Gönderen Konu: Black Friday Heyecanı!!!!  (Okunma sayısı 2346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Black Friday Heyecanı!!!!
« : Kasım 27, 2015, 16:10:20 »
Arkadaşlar az önce bi mesaj geldi yemin ederim ki telefonu kıracaktim. Bunlar ne biçim insan bunların ben.... %99'u müslüman olan bir memlekette yaptıkları kampanyaya bakarmısın.  Bunları Allah'a havale ediyorum.
 Böyle bi şey olabilir mi ya kara cuma kampanyası yapmışlar.
Kara Cuma'ninda ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar varsa biraz arastirsinlar.
Buyrun gelen mesajı resimde paylaşıyorum.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Toyota Club Türkiye

Black Friday Heyecanı!!!!
« : Kasım 27, 2015, 16:10:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Black Friday Heyecanı!!!!
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2015, 16:59:02 »
Yapılacak tek şey bu kara cuma adı altında indirim ve kutlama yapan mağazalardan alışverişi kesmek.
Müslüman insan zaten bu amerikan geleneğine uymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2015, 17:14:45 »
milletin birbirini ezdikleri alışveriş olayı değil mi bu ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2015, 17:20:48 »
Kara Cuma Ret Hopi yaz hocam :)
Güzel gören güzel düşünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2015, 17:58:55 »
Her yerde moda oldu. Tam gerizekalı bunlar. N11 mizu vs cuma namazından çıkıyorum kara cuma indirimi diyor. Bize müstahak bu özenti olduktan sonra
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2015, 19:09:59 »
Ben araştırdım birşey bulamadım. İslam'la alakası sadece CUMA olması mı? Bizde de ekonomik krizlerde falan kara çarşamba falan denir literatürde. Tuhaf, :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2015, 19:28:00 »
Tek cuma diye Müslümanlık ile bağdaştırmak yanlış, fakat özentilik konusunda katılıyorum. En azından ismi değiştirilip bir şekilde milletimize daha uygun bir sözcük grubu bulunabilirdi. Bu arada tüm internet sitelerinde gördüm bugün bunu, hepsiburada, n11, mediamarkt...
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2015, 19:28:23 »
black friday in hiç bir dini anlamı yoktur karıştırmayalım ve gereksiz internette dolaşan laflara aldanmayın.sadece cuma günüe özel değil sadece başlangıç tarihi kasım ayının son cuma günü başlar yılbaşına kadar devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 27, 2015, 20:22:12 »
Amaç din değil gelenekmiş.Zaten din de olsa başka din mensuplarından çok pozitif yaklaşımlar olacağını günümüz dünyasında göremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2015, 21:58:14 »
Bu iş Asıl olarak hristiyanlardanve yahudilerden çıkmıştır. sebebi ise o günde yaşanan olaylara onlar uğursuz saymasından kaynaklanmaktadır.
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir. Cuma gününde şu beş özellik vardır: 1- Hz. Âdem o gün yaratıldı. 2- O gün yeryüzüne indirildi. 3- O gün vefat etti. 4- O günde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir. 5- Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiç bir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, Kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın.)
diger bir hadis-i şerifte ise Üzerinize doğan en hayırlı gun cuma gunudur dıyor.

Müslümanlar için mübarek sayılan bir günü amaç sadece karalamaktır. nıye kara pazar degıl. nıye kara cumartesı degılde kara cuma ? amac ıslama muslumanlara her yoldan saldırı baska bı sey degıl.
13 de onlar için karadır uğursuzdur ama ıslam alemı ıcın guzel bır rakamdır. bakınız ıstanbulun fethı bır cag kapatıp bır cag acan atamızın olayı 1453 : sayıların toplamı 13 tur. peygamber efendımızın dogum yılı 571 : toplamı 13 tur.  Türklerin müslüman oluşu 751 : toplamı 13 tur. 
Pasinler savaşı.(bizansla ilk savaş ilk galibiyet) 1048 : toplamı 13'tur.  Selahattin Eyyubi Haçlı seferlerinin on üçüncüsünde, onları kesin bir yenilgiye uğratmıştır… İslam'ın ilk zaferi olan Bedir savaşı 13 Mart 624 Cuma günü gerçekleştiği için 13 ve Cuma. bu yazıma inanmayan arkadaşlar olsada nitekim bu böyledir araştırabilirler.

