Gönderen Konu: 2015 1.6 Corolla ve Prins VSI 2 - Garip Sorunlar  (Okunma sayısı 4808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 28750
  • Model Yılı: '15
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2015 1.6 Corolla ve Prins VSI 2 - Garip Sorunlar
« : Kasım 29, 2015, 14:45:20 »
Arkadaşlar Merhabalar,

Soğuk zamanların gelmesiyle araçta LPG ile problemler yaşıyorum.
Araç 1.6 manuel 2015 corolla (132 hp). Üzerinde 9000 km önce taktırdığım Prins VSI 2 var.
Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. Şehir içinde göstergem 8.2 lt, şehir dışında 6.2 falan. Çekişte de çok problem yaşamadım.
Taaa ki havalar soğuyana kadar.
İlk başta sadece sabah ilk kez benzinden LPG'ye geçtikten sonra (geçiş sıcaklığı 40 derece) motor tam ısınana kadar rölantide 200-300 devir oynamalarım oluyordu. Ustaya götürdüm (Ankara'daki en iyi ustalardan biri olarak görülür kendisi).  Hatta bir önceki gün bıraktım. Sabah kendisi de bu problemi çalıştırınca görmüş. Yaptığı testlerde enjektörlerden biri arızalıydı dedi. (Keihn turuncu enjektör) Enjektörleri değişti. Düzelir dedi ancak yine sabahları oynamaya başladı. Aradım konuştuk. Dedi sarı enjektör takalım. Bu sefer sarıyı taktı. Yol testi yaptık. Regülatör değerleriyle de oynadı. Artık düzelir dedi. Ohh deyip ayrıldım. Gerçekten rölanti sorunu baya azalmıştı  (100 devir max). Ancak bu sefer çok daha değişik bir sorunla karşılaştım şans eseri.
Sabah hava soğukken 40 derecede LPG'ye geçtikten sonra diyelim ki 50-60 km/s saat hızla ilerliyorum. O ara sonuna kadar debriyaja basınca motor rölantiye düşüyor. Ancak kendisini LPG'de ayarlayamayıp 500 ile 1100 devir arası ibre gidip geliyor. Motor durmamak için kendini zorluyor. (Benzinde hiç böyle bir sorun yok.) Motor sıcaklığı 70-80 gibi değerlere ulaşınca herşey düzeliyor. Gün içinde motor soğusa da bir daha aynı problemle hiç karşılaşmıyorum. Araç sanki LPG'de değil de benzinde çalışıyor. O kadar rahat yani sarı enjektörle. (turuncu ile de rahattım açıkcası) Taaaa ki bir sonraki günün sabahına kadar. Bu rölanti olayı her sabah yeniden başlıyor. Ama bu olay cidden artık canımı sıkıyor :(

Bu konuda tecrübeniz var mı? Yorumlarınız nelerdir acaba?
Prins VSI 2 için hangi enjektör hangi regülatör basıncıyla kullanılmalı? LPG ayarları neler olmalı?
Yorumlarınızı bekliyorum.
2015 - Toyota Corolla 1.6 Manuel Advance + LPG (Prins VSI-2)

Toyota Club Türkiye

2015 1.6 Corolla ve Prins VSI 2 - Garip Sorunlar
« : Kasım 29, 2015, 14:45:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 1.6 Corolla ve Prins VSI 2 - Garip Sorunlar
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2015, 16:19:35 »
Rifat bey sorununuz bence lpg ayarları ile alakali.lpg kitinde ve montajda bir sorun yoksa
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2015, 16:32:33 »
Bence yazılımsal bir sorun olabilir yani lpg ayarlarına baktırmak lazim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2015, 18:14:27 »
Valla ne desem bilemedim. En kalitrli kiti en güvenilir ustaya taktırmışınız. Usta probkem yapmadan 2 sefer enjektörleri değişmiş. Bizler ne desek yalan olur.
Kapama takılan bu vsı2 en kaliteli ürün peki bu enjektör lerin farkı neymiş. 2. Takılan daha bir üst model miymiş vs. Benim kafam oraya gitti.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2015, 18:45:39 »
Valla ne desem bilemedim. En kalitrli kiti en güvenilir ustaya taktırmışınız. Usta probkem yapmadan 2 sefer enjektörleri değişmiş. Bizler ne desek yalan olur.
Kapama takılan bu vsı2 en kaliteli ürün peki bu enjektör lerin farkı neymiş. 2. Takılan daha bir üst model miymiş vs. Benim kafam oraya gitti.

