Gönderen Konu: cam açma butonu, yalıtım hakkında fikir paylaşımı  (Okunma sayısı 1490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Merhaba sevgili toyota kullanıcıları.Birkaç sıkıntım vardı paylaşmak,yaşayanların tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Auris 2010 1.6 otomatik araç sahibiyim.Ek'teki resimde görünen 4 adet cam açma butonunun üstünde lambalar bulunmaktadır. Normalde açma kapama butonunu hafif çektiğimde ben elimi çekene kadar, sonuna kadar butonu çektiğimde ise otomatik olarak sonuna kadar çamı kapatır/açardım.
Dünden beri resimde göreceğiniz üzere 4 butondan 1 tanesinin(şoför camı) üzerindeki lamba yanıp sönmekte,diğerleri devamlı yanmaktadır.
Bu yanıp sönme arızaya mı işarettir? çünkü camı tek harekette açma kapama özelliğini şu an kullanamıyorum.Ya da yanlış bir kombinasyonla bunu iptal mi ettim bilemedim?

Ayrıca camı hafif açtığımda elimi butonların üzerine koyduğumda butonlardan serinlik gelmekte. Camı tamamen kapattığımda bu esinti kesilmektedir.
Yalıtım zafiyeti mi bilemedim ama uzun yolda sol elimi butonların üstüne koyduğumda elimi güzel serinletiyor tavsiye ederim :rofl:

[attach=1]
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: cam açma butonu, yalıtım hakkında fikir paylaşımı
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2015, 20:59:56 »
Yakın zamanda akü yu söktünüz mü.Söküldü ise auto olan tusu 2 kademe de en yukari doğru 5_6 sn ye kadar tutun.Auto özelliği aktif olacaktir.
Yada aktif etmek icin dediginize göre auto iptal olmuş bunun içinde dediğimi yapabilirsiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2015, 21:06:33 »
Yakın zamanda akü yu söktünüz mü.Söküldü ise auto olan tusu 2 kademe de en yukari doğru 5_6 sn ye kadar tutun.Auto özelliği aktif olacaktir.
Yada aktif etmek icin dediginize göre auto iptal olmuş bunun içinde dediğimi yapabilirsiniz.

Cenaze ameliyat derken koşuşturmada belki de uzun süre tutup iptal etmiş olabilirim.Akü değişimi sökümü olmadı. Aküm (Maşallah de nazar değmesin :D) orjinal fabrika çıkışı. İstanbul Erzurum İzmir Ankara gördü aracım ama aküm çok şükür sıkıntı çıkarmadı. Alırken Toyota expertizde sadece tarihinin dolduğu söylendi.Değiştirilmesi gerekip gerekmediğini sordum. Sorun olmadığı, ilk marşta çalıştığı ve yolda bırakmadığı teklemediği sürece değiştirmeme gerek olmadığı söylendi. En ufak bilgi bile, bilmeyen için çok kıymetli. Paylaşımınız için teşeşkkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2015, 21:20:23 »
Cenaze ameliyat derken koşuşturmada belki de uzun süre tutup iptal etmiş olabilirim.Akü değişimi sökümü olmadı. Aküm (Maşallah de nazar değmesin :D) orjinal fabrika çıkışı. İstanbul Erzurum İzmir Ankara gördü aracım ama aküm çok şükür sıkıntı çıkarmadı. Alırken Toyota expertizde sadece tarihinin dolduğu söylendi.Değiştirilmesi gerekip gerekmediğini sordum. Sorun olmadığı, ilk marşta çalıştığı ve yolda bırakmadığı teklemediği sürece değiştirmeme gerek olmadığı söylendi. En ufak bilgi bile, bilmeyen için çok kıymetli. Paylaşımınız için teşeşkkür ederim.

Bazen fazla tutmaktan da auto özelliğini yitirebilmekte. Tuncay abinin de dediği gibi camlar kapalıyken en aşağı kadar açın ve 5-6 saniye basılı tutun. Sonra da kapatma tuşuna basın kapandıktan sonra 5-6 saniye basılı tutun, auto özelliği geri gelir.
Yalıtım konusunda da nereden geldiğini bir bulun önce. Gelen bölgeye göre tavsiye verilir. Hava üflemeyi dışarıdan alıyorsanız eğer havalandırma çalışmasa da bir miktar üfleme olur. Bunu engellemek için araç içi sirkülasyona alın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2015, 20:29:14 »
Söylediğiniz işlemi yaptım düzeldi. Ufak birşey de olsa üç tane yanan lambanın yanında sürekli yanıp sönen bir lamba rahatsız ediyor insanı ister istemez :lol: