Gönderen Konu: Subap değişimi mi? lpg beyin değişimi mi?  (Okunma sayısı 1977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 265
  • Model Yılı: '01
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Subap değişimi mi? lpg beyin değişimi mi?
« : Kasım 20, 2015, 20:09:03 »
Arkadaşlar selamlar öncelikler aracım 2001 1.4 vvti corolla. LPG sistemi çok eski vento marka İzmir'de servisi var yaklaşık 1 ay önce gittim hep filtre temizliği olur hemde bi ayar yaptırırım diye filtre temizlendi LPG ayarı yapıldı LPG ci ustanın karşısında toyotacı varmış bu araba tekliyor dedi oda MAF sensör temizliği yaptı, ne olduysa 2 gün sonra araç vites geçişlerinde silkelemeye ve sabahlar bazen stop etmeye başladı, sonra forumda mutlu tekir beyin dediklerini uyguladım sensör resetleme işini yani bir süre benzinde kullandım araç düzeldi fakat LPG ye geçtiğinde yine aynı olayı tekrarlamaya başladı 2 hafta sonra tekrar LPG servisine gittim LPG sisteminin çok eski olduğunu ön düzeneği değiştirmeyi tavsiye etti

Başka bir tamirci ustaya gittim usta sabahları çalıştırdığında ekzostun arkasına elini koy bak bakalım böyle tükürüyü gibi oluyo mu diye kontrol edip gel dedi neyse gittim sabahları olmadığını söyledim, sonra oda bana subapların yanmış olabileceğini tabi kesin olmadığını bakmaları gerektiğini ve 3000 tl masraf olabileceğini söyledi, servis LPG sistemine ise 1000 tl fiyat istedi ve araçta benzinde LPG ye göre faza yaktığı için LPG olsun istiyorum
Şimdi arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim araçta benzinde sorun yok ne stop etme ne silkeleme acaba enjektör temizleyici mi kullansam yardımlarınızı bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

Subap değişimi mi? lpg beyin değişimi mi?
« : Kasım 20, 2015, 20:09:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap değişimi mi? lpg beyin değişimi mi?
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2015, 20:13:30 »
Çok acele etmeyin bence farklı bir yere gösterin.
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2015, 20:20:19 »
Halil bey önceki mesajımda da belirttiğim gibi Manisa'dayım İzmir'de tanıdığı usta olan varsa tavsiyelerini bekliyorum, ayrıca üstte belirmeyi unuttum ateşleme bobinlerinden birisi arıza yapmıştı malzemeci orjinal bulamazsın değince yan sanayi taktırdım acaba bunun etkisi mi oldu ama dediğim gibi ne olduysa LPG filtre temizliğinden sonra oldu. Canavar gibi giden araba enterasanlaştı >:(
Benzinde az yaksa LPG yi söktürürüm zaten herşeyi ile problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2015, 20:38:56 »
Ayar yaptığını zanneden usta ayarı bozmuş zannediyorum. Subaplarınızda sıkıntı olsa benzinde de sıkıntı yapar.
Lpg ayarını yolda yapabilecek bir usta bulabilirseniz ne ala, fakat eğer uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız iyi bir ustada regülatör, beyin enjektör değişimi yapmanızı tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2015, 21:30:08 »
Ayar yaptığını zanneden usta ayarı bozmuş zannediyorum. Subaplarınızda sıkıntı olsa benzinde de sıkıntı yapar.
Lpg ayarını yolda yapabilecek bir usta bulabilirseniz ne ala, fakat eğer uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız iyi bir ustada regülatör, beyin enjektör değişimi yapmanızı tavsiye ederim.

Bende mutlu bey ne zaman yazar diye bekliyordum, dediğiniz gibi adam aracı bozdu ve başka vento serviside yok  civarımda sistem eski olduğu için kablosu bulunmuyormuş o yüzden ayar yapamıyorlar abi ben LPG ön düzeneği değiştirmeyi zaten istiyordum sistemin benzine geçiş tuşu da bozuk ve servis onuda yapamadı nasıl servis ise, teşekkürler mutlu bey tekrardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2015, 21:38:26 »
Hocam ben aradım taradım romano ankara servisine gittim. Yahu bu kadar saçma ayar mi olur? Ha sorun yoktu ama lpg kablosu aldım kendim bağladım. Murat abinin de yardımıyla araba bambaşka oldu ne zamandır bu saçma ayarlar ile binmisim.mscsi.com  da kablo satılıyor teknik destek de sağlanıyor. Biraz yeteneğiniz varsa çok zor degil
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2015, 22:03:30 »
Hocam ben aradım taradım romano ankara servisine gittim. Yahu bu kadar saçma ayar mi olur? Ha sorun yoktu ama lpg kablosu aldım kendim bağladım. Murat abinin de yardımıyla araba bambaşka oldu ne zamandır bu saçma ayarlar ile binmisim.mscsi.com  da kablo satılıyor teknik destek de sağlanıyor. Biraz yeteneğiniz varsa çok zor degil

bakayım talat bey vento kablo varka bende alırım tanıdığım bir usta var onda yaptırabilirim teşekkürler..

Talat bey o sitede görünmüyor vento markaya ait kablo telefonlarını aldım mesaj attım cevap gelince buraya yazarım
Bu arada bir sorum daha olacak anlayan arkadaşlardan burda gösterdiğim LPG ustası AKL marka kullanırız dedi bu markayı kullanan yada duyan varmıdır o kadar masraf yapıp uğraşmayalım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2015, 22:50:52 »
bakayım talat bey vento kablo varka bende alırım tanıdığım bir usta var onda yaptırabilirim teşekkürler..

Talat bey o sitede görünmüyor vento markaya ait kablo telefonlarını aldım mesaj attım cevap gelince buraya yazarım
Bu arada bir sorum daha olacak anlayan arkadaşlardan burda gösterdiğim LPG ustası AKL marka kullanırız dedi bu markayı kullanan yada duyan varmıdır o kadar masraf yapıp uğraşmayalım .

Ustanızı değişin derim. Gerekirse lpg yi taktırmak için İzmir'e gidin. Yeter ki usta tavsiye edilen, önerilen, referanslı biri olsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2015, 00:29:04 »
Arabada herşeyin yeri mevvut zaten. Fazla para harcamanıza ilave proje parasıda vermenize gerek yok bence. Bildiğim kadarıyla tüpünde muayene için 10 yıllık süresi var. Atiker marka lpg kiti düşünebilirsiniz. Hem ucuz hemde hemen hemen her yerde servisi mevcut. Yapacağınız ecu enjektör ve rogülatör değişimi. Zaten tank ve gaz boruları ve hortumları mevcut.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2015, 00:53:49 »
Mehmet bey e katılıyorum. Atiker beyni takin sistem zaten hazir. Lpg yedek parça satan siteler var ordan alin taktirin
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2015, 02:12:25 »
teşekkürler aynen değişim yapacağım