nozzle genişliğinden olduğunu düşünmüş olabilir, fakat nozzle yetersizliği 3bin devir ve sonrasında teklemeyle ortaya çıkar diye biliyorum, çünkü gaz yetmez.
Rölantide böyle bir durum olacağını sanmıyorum.

Ayarsızlıktan olabilir, ayar hatası olabilir, map sensörünü balata temizleyici ile temizlemeyi deneyin bir de.

2015 model sıfır bir araçta böyle sorunların tek nedeni lpg dir. Ustanızı iyi seçememişiniz belli ki. Montaj kaynaklı sorunlar da olabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2015, 19:09:03 »
    Arkadaşlar paranızı boşa vermeyin. Brc taktırın ve sorunsuzca aracınızı kullanın. Brc 2A bayilerini tercih edin ve mutlaka yolda gaz ayarı yaptırın. Ankara Mocan ve Mavidenizler ile Çorum Özençleri tavsiye ederim. İnternetten de bu firmalarla ilgili araştırma yapabilirsiniz. Brc, Türkiye de yıllardır var ve her araç için sorunsuz programa sahiplerdir. Ayrıca sorun yaşayan arkadaşım Ankara da Mocan Otogazda Aydın ustaya uğrayabilirsen, her ne kadar Brc bayide olsa sorunun montaj kaynaklı ise çözebilir.Bana göre Aydın Usta on numaradır tavsiye ederim...
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2015, 19:27:59 »
Montajı yapan servis ile sonuca varamayacaksınız gibi görünüyor. Prins'e durumu bildirip sizi başka bir servise yönlendirmelerini isteyin bence. Piyasadaki en pahalı kitlerden birini aldığınıza göre en iyi hizmeti almak da hakkınız olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2015, 19:53:48 »
Brc bile gereksiz pahalı. atiker obd ve iyi bir usta derim.

Quattro garage a bir uğrayın daha fazla elletmeyin aracınızı derim, durumunuzu anlatırsanız olumlu yaklaşacaklarını düşünüyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2015, 20:20:01 »
Brc bile gereksiz pahalı. atiker obd ve iyi bir usta derim.

Quattro garage a bir uğrayın daha fazla elletmeyin aracınızı derim, durumunuzu anlatırsanız olumlu yaklaşacaklarını düşünüyorum.

Montajı yapan servis ile sonuca varamayacaksınız gibi görünüyor. Prins'e durumu bildirip sizi başka bir servise yönlendirmelerini isteyin bence. Piyasadaki en pahalı kitlerden birini aldığınıza göre en iyi hizmeti almak da hakkınız olmalı.

Mutlu Bey ve Mehmet Bey, ustanın son bir hakkı kaldı benim gözümde. Onu da bu haftaiçi vereceğim. Akşamdan bırakacağım. Sabah kendisi de sorunu ve yakıt değerlerini görüp müdahale edecek. Ve o müdahale ederken arabanın yanında olmaya çalışacağım. Eğer çözüm gelmezse ondan sonra zaten direk prins ile görüşüp beni yönlendirmelerini isteyeceğim.
Bu ustada bu kadar devam etmemin nedeni ciddi olarak olayı önemsemesi ve ufak oynamanın dahi olmaması gerektiğine dair kendisine ve sisteme güvenmesidir. Ve her gittiğimde de oyalamak değil çözüm bulmaya çalışıyor. Bir de motora zarar verecek müdahalelerde bulunmadığımdan sadece bana zaman kaybı olarak zorluyor.

Mehmet Bey, turuncu enjektör 63 cc'lik, sarı enjektör 73 cc'lik.  Yani daha büyük motorlara takılıyor. Mutlu Bey'in söylediği enjektörlerin arabaya yetişemediğini düşündü. Ancak bu sarı enjektörde de söylediğim problem olunca enjektörden olmadığı kanaatine vardı. Bakalım gelecek çözümde ayrıntılı olarak inceleme yapacağını söyledi.

Arkadaşlar paranızı boşa vermeyin. Brc taktırın ve sorunsuzca aracınızı kullanın. Brc 2A bayilerini tercih edin ve mutlaka yolda gaz ayarı yaptırın. Ankara Mocan ve Mavidenizler ile Çorum Özençleri tavsiye ederim. İnternetten de bu firmalarla ilgili araştırma yapabilirsiniz. Brc, Türkiye de yıllardır var ve her araç için sorunsuz programa sahiplerdir. Ayrıca sorun yaşayan arkadaşım Ankara da Mocan Otogazda Aydın ustaya uğrayabilirsen, her ne kadar Brc bayide olsa sorunun montaj kaynaklı ise çözebilir.Bana göre Aydın Usta on numaradır tavsiye ederim...

Cengiz Bey, BRC'de kesinlikle iyidir. Sorunsuz da olabilir. Ancak Prins'in de BRC'den altta kalan yanı yok. Taksicilerle ve ustalarla konuştuğumda bu durum böyleydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2015, 20:30:21 »
Rıfat bey geçmiş olsun. Lovato obd 2 kullanıyorum allaha şükür benzinden farkı yok inşallah çabuk  hallolur sorununuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2015, 20:48:16 »
Rıfat bey geçmiş olsun. Lovato obd 2 kullanıyorum allaha şükür benzinden farkı yok inşallah çabuk  hallolur sorununuz

İnanın ilk 30 saniye dışında benimkinde de benzinde mi LPG'de mi anlayamazsınız. Çok sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2015, 21:19:27 »
Prins vsi 2 lpg kiti olayında zirvedir. Valvematik motordan çok daha karmaşık sistemlerde kullanılıyor. Dünya üzerindeki en iyi enjektörleri kullanıyor. Bu kitle sorum yaşıyorsanız yazılımla ilgilidir eğer montaj doğru yapıldıysa. Valvematik Corolla, Avensis ile Brc my11 kullanıyorum yıllardır en ufak sorun yaşamadım, vsi 2 taktırmayi da düşünmüştüm ama 'bu araçlara fazla bu kadarı' diye düşünüp gereksiz buldum. Umarım sorununuz düzelir. Bence kiti takan usts dışında bir prins yetkilisine gidip montajın ve yazılımın doğruluğunu araştırın.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2015, 22:19:24 »
Prins vsi 2 lpg kiti olayında zirvedir. Valvematik motordan çok daha karmaşık sistemlerde kullanılıyor. Dünya üzerindeki en iyi enjektörleri kullanıyor. Bu kitle sorum yaşıyorsanız yazılımla ilgilidir eğer montaj doğru yapıldıysa. Valvematik Corolla, Avensis ile Brc my11 kullanıyorum yıllardır en ufak sorun yaşamadım, vsi 2 taktırmayi da düşünmüştüm ama 'bu araçlara fazla bu kadarı' diye düşünüp gereksiz buldum. Umarım sorununuz düzelir. Bence kiti takan usts dışında bir prins yetkilisine gidip montajın ve yazılımın doğruluğunu araştırın.

