Gönderen Konu: Otopark Tavanından Akan Su "Tavan Nasıl Yaptırılmalı" "Yaptırdım"  (Okunma sayısı 9780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhaba,

sizlerden görüş almak istiyorum.

Takribi 1 yıldır sitemizin kapalı otoparkında bulunan daireme ait park yerimin tavanında su akıntısı mevcut. "Bir çok yerde var bu sorun"
Site Yönetimi bu konuda oldukça duyarsız kalmakta.
Şimdilik aracıma herhangi bir zarar gelmemiş olsa da, bazen aracımın tavanında kireç damlaları olduğunu düşündüğüm beyaz lekeler görüyorum.

Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz tavan için çözüm ne olabilir? Tavanı cebimden yaptırıp, yönetime şarj etmeyi düşünüyorum. Dikkate almazlar ise icra yolu ile tahsil etmek gibi bir niyetim var.

Not : Tavanın üstünde Bahçe bulunmaktadır. Yazın otopark yerimin tavanı genel olarak kurudur. Yağışlar başladığında su damlamaları ortaya çıkmaktadır.

Bazı su akan yerlerde yıllar önce aşağıdaki fotoğraftaki çözüm üretilmiş. Bunu dahi yönetim paramız yok diye yaptırmaktan kaçınıyor. Aslında uğraşmak istemiyor.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Otopark Tavanından Akan Su "Tavan Nasıl Yaptırılmalı"
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2015, 00:03:11 »
Ne kadar bir bahçe var bilmiyorum ama çok zahmetli bir olay. Bu arada bu su giderleri bahçeden mi geliyor?

O çözüm şu an için yapılabilecek en ideal çözüm. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
arkadaşimin oturdugu sitede kapali otopark otoparkin ustu bahce va baya buyuk orasi bundan daha beter halde otopark hava durumu nasil diye dalga geçerim hatta :) , ordaki site sakinleri tavana reklam afislerini falan alip sokakta asmislar veya musamba  turu seylerle cozum bulmuslar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2015, 00:09:52 »
Yukarda bahçe varsa, büyük ihtimal giderlerde sıkıntı var. Tabana çekiyor. Bahçenin giderleri elden geçirilmeli. Kolay bir olay değil. Bu çok maliyetli, zanaatkar ustalarla çalışmanız gerekecek. Üstüne mahkeme köşelerinde sürünecek mahkeme masrafları filan. Çok zahmetli iş. Siz arabanıza branda alın kireç lekelerinden korumak için.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2015, 00:12:13 »
Ne kadar bir bahçe var bilmiyorum ama çok zahmetli bir olay. Bu arada bu su giderleri bahçeden mi geliyor?

O çözüm şu an için yapılabilecek en ideal çözüm. :tamam:

Tavanlardaki boruların bahçe su tahliyeleri olabilme ihtimali yüksek.
Bahçe aşağıdaki fotoğraftaki gibi ve tamamı ile altında otopark mevcut. Belki 10-15 park yerinde bu sorun mevcut. Artık bir şekilde yaptırıp, kökten çözüm üretip, yönetime şarj edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2015, 00:16:13 »
şimdi başlığı görünce baktım netten sprey poliüretan köpük ile yalıtım yapılıyormuş sizin tavana bölgesel olarak uygulanabilecek bişey gibi görünüyor ama m2 fiyatları hakkında pek bi bilgi sahibi olamadım. youtube da videoları da var uygulamaların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2015, 00:17:52 »
Beton üstündeki izolasyonda sıkıntı var muhtemelen. Çok masraflı bir iş, lokal olarak çözülme işide zor, çünkü bu kadar geniş bir yerde suyun nereden izolasyon altına kaçtığını zor tespit ederler. O fotosunu verdiğiniz şekilde yapılan çözümden ideali yok. Su izolasyonu işleri pis işlerdir :olu: Geçmiş olsun. Bildiğim kadarı ile bodrum ve çatı ortak giderlerden karşılanması gerekir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2015, 01:38:40 »
Öncelikle su tahliye giderleri sık sık kontrol edilmeli,yazın havuz boşaltıp gözlem ve kontrolü yapılmalı ,muhtemel yanlış malzeme ve hatalı ustalık görünüyor tadilat olacakça masraflı olabilir diye düşüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2015, 01:49:57 »
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali Metro katında bile bu sorun vardı.Metrodan inip yürümeye başlıyorsunuz ve yerlerde bildiğiniz su birikintileri mevcut.
Kesin Çözüm: geniş bir alanı kazıp kaldırdılar ve siyah, elastik bir malzeme ile kapladılar.
Sonuç : artık su birikintisi yok
Maliyet: Vergiden düşecekleri için sorun yok ama size maliyeti sitede oturduğunuz evin fiyatına gelebilir.

Bence fotorafta görünen basit ama uygun drenaj tepsisi ve pimaş boru fazlasıyla iş görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2015, 07:03:43 »
Bi sistem var böyle kaçak olan yerin rontgenini çekiyorlar ve kaçak nerdeyse damar boyunu bulup öyle müdahele ediyorlar. Tabi üst taraf bahçe diyorsunuz bahçenin kazanması izalasyon ve tekrar bahçenin eski haline gelmesi çok zahmetli ve kulfetli. Birde masrafı tahsil etmek için mahkeme vs. Çok uğraştırir.
En temizi ve kolayı 2. Resimdeki gibi bi uygulama.
Çok geçmiş olsun sitede yaşamanın en olumsuz yönleri bunlar.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2015, 09:46:27 »
Mebran kaplama da yapilsa, bu gibi durumlarda betonu su gecirmez yapan kimyasallar var. Betona surulurse is gorur. Yalniz once yukaridan betona ulasmak gerekir.
Parkta yeriniz sabit ise cadir bezi monte edebilirsiniz tavana. Hafif egimle de kenardan gelen suyu tahliye edersiniz.
Arac bu arada sirkeli su ile yikanabilir. Konu hakkinda bilgiler sitede mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2015, 10:04:53 »
Yaz ayında, tavandaki suyun geldiği çatlakların içine, epoksi karışım tabanca ile sıkılabilir, dışına taşan epoksi mala ile sıvanabilir.

Yaz - Kış farketmez, eğer suyun damladığı yerin üst kısmı bahçe ise sonda ile betona ulaşıp o noktaya ve çevresine yavaş donan Sika enjekte edilebilir. (Bu işlem esnasında aşağıda işlem yapılan bölgede 24 saat araç bulunmamalıdır.)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2015, 11:38:40 »
Bu sıkıntıyı gidermenin kesin yolu yukarıda abilerim ve arkadaşların bahsettiği gibi yukarıdan betona ulaşıp su yalıtım membranları ile su yalıtımı yapmak (en etkin ve sağlıklı çözüm bu). Ancak çok külfetli ve zahmetli bir iş. İşin kolay yolu ise alttan otoparktan sürme esaslı (negatif su basıncına karşı kullanılan) su yalıtım malzemeleri var onlar ile suyun otoparka gelmesini engelleye bilirsiniz, Bunun için linkteki malzemeyi kullanabilirsiniz
http://www.weber.com.tr/su-yalitim-uygulamalari/ueruen-bilgileri/cimento-esasli-su-yalitim-ueruenleri/weberdry-2k-crs.html

Ancak bu malzeme suyun otoparka gelmesini engeller, beton içine girip içindeki donatı (demiri) zamanla korozyona (paslandırma) uğratır, buda zamanla betonda özellikle kirişlerin köşelerinde büyük parçalar halinde betonunu dökülmesine yol açar, donatı paslanacağı için statik açıdan ilerleyen zamanlarda daha fazla sıkıntılar doğuracaktır. Alttan su yalıtımı yapsanız veya su yalıtımı hiç yapmazsanız çok değil 5 sene sonra altına hiç araba park edemeyeceksiniz. Su akan yerlerde bulunan kirişlerden beton parçaları kopmaya başlayacaktır.

Yukarıda belirttiğim gibi en uygun çözüm suyun üstten kesilmesi. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemini etkilediği için yönetimin bunu yaptırması gereklidir. Mahkemeye başvurmanız durumunda mühendisler odasından bilir kişi gelip tespit yapacak ardından verilecek bilir kişi raporu ile mahkeme kararı ile yönetim bunu yaptırmak zorundadır. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemi etkilediği için bina maliklerinin çoğunluk şartı aranmaz. Ancak arkadaşların dediği gibi Mahkeme süreci çok sıkıntılı, ve burayı kesin çözüme ulaştırmak çok pahalı bir iş.
Kusura bakmayın meslek inşaat mühendisi olunca konuda önemli olunca kısa kesemedim. Uygulanacak yöntem ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen olur ise özelden bilgi paylaşımı yaparım.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2015, 22:47:34 »
Bu sıkıntıyı gidermenin kesin yolu yukarıda abilerim ve arkadaşların bahsettiği gibi yukarıdan betona ulaşıp su yalıtım membranları ile su yalıtımı yapmak (en etkin ve sağlıklı çözüm bu). Ancak çok külfetli ve zahmetli bir iş. İşin kolay yolu ise alttan otoparktan sürme esaslı (negatif su basıncına karşı kullanılan) su yalıtım malzemeleri var onlar ile suyun otoparka gelmesini engelleye bilirsiniz, Bunun için linkteki malzemeyi kullanabilirsiniz
http://www.weber.com.tr/su-yalitim-uygulamalari/ueruen-bilgileri/cimento-esasli-su-yalitim-ueruenleri/weberdry-2k-crs.html

Ancak bu malzeme suyun otoparka gelmesini engeller, beton içine girip içindeki donatı (demiri) zamanla korozyona (paslandırma) uğratır, buda zamanla betonda özellikle kirişlerin köşelerinde büyük parçalar halinde betonunu dökülmesine yol açar, donatı paslanacağı için statik açıdan ilerleyen zamanlarda daha fazla sıkıntılar doğuracaktır. Alttan su yalıtımı yapsanız veya su yalıtımı hiç yapmazsanız çok değil 5 sene sonra altına hiç araba park edemeyeceksiniz. Su akan yerlerde bulunan kirişlerden beton parçaları kopmaya başlayacaktır.

Yukarıda belirttiğim gibi en uygun çözüm suyun üstten kesilmesi. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemini etkilediği için yönetimin bunu yaptırması gereklidir. Mahkemeye başvurmanız durumunda mühendisler odasından bilir kişi gelip tespit yapacak ardından verilecek bilir kişi raporu ile mahkeme kararı ile yönetim bunu yaptırmak zorundadır. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemi etkilediği için bina maliklerinin çoğunluk şartı aranmaz. Ancak arkadaşların dediği gibi Mahkeme süreci çok sıkıntılı, ve burayı kesin çözüme ulaştırmak çok pahalı bir iş.
Kusura bakmayın meslek inşaat mühendisi olunca konuda önemli olunca kısa kesemedim. Uygulanacak yöntem ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen olur ise özelden bilgi paylaşımı yaparım.

merhabalar,

yorum yazıp, bilgi veren herkese teşekkürlerimi sunarım.

şimdilik aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi teknik personelimiz tarafından tepsi takılarak çözüm üretildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
gecmıs olsun en hızlı ve ucuz yontem buydu. umarım tekrarlamaz aynı sıkayetınız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu