0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne kadar bir bahçe var bilmiyorum ama çok zahmetli bir olay. Bu arada bu su giderleri bahçeden mi geliyor? O çözüm şu an için yapılabilecek en ideal çözüm.
Bu sıkıntıyı gidermenin kesin yolu yukarıda abilerim ve arkadaşların bahsettiği gibi yukarıdan betona ulaşıp su yalıtım membranları ile su yalıtımı yapmak (en etkin ve sağlıklı çözüm bu). Ancak çok külfetli ve zahmetli bir iş. İşin kolay yolu ise alttan otoparktan sürme esaslı (negatif su basıncına karşı kullanılan) su yalıtım malzemeleri var onlar ile suyun otoparka gelmesini engelleye bilirsiniz, Bunun için linkteki malzemeyi kullanabilirsiniz http://www.weber.com.tr/su-yalitim-uygulamalari/ueruen-bilgileri/cimento-esasli-su-yalitim-ueruenleri/weberdry-2k-crs.htmlAncak bu malzeme suyun otoparka gelmesini engeller, beton içine girip içindeki donatı (demiri) zamanla korozyona (paslandırma) uğratır, buda zamanla betonda özellikle kirişlerin köşelerinde büyük parçalar halinde betonunu dökülmesine yol açar, donatı paslanacağı için statik açıdan ilerleyen zamanlarda daha fazla sıkıntılar doğuracaktır. Alttan su yalıtımı yapsanız veya su yalıtımı hiç yapmazsanız çok değil 5 sene sonra altına hiç araba park edemeyeceksiniz. Su akan yerlerde bulunan kirişlerden beton parçaları kopmaya başlayacaktır.Yukarıda belirttiğim gibi en uygun çözüm suyun üstten kesilmesi. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemini etkilediği için yönetimin bunu yaptırması gereklidir. Mahkemeye başvurmanız durumunda mühendisler odasından bilir kişi gelip tespit yapacak ardından verilecek bilir kişi raporu ile mahkeme kararı ile yönetim bunu yaptırmak zorundadır. Sıkıntı bina taşıyıcı sistemi etkilediği için bina maliklerinin çoğunluk şartı aranmaz. Ancak arkadaşların dediği gibi Mahkeme süreci çok sıkıntılı, ve burayı kesin çözüme ulaştırmak çok pahalı bir iş.Kusura bakmayın meslek inşaat mühendisi olunca konuda önemli olunca kısa kesemedim. Uygulanacak yöntem ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen olur ise özelden bilgi paylaşımı yaparım.