Gönderen Konu: farklı firmaların yakıtları  (Okunma sayısı 1860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
farklı firmaların yakıtları
« : Kasım 25, 2015, 09:17:09 »
selamlar. bilgisi olan arkadaşlarımdan görüşlerini öğrenmek istiyorum.

dizel 1.3 astra kullanıcısıyım. genellikle shell ve opet ten akaryakıt alırım. dün bir istisnai durum oluştu ve aytemiz den aldım yakıtı. benzinlikten çıktıktan 2 km sonra gayet normal bir şekilde yolda ilerlerken dördüncü viteste motor sesi biraz yükseldi. gürültülü çalışmaya başladı ama çekişte düşme vs olmadı. sadece ses yükseldi. radyo açıktı kapattım. dikkatli dinledim. vitesi boşa alıp ara gazı verdim. üçüncü vitese attım. o ses yoktu. tekrar dördüncü vitese attım ilerlememe rağmen ses olmadı. eve çok yaklaşmıştım zaten. daha fazla deneme dinleme yapamadım.

aklıma takılan konu şu. shell den aldığım yakıt ile aytemiz den aldığım yakıt depoda karıştı. bu karışımdan kaynaklanmış olabilir mi ses farklılığı. bu arada euro dizel her iki yakıtta. karasal motorin değil. ne düşünüyorsunuz.

Toyota Club Türkiye

farklı firmaların yakıtları
« : Kasım 25, 2015, 09:17:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: farklı firmaların yakıtları
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2015, 09:19:40 »
Olabilir. Yakıtlar aynı olsa da içindeki bazı katkılar firmadan firmaya değişebiliyor. Yakıtı hep aynı yerden almaya özen gösterin.  Bende bir shell istasyonundan benzin almıştım motor sesi farklılaşmıştı daha sonra her zaman aldığım shell istasyonundan aldığımda düzeldi. Aynı firma da bile fark edebiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2015, 11:49:31 »
başka bilgi sahibi olan yok mu acaba forumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2015, 12:02:35 »
Yakıt filtresinde birikmiş olan su kullanılmış olduğundan motor sesinde geçici farklılaşma olmuşa benziyor.

Peki neden daha önce kullanılmamıştı? shell'den de yakıt alsaydınız aynı şey olacaktı diyeceğim, sadece rastlantı..
(son birkaç seferi opetten aldığınızı düşünüyorum.. :) )

Opet diesel yakıtı içindeki su miktarı belkide Aytemiz dieselinden daha fazla. Verilere bakmak lazım.

Shell Nitro Diesel devam etmenizi öneririm.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2015, 12:58:38 »
Yakıt filtresinde birikmiş olan su kullanılmış olduğundan motor sesinde geçici farklılaşma olmuşa benziyor.

Peki neden daha önce kullanılmamıştı? shell'den de yakıt alsaydınız aynı şey olacaktı diyeceğim, sadece rastlantı..
(son birkaç seferi opetten aldığınızı düşünüyorum.. :) )

Opet diesel yakıtı içindeki su miktarı belkide Aytemiz dieselinden daha fazla. Verilere bakmak lazım.

Shell Nitro Diesel devam etmenizi öneririm.

su mu? yani yakıtın içine su mu katıyorlar. yoksa yakıt içinde olması gereken bir miktarda su mu bulunuyor. kusura bakmayın tekin bey. anlamadım gerçekten.

shell nitro pluş devam edeceğim kesinlikle. ama bu depo bitene dek en azından yarısına gelince shell den üstünü tamamlamayı düşünüyorum. belki biraz düzeltirim. ayrıca malum dizel motorlar yakıt tamamen bitene dek kullanmamak gerek. motor hava yaparsa zararı büyük olur. sanırım yanılmıyorum değil mi. değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2015, 14:44:08 »
Selamın aleyküm
daha önce formda bir vecize paylaşmış idiler AKLI KELDEN YAKITI ŞELDEN ALICAN diye
şele devam hatta bildiğin istasyona devam diyim allah kaza bela vermesin hayırlı sürüşler dilerim
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2015, 19:07:31 »
su mu? yani yakıtın içine su mu katıyorlar. yoksa yakıt içinde olması gereken bir miktarda su mu bulunuyor. kusura bakmayın tekin bey. anlamadım gerçekten.

shell nitro pluş devam edeceğim kesinlikle. ama bu depo bitene dek en azından yarısına gelince shell den üstünü tamamlamayı düşünüyorum. belki biraz düzeltirim. ayrıca malum dizel motorlar yakıt tamamen bitene dek kullanmamak gerek. motor hava yaparsa zararı büyük olur. sanırım yanılmıyorum değil mi. değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Diesel yakıtların üretim aşamalarındaki son filtre işlemi su ile yapılmaktadır. Su, diesel yakıt içindeki son partikülleri yakalar.

Her firma ürettiği diesel yakıt içinde kendi belirlediği oranlarda su bırakır.
Su oranı fazla olan diesel yakıtları farketmemizi sağlayan en büyük gösterge motorun gürültülü çalışmasıdır.

Farklı bir marka yakıta geçmek için özellikle depodakinin bitmesini beklemenize gerek yoktur ama içiniz öyle huzurlu olacaksa öyle yapabilirsiniz.

Evet, diesel motorlu araçlarla yakıt düşük seviye uyarı ışığı yandıktan sonra fazla menzil gitmemek daha sağlıklıdır. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)