Gönderen Konu: Servis de Expertiz Fiyatı  (Okunma sayısı 8568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Servis de Expertiz Fiyatı
« : Kasım 26, 2015, 09:35:57 »
Merhaba arkadaşlar bu haftasonu 2011 model bir avensise  niyetlendim. Expertiz için iskenderun toyota servisi 300 tl istiyor. Özelde de 100 tl gibi birşey istiyorlar. 300 tl fazla değil mi? Yada 300 tl ye değer mi?
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Toyota Club Türkiye

Servis de Expertiz Fiyatı
« : Kasım 26, 2015, 09:35:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis de Expertiz Fiyatı
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2015, 09:43:01 »
Yetkili servislerin bu fiyatları istemeleri normal gibi, güvenilir ve tanıdık özel servis varsa orada da yaptırabilirsiniz. Sonuçta büyük paralar verip 2. el araç alacaksınız içinizin rahat etmesi açısından 300 TL'ye değer. SMS sorgulamalarını da yaptınız mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2015, 09:44:19 »
Aracın geçmişini de serviste görebileceğiniz için fiyat çok fazla değil.

Normalde aracı aldıktan sonra ruhsatı verip rica minnet aracın geçmişini öğrenmeye çalışıyorsunuz.

Fakat bildiğim kadarıyla artık yetkili servisler "yazılı ekspertiz raporu" vermiyor. Yani yaptıkları ekspertizin herhangi bir bağlayıcılığı yok.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2015, 09:47:16 »
Değer mi, bu tartışılır? Ancak muhtemelen servis size ekspertiz raporunu imzalı olarak vermeyecektir. Çünkü kendilerinin bile zaman zaman tespit edemeyeceği durumlar olabilir. Şayet elinize raporlu ve imzalı bir ekspertiz raporu verecekler ise 300tl normal bir rakam. Servisin bir artısı da size bakım kayıtlarını ve servis hareketlerini verebilmeleridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2015, 09:55:29 »
servisler artık kesinlikle imzalı rapor vermiyorlar alacağınız bilgi sözlü olacaktır. çünkü imzalı belge verdiklerinde tamamen sorumluluğu üstleniyorlar ayrıca 200 tl olarak biliyorum expertiz ücretini. bence güvenilen bir yerde yaptırmanız daha iyi olacaktır.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2015, 09:57:16 »
Yetkili servislerin bu fiyatları istemeleri normal gibi, güvenilir ve tanıdık özel servis varsa orada da yaptırabilirsiniz. Sonuçta büyük paralar verip 2. el araç alacaksınız içinizin rahat etmesi açısından 300 TL'ye değer. SMS sorgulamalarını da yaptınız mı?
sms sorgulama yapmadım ama sahibi 700 tl gibi bir kaza kaydı var dedi.dediğiniz gibi servis mantıklı. Servis le tekrar konuşacağım. Zaten 60.000 bakımına az kalmış.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2015, 10:00:15 »
sms sorgulama yapmadım ama sahibi 700 tl gibi bir kaza kaydı var dedi.dediğiniz gibi servis mantıklı. Servis le tekrar konuşacağım. Zaten 60.000 bakımına az kalmış.

Önce sms sorgulamalarını tamamlayın özellikle şasi sorgulaması, detay sorgulaması, ekspertiz raporu varsa parça sorgulaması. Oradan gelecek bilgiler ekspertizde de size ışık tutar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2015, 10:06:09 »
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2015, 10:31:44 »
tanıdık bir sigortacı gelmiş geçmiş tüm kazalarını size söyleyecektir. ben servise değil özel ekspertiz yapan yere götürüp test ettirdim. elimde yazılı sonuçları var en azından. sözlü bilgi için 300 TL çok. hayırlı olsun inşallah aracınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2015, 15:53:58 »
300 tl gayet güzel bi fiyat 2 sene önce Ankara'da 600 tl demişlerdi bize  :) diğer üyelerin belirttiği gibi yetkili servislerin bu işten başı çok yandığı için artık rapor vermiyolar diye duymuştum ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 26, 2015, 16:59:53 »
Kaza geçmişini, eğer araç kaza yapmış ve sigorta/kasko kanalıyla yaptırmış ise veya serviste yaptırmış ise öğrenebiliyorsunuz. Örneğin bir kazaya karıştınız, A aracı 8/8, B aracı 0/0 kusurlu olsun.   A aracının zorunlu trafik sigortası B aracının masraflarını karşılıyor. Ve B aracının plakasından sbm/tramer gibi sorgulamalarında  bu hasar kayıtları ortaya çıkıyor. Ama diyelimki bir sürü masraf ta A aracında var.  A aracı eğer yetkili serviste değilde sahibi herhangi bir tamirciye götürüp kendi imkanları ile aracı tamir ettirirse  işte A aracının  o hasarını bir türlü öğrenemiyorsunuz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2015, 17:19:10 »
Kaza geçmişini, eğer araç kaza yapmış ve sigorta/kasko kanalıyla yaptırmış ise veya serviste yaptırmış ise öğrenebiliyorsunuz. Örneğin bir kazaya karıştınız, A aracı 8/8, B aracı 0/0 kusurlu olsun.   A aracının zorunlu trafik sigortası B aracının masraflarını karşılıyor. Ve B aracının plakasından sbm/tramer gibi sorgulamalarında  bu hasar kayıtları ortaya çıkıyor. Ama diyelimki bir sürü masraf ta A aracında var.  A aracı eğer yetkili serviste değilde sahibi herhangi bir tamirciye götürüp kendi imkanları ile aracı tamir ettirirse  işte A aracının  o hasarını bir türlü öğrenemiyorsunuz.