Teşekkürler Bahadır Bey, herkesin fikri aynı yönde aslında. Başka bir servise göstermek. Aklımda gösterebileceğim iki servis var. Ama son bir şans vereceğim kendisi düzeltmesi için. Çünkü ben biliyorum ki kendisi Silverline modelini bile Corolla'lara takıp ayar dışında geri dönüş almamış bir usta. Servise gelen araçların çoğu da aslına bakarsanız Mercedes ve BMW.
Düzeltti, düzeltti. Yoksa hem kendi gözümde hem de başkaları bana usta sorduğunda büyük bir prestij kaybı yaşayacaktır. Çünkü onun şu 9000 km'deki en büyük reklamını yapanlardan biriyim çevreme.
Gelişme olursa yazacağım buraya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2015, 22:42:57 »
9000 km boyunca ilk defa mı soğuk hava yaşadınız yoksa daha önce yaşadığınız soğuk havalarda bu sıkıntı yok muydu? Daha önce de Toyotalara montaj yapan bir ustanın enjektör konusuna takılması tuhaf. Yakıtı genellikle nereden alıyorsunuz? Ucuz diye tercih ettiğiniz istasyonlar var mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2015, 23:39:34 »
9000 km boyunca ilk defa mı soğuk hava yaşadınız yoksa daha önce yaşadığınız soğuk havalarda bu sıkıntı yok muydu? Daha önce de Toyotalara montaj yapan bir ustanın enjektör konusuna takılması tuhaf. Yakıtı genellikle nereden alıyorsunuz? Ucuz diye tercih ettiğiniz istasyonlar var mı?

Merhabalar Murat Bey,

Evet ilk kez soğuk gördüğünde böyle problemler yaşamaya başladım. Yaklaşık 4 ayda 9000 km yapmıştım zaten. Yakıtı Aygaz, Milangaz ve Prins'in yetkilisi olan İpragaz dışında başka yerden almadım. Böyle sıradan ucuz yerden almadım yani.
Enjektör olayına ilk takılma nedeni enjektörlerden bir tanesinin ilk başta tam verimle çalışmamış olmasıydı. Sonra aynı ayarda (turuncu, 63 cc) enejktörlerle değişti. Ancak o da olmayınca sarıya (73 cc)'ye geçti. Ancak normalde bizim 132 hp'lik araca olması gereken enjektör 63 cc'lik olan. Kendisi de diğer tüm montajlarında turuncu enjektör kullandığını söyledi zaten. Bakalım bu sefer ne yapacak göreceğiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2015, 12:09:18 »
Prins in yazılımı özelliği nasıl bilmiyorum hocam ama şu konuyu okumanızı tavsiye ederim

http://www.mscsi.net/destek/threads/gaz-yasas%C4%B1na-g%C3%B6re-s%C4%B1cakl%C4%B1k-ve-bas%C4%B1n%C3%A7-d%C3%BCzeltmesi.943/

Ben bu konuyu okuyunca anlayamamıştım ama havalar soğuyunca insan bazı şeylerin farkına varıyor. Sizin Regülatör sıcaklığı 40 derece gaza geçtiğinde LPG ısısı 15-25 derece falan oluyor. Bu sıcaklık değerine göre de lpg miktarı falan ayarlanıyor. Ama herşey yazılımda, dediğim gibi prins nasıl ayar veriyor bilmiyorum.

İlk  mesajınızı okuduğumda aklıma şu geldi, acaba araba hiç gaza geçmeden ilk çalıştırdığınızda arabanın motor suyu sıcaklığı o sıkıntısız dediğiniz 70-80 derecelere gelmesini bekleyin birde öyle yola çıkın bakalım. Yani motor iyice ısınana , LPG regülatörü ve LPG gazının iyice ısınmasını bekleyip o şekilde yola çıkınca LPG ye geçmesini bekleyin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2015, 12:07:29 »
Merhabalar :),