Hristiyan dünyası 13’ten neden korkar? Hatta çoğu evlerine 13 numarasını vermez… genelde Uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur. Apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12 A’ dır ya da 14 ‘tür. 13 numaralı oda yoktur. Basel'in tren garinda 1 den 17 ye kadar peron vardir ama 13. peron yok yani 11-12-14-15 diye devam eder.  en son rusya, aya uzay mekiği fırlatırken, 12. fırlatıştan sonra 14. fırlatışa geçmiştir.  NASA'nın insanlı ay yolculuğunun 7. uçuşu olan Apollo 13 projesinin başarısızlığına neden olarak isminde geçen 13 sayısı gösterilmektedir. 
Genel olarak bu 13 sayısının ugursuz olması  inancı, Hz. İsa’nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılır. Hz. İsa’nın bir cuma günü çarmıha gerilmesinden önceki son yemeğinde toplam 13 kişi bulunuyordu; İsa ve 12 Havari. havarılerden 13. olan yehuda onu ele vermıstır.  hz. isa carmıga gerılırken 13 basamaklı merdıven ıle oraya cıkartılmıstır.

ıslama ve muslumanların kutsal saydıgı seylere saldırı bununla kalsa yıne ıyı. arkadaslar bıraz abest olcak ama neden malum sayı dıyorlar nıye 21 degıl 11 degıl ? cunku malum sayı Ebced alfabesinde  ( elif = 1, lam=30 elif+lam= malum sayı ) taşır.  Sevgili arkadaşlar bunlar yahudi emeklerinin karşılığı....yahudi elbet bir oyun yaparken bir kılıfa bürüyecek ebcet gibi.... Ama olayın aslı açın Kuran ı Kerîm e bakın İnsan Sûresi 31 ayettir içinde meni geçer....
veya hiç düşündünüz mü asıl adı ‘’Hamam Böceği’’ olan bu böceğe niçin ‘’Kara Fatma’’ denildiğini ? cunku Resûlullah’ın (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) Hz. Hadîce-tül Kübrâ’dan olan dört kızından en çok sevdiği  Hz Fatıma-Tüz Zehra (Radıyallahü Anhâ) idi.
Mesela atv’de ‘’Avrupa yakası’’ dizisinde birine tabiri caizse aptallık salaklık rolü verildi adınada ‘’Gafur’’ denildi
yine Kemal Sunalın ''Doktor Civanım'' filmindede adi bir herif karakterini oynayan kişiyede ‘’Gafûr’’ denilmiştir.
Yine bir keresinde daha Acun ılıcalının yönettiği ‘’Yetenek sizsiniz’’ yarışmasına katılan yarışmacının yarıştırdığı farenin imside Gafûr’du
Halbuki Gafûr Esma-ül Hüsna yani Allah’ın (Celle Celâluhû) güzel 99 isimlerinden biridir; manâsıda:
-Affeden.
-Gafûr, mağfiret eden, suçları çok bağışlayan, affeden, insanların beğenilmeyen taraflarını gizleyen, mağfireti çok demektir.
-Kullarının günahlarını bağışlayan.
-Affı, mağfireti bol.
-Mağfiret eden, yargılayan, suçları bağışlayan, affeden, insanların beğenilmeyen taraflarını gizleyendir.
daha yazmadıgım bı suru olay var bu sekılde. ınsanımızı dınden sogutmak ıcın tvler dızıler dıs gucler var gucuyle calısıyor bızler agzımız acık onlara uyuyoruz. yıllarca yesılcam fılmlerınde ımamlarımız sahtekar uckaatcı olarak gosterıldı en son kı dızı kertenkele. maksat dını kotuleme dın adamlarının ıtıbarını zedeleme ve adamlar basardılar basarıyorlarda.
k.bakmayın bıraz uzun oldu ama daha yazmadıgım o kadar cok sey var kı. kara cuma da cem boyner ve bunun gıbı  ne oldugu belırsız ıs adamlarının eserı ıste.
bunlar turk ısımlerı ıle aramızda karısmıslar ve sonuclarını goruyorsunuz ıste

Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2015, 22:23:16 »
Çok güzel bilgiler ve bu kadar şeyin denk gelmesinin, tesadüf olmasının bana göre imkanı yoktur. ve bu 13 konusunda da katılıyorum.
Ama ister istemez aklıma da gelmiyor değil, tv lerde bu kadar ahlaksızlıklar varken böyle muhafakar bir hükümet RTÜK'e niye müdahele etmez?
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2015, 22:29:51 »
Çok güzel bilgiler ve bu kadar şeyin denk gelmesinin, tesadüf olmasının bana göre imkanı yoktur. ve bu 13 konusunda da katılıyorum.
Ama ister istemez aklıma da gelmiyor değil, tv lerde bu kadar ahlaksızlıklar varken böyle muhafakar bir hükümet RTÜK'e niye müdahele etmez?

O kertenkele diziside nerde oynuyor acaba Mutlu :) Hangi kanalda  :rofl: :rofl:

İnsanın APTALI makbul bunlar için ABDALI değil....
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2015, 22:31:23 »
bunlar olmak zorunda. bir şekilde dünya'nın sonu gelecek adım adım. birden olmaz. müslümanlık her geçen süre daha çok kötülenecek, bu çalışmalar veya çatıştırmalar ile sayılar azalacak. daha sonra da yahudiler'in hazin sonu. biz göremeyiz ama o günleri de görmek isteyeceğimizi sanmıyorum.

çoğu yerde yazdım; devlet adamları (özellikle başbakan ve cumhurbaşkanları), karanlık yetkililer, önemli medya organları, yayınevleri, bankalar, silah üreticileri... daha binlerce yazacağınız kalem ya siyonistlerden ya da onlara hizmet edenlerdir. hatta çalıştığınız firmalarda istemeseniz de dolaylı yoldan birçoğumuz menfaatlerine ter dökmektedir. o yüzden en büyük hezimete de müslüman gibi görünüp dini imanı banknot olan ve kitlelerin duygularını hitabet, hile, hurda ile sömürüp onları peşinden sürükleyen insanlara kurtarıcı gözüyle bakanlar yaşayacaklar. bu kısmi yok oluşu ancak cehaletten sıyrılmış, bilinçli toplumlar yavaşlatabilir. müslüman coğrafyada da öyle bir toplum kalmadığına göre yaşadığınız süre zarfında canınızı çok sıkmayın, yeri geldiğinde insanlara büyük resme odaklanmaları gerektiğini hatırlatın. her şeye kayıtsız da kalmayın. doğru olanı mantık çerçevesinde sonuna kadar kovalayın. bulunduğumuz jeopolitik konumdan ötürü çok daha zor günlere koşarak gidiyoruz. yarın savaş çıkıp çıkmayacağı belli değil. esen kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2015, 22:35:34 »
O kertenkele diziside nerde oynuyor acaba Mutlu :) Hangi kanalda  :rofl: :rofl:

İnsanın APTALI makbul bunlar için ABDALI değil....