Cepten sanayide yaptırılan küçük hasarlarda evet bunu bilmek mümkün değil. Ancak önemli hasarlar ciddi maliyet tuttuğundan sigortadan yaptırılmak durumunda, yaşı az olan araçlarda bu anlamda risk az. Bu riskide ortadan kaldırmak için bütün bu işleri yapanları sisteme dahil etmeniz gerekir,  buna da şükredelim eskiden tam piyango idi bu işler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2015, 19:44:14 »
Ben de 2010 aurisimi alırken izmir toyan'a expertize götürdüm 250 tl'ye. Dışarıda dediğiniz gibi 100-150 tl'ye bakıyorlar ama motor testi ve kaportaya bakıyorlar. Toyotanın expertizinde lastiğinden contasına piston piston değerleri ayrı ayrı verdiler  herşeyine baktılar ve rapor verdiler yaklaşık 6 saat sürdü expertiz işlemim. 45000 tl ilk arabama vereceğim için acımadım açıkcası. Satıcıya da söyledikleri dışında birşey çıkarsa ödemeyeceğimi ve satın almayacağımı söyledim kabul etti. Çok şükür birşey çıkmadı. Sadece lastikler yıldan dolayı ömrünü doldurmuştu keyfe keder değiştirdim:)

Bir başka örnek de ev arkadaşımdan vermek istedim.27000 tllik Pegeaut 307 (krediyle 40000 tlye gelmişti araç) alırken ankarada ismini hatırlamadığım orjinal pegeaut servisine götürdü. 2 parça boya vardı kabul etti aldı. Sürekli oluşan arızadan dolayı çocuk doğru düzgün binemedi arabaya.Satışa çıkardı ve alıcı geldi.Tesadüfen  alacak kişi de aynı servise götürdü 5 parça boya çıkardılar.İtiraz ettiyse de arkadaşım nafile.  27lik araba 21000 tl'ye gitti. Bu da kötü örneklerden biri.

Hayırlısı diyelim.
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2015, 18:31:39 »
Arabaya bugün baktım ama geç olduğu için expertize yarın götüreceğim arka çamurluk çiziklerden dolayı boyalı, sağ arka kapıda motorsiklet sürtmüş ondan dolayı 875 tl kayıt var. Birde arkada stop lambasının yanında boyası düzeltme var. Fotoğrafları mevcut. 2 aylık zannedersem  fbr marka kit takılmış muayene ile beraber işlenmiş. Fiyat 49.750 son diyor. Bu arada osmaniye toyota servisini aradım. Expertiz yapmıyoruz dediler satıcı ile alıcı arasına girmiyoruz. Bu toyotanın kararı dediler. Birde fbr marka kiti ilk defa duydum.km 57 000 de. 08/2010 trafik çıkışlı 2011 model diye yazıyor. Kararsız kaldım fiyat çok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2015, 18:53:07 »
Arabaya bugün baktım ama geç olduğu için expertize yarın götüreceğim arka çamurluk çiziklerden dolayı boyalı, sağ arka kapıda motorsiklet sürtmüş ondan dolayı 875 tl kayıt var. Birde arkada stop lambasının yanında boyası düzeltme var. Fotoğrafları mevcut. 2 aylık zannedersem  fbr marka kit takılmış muayene ile beraber işlenmiş. Fiyat 49.750 son diyor. Bu arada osmaniye toyota servisini aradım. Expertiz yapmıyoruz dediler satıcı ile alıcı arasına girmiyoruz. Bu toyotanın kararı dediler. Birde fbr marka kiti ilk defa duydum.km 57 000 de. 08/2010 trafik çıkışlı 2011 model diye yazıyor. Kararsız kaldım fiyat çok mu?
Km kaçta. Biraz daha düsururseniz fena olmaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2015, 19:04:25 »
Kendisi 49 bine almış.4 lastik yeni dedi. Boya koruma yaptırdım dedi. başka inmiyor . Km 57 000 de.