıkçası ben ustadan memnun kalmadığım için (sorunlarla ilgilense dahi çözüm bulamadığından (4 sefer gittim) ve teknik olarak açıklama yapmama rağmen kendi bildiğini okuduğundan) bu bilgiyi paylaşmak istemiyorum. Her ne kadar forumlarda çok önerilen biri olsa dahi tipik bir usta (düzgün, sizi dinleyen ve işini bilerek/okuyarak/araştırarak yapan ustalardan bahsetmiyorum). Montaj dışında çok bilgisi olmayan ama çevreden duydukları ile hava atmaya çalışan birisi. Siz ne kadar teknik konuşursanız konuşun egosu ve bilgi seviyesi yüzünden kendi bildiğini okuyor. Tamamen kontrolsüz bir ortamda okuma, öğrenme ve sormaya dayanmadan deneme yanılma yoluyla çözüm bulmaya çalıştı benim sorunuma.Düzeltme olayını da aynı usta aracılığıyla hallettik ancak kendisi değil Türkiye Prins'te çalışan ancak şans eseri orda olan biri tarafından düzeltildi. Ancak bu süreçte ben bir çok şey öğrendim. Eğer merak ettiğiniz bir konu varsa cevaplamaya çalışırım. Hatta eğer VSI-2 sistemi için kablo ve gerekli yazılım olsa çoğu ayarı internetten bulduğum doküman ve videolarla hobi amaçlı kendim yapmaya çalışacağım.