Sorunum tamamen düzeldi. Ne rölanti oynaması ne de benzin/LPG geçişlerindeki aksaklıklar kalmadı.
Benim usta sağolsun sadece yazılımda iki değerle oynuyordu. Şans eseri Ankara'da bulunan Prins yetkilisi bir kişi bir çok ayarı değiştirdi. Ve sonuç olarak herhangi bir sorun kalmamış oldu. :)

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 06, 2015, 14:23:03 »
Rıfat bey merhabalar.Lpg montajını nerede yaptırdınız ve daha sonra sorununuzu hangi bayide düzelttiniz sakıncası yoksa bilgi verebilir misiniz?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2015, 17:04:45 »
Rıfat bey merhabalar.Lpg montajını nerede yaptırdınız ve daha sonra sorununuzu hangi bayide düzelttiniz sakıncası yoksa bilgi verebilir misiniz?

Açıkçası ben ustadan memnun kalmadığım için (sorunlarla ilgilense dahi çözüm bulamadığından (4 sefer gittim) ve teknik olarak açıklama yapmama rağmen kendi bildiğini okuduğundan) bu bilgiyi paylaşmak istemiyorum. Her ne kadar forumlarda çok önerilen biri olsa dahi tipik bir usta (düzgün, sizi dinleyen ve işini bilerek/okuyarak/araştırarak yapan ustalardan bahsetmiyorum). Montaj dışında çok bilgisi olmayan ama çevreden duydukları ile hava atmaya çalışan birisi. Siz ne kadar teknik konuşursanız konuşun egosu ve bilgi seviyesi yüzünden kendi bildiğini okuyor. Tamamen kontrolsüz bir ortamda okuma, öğrenme ve sormaya dayanmadan deneme yanılma yoluyla çözüm bulmaya çalıştı benim sorunuma.

Düzeltme olayını da aynı usta aracılığıyla hallettik ancak kendisi değil Türkiye Prins'te çalışan ancak şans eseri orda olan biri tarafından düzeltildi.

Ancak bu süreçte ben bir çok şey öğrendim. Eğer merak ettiğiniz bir konu varsa cevaplamaya çalışırım. Hatta eğer VSI-2 sistemi için kablo ve gerekli yazılım olsa çoğu ayarı internetten bulduğum doküman ve videolarla hobi amaçlı kendim yapmaya çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2015, 21:53:39 »
Hocam geçmiş olsun :) Bundan sonra arabandan keyif alacaksan litresi 2 liraya.

Açıkçası ben ustadan memnun kalmadığım için (sorunlarla ilgilense dahi çözüm bulamadığından (4 sefer gittim) ve teknik olarak açıklama yapmama rağmen kendi bildiğini okuduğundan) bu bilgiyi paylaşmak istemiyorum. Her ne kadar forumlarda çok önerilen biri olsa dahi tipik bir usta (düzgün, sizi dinleyen ve işini bilerek/okuyarak/araştırarak yapan ustalardan bahsetmiyorum). Montaj dışında çok bilgisi olmayan ama çevreden duydukları ile hava atmaya çalışan birisi. Siz ne kadar teknik konuşursanız konuşun egosu ve bilgi seviyesi yüzünden kendi bildiğini okuyor. Tamamen kontrolsüz bir ortamda okuma, öğrenme ve sormaya dayanmadan deneme yanılma yoluyla çözüm bulmaya çalıştı benim sorunuma.

Düzeltme olayını da aynı usta aracılığıyla hallettik ancak kendisi değil Türkiye Prins'te çalışan ancak şans eseri orda olan biri tarafından düzeltildi.

Ancak bu süreçte ben bir çok şey öğrendim. Eğer merak ettiğiniz bir konu varsa cevaplamaya çalışırım. Hatta eğer VSI-2 sistemi için kablo ve gerekli yazılım olsa çoğu ayarı internetten bulduğum doküman ve videolarla hobi amaçlı kendim yapmaya çalışacağım.
Avensis elegant extra