Arkadaşlar 2006 model 1.4d4d aracımın lastikleri çok eskidi yenilemeyi düşünüyorum bir kaç ay içinde bu yüzden araştırmalara başladım. Marka araştırmasından önce kafama takılan bir sorun var. Şimdi bizim D4D lerin orjinal jant ölçüleri bazı sitelerde 175/70/14" olduğu yazıyor. Babam arabayı aldıktan 6 ay sonra kapaklı jantları değiştirp çelik jant almıştı (doğrusu alaşım mı bilmiyorum anladınız demek istediğimi

) benim lastiğin üstünde 195/60/15 yazıyor. Ben orjinal ölçü tam olarak ne bu d4dlerde onu sormak istiyorum öncelikle. Sonra eğer 175/70/14 ise bunu 195/55/15 e düşürdüğümde çaptaki değişim daha az oluyor

Resimde gördüğünüz farklar var bana 195/55/15 daha mantıklı geldi. Sizce yeni lastik alırken tercihim ne olmalı? Bu dediğim ölçüde lastik üreten firma var mı? Fiyat/performans ürünü tavsiyeleriniz var mı? Ve bu 2006 model D4D lerin orjinal ölçüsü nedir yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekleme : Araç terra onu söylemey unuttum
Ekleme 2 : Değerleri bu şekilde yaparsam yani taban genişletirsem avantajı ve dezanvatajı ne olur?

195/55 r15 te ve 205/55/ r15 te durum ne olacak yardımcı olursanız çok sevinirim