Gönderen Konu: 2004 YARİS FRENE BASINCA TİTREME  (Okunma sayısı 1737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2004 YARİS FRENE BASINCA TİTREME
« : Kasım 26, 2015, 17:52:13 »
Merhaba. bu özellikle yarise özel bir durum değil biliyorum. yaklaşık 1 senedir kullandığım ufak dostumda disk ve balataları tamamen yenilediğimde frene basınca gelen pedal ve direksiyondaki titreşim geçmişken 1-2 ay içinde tekrar oluşmaya başladı. yavaş yavaş artarak. disk ve balata değiştirip bu sorundan kurtulamayanlar var araştırdığım kadarı ile.

bu aşamada ne yapmalıyım? rotlar, bilyeler, aks, yürüyen aksam ile ilgili daha ileri seviyede ne yapabilirim?

anladığım kadarı ile benden önce araba ön takımlardan hasar ve tamir görmüş. iyi toplanmamış belli. frenlerde ciddi sorunlar vardı ve tamir  ettirdim.

yardım lütfen..
2004 Yaris 1,3 Sol vvt-i AT

Toyota Club Türkiye

2004 YARİS FRENE BASINCA TİTREME
« : Kasım 26, 2015, 17:52:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 YARİS FRENE BASINCA TİTREME
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2015, 18:27:06 »
On fren diskleri eğik ise hızlıca frene yüklendiğinizde direksiyon titrer. Disklere planya yaptırdığımda bu yamukluğu da duzelttirmiştim ben.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2015, 19:22:55 »
Merhaba. bu özellikle yarise özel bir durum değil biliyorum. yaklaşık 1 senedir kullandığım ufak dostumda disk ve balataları tamamen yenilediğimde frene basınca gelen pedal ve direksiyondaki titreşim geçmişken 1-2 ay içinde tekrar oluşmaya başladı. yavaş yavaş artarak. disk ve balata değiştirip bu sorundan kurtulamayanlar var araştırdığım kadarı ile.

bu aşamada ne yapmalıyım? rotlar, bilyeler, aks, yürüyen aksam ile ilgili daha ileri seviyede ne yapabilirim?

anladığım kadarı ile benden önce araba ön takımlardan hasar ve tamir görmüş. iyi toplanmamış belli. frenlerde ciddi sorunlar vardı ve tamir  ettirdim.

yardım lütfen..
Araçınız daha önce ön taraftan ön takım hasar görecek şekilde kaza yapmış mı ? Aldığınız diskler de hata olabilir. Diskler bu belirttiğiniz arızadan dolayı garantiden değişir. Parçayı aldığınız parçacıyla görüşün.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2015, 19:52:50 »
parçayı güvenilir bir yerden aldım. titreme tamamen sıfırlandı. sonra tekrar yavaş yavaş arttı.

benim disk ve balata dışındaki olası sebepler için yardıma ihtiyacım var.

2004 Yaris 1,3 Sol vvt-i AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2015, 20:10:16 »
parçayı güvenilir bir yerden aldım. titreme tamamen sıfırlandı. sonra tekrar yavaş yavaş arttı.

benim disk ve balata dışındaki olası sebepler için yardıma ihtiyacım var.
Hocam disk ve balatada sorun yoksa olası sebep lastiklerin tel kırmış olması olabilir.  80bin km yapmış yazliklarim varken frene biraz sert basınca titreşim oluyordu ama kışlıklara geçince o durum ortadan kalktı.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)