Gönderen Konu: araç brandası  (Okunma sayısı 8272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
araç brandası
« : Ocak 06, 2009, 14:45:49 »
arkadaslar kapalı garaj olmadığı için branda örtsek üzerine su geçirmez olanlardan devamlı üzerinde dursa boyaya bi zararı olurmu yoksa yağmurda çıkarmakmı lasımm direk ıslanmasından iyidir diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz ??? :-[

Toyota Club Türkiye

araç brandası
« : Ocak 06, 2009, 14:45:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: araç brandası
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2009, 15:55:50 »
sertaç bey branda araç üzerinde fazla kaldığı zaman ter yapabilir...bunun kaportaya çok bi zararı olmaz ancak brandanın şöyle bi dezavantajı var...rüzgarlı havalarda sürekli kaportaya sürttüğü için zamanla boyayı aşındırır...öncekii aracımda başıma gelmişti...özellikle aracın kenar kısımlarının boyası çıkmıştı...o gün bu gündür brandaya tövbeliyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2009, 16:06:31 »
özer bey +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2009, 18:02:14 »
Branda seçimi için mutlaka iç yüzü(boyaya temas eden kısım) miflonlu olmalı. Sürtmelerden doğabilecek çizikler konusunda arkadaşlar uyarmış zaten ama ben ek olarak araç altından gerdirilerek takılan brandalar gördüm belki faydası olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2009, 18:40:50 »
sımdı branda ıslanır ve suyu kaportaya gecırırse ıyı dgıl dıyelımkı kaportada nem var usunde branda oldugu ıcın  nem gıtmeyecek kaportayı curutecek yanı rutubet etkısı yapacaktır
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 19:24:43 »
Ben restore ettiğimiz Murat 131'i yazın kaliteli içi boyayı çizmeyen branda ile, kışın da patronun kapalı garajda tutuyordum. Bu yaz brandanın tepesine kedi işemiş, o da yapışıp 2 hafta öyle kalmış. Boyanın o kısımlarında leke kaldı. Muhtemelen kalın pasta ile de çıkmayacak ve tavanı boyamamız gerekecek ve ben de brandaya tövbe edecem...Kaportacı uyardı aslında da çok bildiğimden dinlemedim adamı... :(
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2009, 08:41:35 »
  Bence her iki türlüde sorun olabiliyor. Branda yokken gelen bir kuş pisliğide boyayı yakabiliyor, çatlatabiliyor eğer aracın üzerinde kalırsa ve hele üstüne güneş görürse. Benm araca ballicinin teki tükürmüş. Asitten boyanın orasında küçük kılcal çatlaklar oluşmuştu. :)
 Bence Branda'nın kalitesi çok önemli ayrıca araca geçirilince iyice germek lazım ve mümkünse kimi noktalardan kancalı lastiklerle tampona falan tuturmak lazım. Ayrıca kesinlikle branda ile aracı örtmeden aracı iyice yıkamak lazım. Özellikle ağaç döküntüleri (reçine, vs.), kuş pislikleri, tozun aşındırıcı etkisi ve güneş solmasından koruduğunuz biliyorum ama söylediğim gibi uygulamanın şekli çok önemli. Brandayı örtmeden araçta toz kalmaması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2009, 11:19:38 »
En garantisi kapalı bir otopark bulup kullanılmadığı zamanlar aracı orda bırakmak... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2009, 12:53:21 »
En garantisi kapalı bir otopark bulup kullanılmadığı zamanlar aracı orda bırakmak... :)
+1
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2009, 13:02:37 »
ben branda olayını kışın kar altında düşünüyordum? daha önce kar görmemiş bir izmirli olarak kara kara kar altında kalan araç için çözüm düşünüyorum, branda kullansak sabah brandayı çıkarıp kar görmemiş camı donmamış araçla karşılaşsak nasıl olur? branda yapışır mı ? bi zarar verir mi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2009, 13:09:33 »
Miflonlu branda yapışmaz ama brandayı açtığınızda eğer o derecede bir soğuk varsa camların donmasını engellemez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2009, 13:56:20 »
Benim branda müflonlu ve en kalın-kaliteli tipti ama kedi işeyince ayıptır söylemes direk yapıştı...Hem de yapışıp boyayı da bozdu.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2009, 15:08:19 »
içi miflonlu olanlardan alsak yağmurdan sonra açıp havalandırsak pek problem olmaz heralde yada en guzeli basit bi garaj yapmak evin bahçesine teşekkürler.