Kesinlikle abi ama, o kadar kanala müdahele edilirken, bu tür ahlaksız dizilere de karışılmalı diye düşünüyorum. Yeni yetişen nesile de kötü örnek oluyor çünkü. Bakıyorum da aile yapısı bozuk ilişkiler artık her dizide bir şekilde gösteriliyor ve buna da izin veriliyor, bunu kabullenemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2015, 22:41:02 »
YANDAŞ CANDAŞ  kanallar aga, neye yandan kime candaş iyi düşünmek lazım. AAAAAAAAA TV Kanal :) Komedi yahu, neyse ya bu konuyu fazla okumayacağım çünkü gerile bilirim. Kuran-ı Kerim i arapça okuyupta kendini birşey oldum zanneden adam, Türkçesini okuyunca günaha gireceğini sanıyorsa daha ne denebilir ki..... Bugün Cuma hutbesinde neymiş Diyanet Afrikaya kuran gönderecekmiş 12 TL bağış falan, ulen Kuranı Kerimi verince adam ulu manitumu olacak... Bizdekiler gibi Duvara mı asacak, sanırsın ki VAMPİR filmlerindeki SARIMSAK..... Neyse gerildim yine...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2015, 00:04:43 »
network sırketını aradım bu nasıl bır kampanya acıklarmısınız dedım. efendım yurt dısında her yıl olan kampanyayı turkıyeye uyarladık dıyor telefondakı bayan. yahu  bu adamlarda morhıpo altınyıldız network beymen daha sayamayacagım bı ton kalıtelı marka var. anlayacagınız habıre reklamları donen farkında olmadan hepımızın evıne gırmıs bunlar. bayana dıyorum kı  hanfendı sız musluman olan bır memlekette mubarek cuma gununu nasıl kara cuma yaparsınız dedıgımde ozur dılerız bunu kampanyalar ve reklam bolumu hazırlıyor zart zurt geveledı sızın sıkayetını ıletecegım dedı benı baglayın ben konusmak ıstıyorum dedım bıraz beklettı ve bagladı reklam bolumune. oradakı bayana da veryansın ettım ıcımı doktum bu sırkette hıc mı bır musluman evladı kalmadı bunu fark edecek yazıklar olsun lanet gelsın sızın kampanyanıza dedım efendım sıkayetınızı aktaracagım dedı. hopı kartımı ıptal etmek ıstıyorum dedım bana baska bı numara verdı.
hopı musterı temsılcısı yıne bır bayan durumu ızah ettım sıtemımı ılettım ve bu sebeblerden dolayı kartımı ıptal edın dedım kadın ne dese begenırsınız umursamaz kaale almaz bı ses tonuyla  bu kampanya turkıye genelınde olan bı sey ıptal edebılırsınız dıyıp ıslkemı baslattı sıkayetımı kaale bıle almadı sıkayet formu olusturmadı o kadar cok zoruma gıttı kı anlatamam. yahu  canım memlekette olan ıslere bak.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2015, 00:09:08 »
görünürde kampanyanın dini olarak hiç bir anlamı olmasada bence isminin kara cuma olması kesinlikle tesadüf değil isminden bile bilinç altına mesaj var
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2015, 02:22:07 »
YANDAŞ CANDAŞ  kanallar aga, neye yandan kime candaş iyi düşünmek lazım. AAAAAAAAA TV Kanal :) Komedi yahu, neyse ya bu konuyu fazla okumayacağım çünkü gerile bilirim. Kuran-ı Kerim i arapça okuyupta kendini birşey oldum zanneden adam, Türkçesini okuyunca günaha gireceğini sanıyorsa daha ne denebilir ki..... Bugün Cuma hutbesinde neymiş Diyanet Afrikaya kuran gönderecekmiş 12 TL bağış falan, ulen Kuranı Kerimi verince adam ulu manitumu olacak... Bizdekiler gibi Duvara mı asacak, sanırsın ki VAMPİR filmlerindeki SARIMSAK..... Neyse gerildim yine...
Abi ben hudbenin o kısmını kaçırmışım. Bizde de Diyanet Takvimi Satışı vardı sayılıymış. [emoji1]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2015, 06:51:30 »
Abi anlamadığım İncil'i kaç yerde gördüm  bedaaya dagitiyorlar. Hatta bi şehir efsanesine göre bir zamanlar  kadıköyde yine böyle beleş İncil dagitiliyormus. Dağıtılan o incil'lerin arasında 100$ varmış. Bu hediyeli incil'leri özellikle genç , ogrenci ve işsiz güçsüz olarak gördükleri kişilere veriyorlarmış.
Ama 33 yaşındayım hiç görmedim ki herhangi bi yerde bedava kur'an-ı kerim dağıtıldığını. Zaten dagitsalarda alıp sarıp sarmalayıp duvara alıyoruz.  Aman elleme günah sen ne anlarsın dokunma vs. Türkçesini bulup okumaya kalksan kim görse vesvese verip duruyor. Yok efendim neye göre kime gore türkçesi?  kim çevirdi bunu. böyle yapmayın günahtır. Gidin arapca ogrenin oyle okuyunvs. Vs.
Sağolsunlar sayelerinde hurafelere kulaktan dolma bilgilere itimat eden sözde müslümanım diye geçinen ama ne imanın şartlarını nede islamın şartlarını doğru dürüst yerine getiremeyen bir toplum olduk.
Ben bu kişiliksiz kampanyayı başlatan firmayı ve bunların yandaş firmasını basbakanlik basın enformasyon başkanlığına mail atarak şikayet ettim. Arkadaşlar sizlerde bir mail atabilirsiniz. Tepkisiz kaldıkça bu ve bunun gibiler hiç pes etmeyecek.
Hadisi Şerifte Peygamberimiz buyuruyor "Bir haksızlık gördüğünüzde önce elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olmaya çalışın, o da olmuyorsa kalbinizle (içinizden) buğzedin , bu imanın en zayıf noktasıdır"
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 28, 2015, 16:27:48 »
Black friday 1960 lardan beri şükran gününün hemen ertesi günü,kasımın son cuma günü yapılır.üretim değil tüketim toplumu olan amerikanın perakende sektörünü arttırmak için yapılır.Neden Black denildiği konusunu şöyle anlatim;
Muhasebede amerikada elle tutulduğuğu zamanda zararlar kırmızı, karlar ise siyah ile gösterilir.ogün  tüm firmalar kar yaptığı için  black denilir,ayrıca oradaki black kelimesinin olumsuz karşılığı ise 1800 li yılların sonunda olan borsadaki büyük krizi anlatmak içindir.
bizdede shopping fest yapılır bunun benzeri ama yerini tutamaz asla oran olarak.
olay budur