Gönderen Konu: Berberleri mesken tutmuş gençler....  (Okunma sayısı 1571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Berberleri mesken tutmuş gençler....
« : Kasım 19, 2015, 17:01:29 »
Evvelden beri farkında olduğum, ama son zamanlarda gözüme iyice batan böyle bir güruh var.
Genelde 18-20 yaşlarında, sabahtan akşama kadar, yeni adıyla erkek kuaförü, eski adıyla berber salonlarında pinekleyen, bazen kendi dükkanıymış gibi boş koltuğa oturup saçlarını jöleleyen, bazen elinde kumanda tv seyreden, işi gücü, okulu olup olmadığını merak ettiğim gençler. Zira bütün gün buradalar.

Böyle bir berber salonu bizim evin sokağında var.
Geçen gün arabayı park ettim. Baktım bunlar berberin kapısının önünde bir geyik muhabbeti tutmuşlar, gülüşüp duruyorlar.
Gözüme birisini kestirdim, zaten uyuz oluyorum hepsine.

-Şşşt, sen delikanlı, gel bakayım buraya,
-Ben mi abi?
-Evet sen, mavi kazaklı olan, gel buraya çabuk

Çocuk hem şaşırdı, hem biraz korktu ve ürkek gözlerle bakarak yanıma geldi.
Saygıda kusur etmedi Allah'ı var.

-Buyur abi, birşey mi oldu?
-Adın ne senin?
-Semih abi.
-Ne iş yapıyorsun sen?
-Çalışmıyorum abi.
-Okul ?
-Okul bitti abi.
-Sen marangoz Cemil Abi'nin oğlu değil misin ?
-Evet, abi nereden biliyorsun?
-Bırak ulan şimdi nereden bildiğimi, burada akşama kadar sürteceğine gidip babana yardım etsene dingl

Ben bunları konuşurken çocuğa ele ense çekmeye başladım, zayıf birşey zaten, ben asıldıkça çocuk köstekleniyor, ben tutup düzeltiyorum.

-Baban seni bu yaşına kadar berber köşelerinde pineklesin diye mi büyüttü (çocuğu sallıyorum hala)
- Doğru söylüyorsun abi.
- Tabi doğru söylüyorum hödük herif, ne biçim çocuksun ulan sen

Bu son cümleyi söylerken şakayla karışık bir de tokat patlattım suratına, ama böyle döver gibi değil, sadece elimin ağırlığını bırakıveriyorum.

-Ulan dur bakayım! bu saçlar ne ulan? kirpi gibi dikmişsin vıcık vıcık da jöle yapmışsın?
- Abi şey,.... (şakayla bir tane daha patlattım buna)
- Ulan dedim seni bir döverim baban bile alamaz elimden hayvan herif.

Sonra yırtık kotunun ucundan cep telefonunu gördüm

-Bu ne ulan? dedim. Bir de gittin akşama kadar çalışmaktan imanı gevreyen babana bunu mu aldırdın lan? dedim ve bir tokat daha patlattım buna.
Çocuk şamar oğlanı gibi oldu, ama babacanlık da yapıyorum ara sıra dengeyi kuruyorum.
Sonra gönlünü almaya başladım, ona bir abi gibi nasihatler verdim ve şimdi git evine, burada zaman öldürme, ailenle biraz vakit geçir, sohbet et falan dedim. Ama dedim ya, çocuk harbiden saygılıymış, başka biri olsa "sana ne ulan hırbo" der dalardı bana.

Neyse bu döndü arkasını gidiyorken, arka cebinde bir kabarıklık gördüm. tekrar çağırdım bunu geri,

-Gel bakayım, ne ulan o arka cebindeki ?
-Şeyyy abi....
-Bu ne ulan? bir de sigara içiyorsun haa? Millete beş paralık faydan yok bir de en pahalısından sigara mı içiyorsun?
 baban eve mi bakacak, sana sigara parası mı kazanacak? utanmaz herif

sonra aldım bunu, elimle ensesinden bastırarak kafasını bacaklarımın arasına kıstırdım, Allah ne verdiyse daldım buna, ama yine döver gibi değil, şaklaşıyor gibi, ama fena hırpaladım, bütün stresimi de attım tıfılın üzerinde, sonra kıçına bir tekme attım, "yürü ulan, bir daha görmeyim seni böyle aylak aylak gezerken" dedim. Sigara paketini de aldım elinde tabii. Çocuk neye uğradığını şaşırmış bir vaziyette arkasına bile bakmadan uzaklaştı.
Çocuktan aldığım paketi de ben içtim.
Evet, bu yaştan sonra gaspçılık da yaptım.

Uyuz oluyorum bu berberdeki boş gezenin boş kalfalarına.

Toyota Club Türkiye

Berberleri mesken tutmuş gençler....
« : Kasım 19, 2015, 17:01:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Berberleri mesken tutmuş gençler....
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2015, 17:29:45 »
Abi hakkatten aynı tipler bizim burada da var. İnternet cafelerde kahve köşelerinde yada caddenin en kuytu yerinde takılıyorlar.
Analar babalar ne yapsın ortam bitik abi arkadaşlarına uyuyor hepsi. Cogu ya duz lose mezunu yada lise terk. Gençlik artık iyi şeyleri ornek almiyor tv izliyor tvde yayinlananlar belli.
10 sene sonra durum daha da kötü olcak.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2015, 17:45:47 »
Abi ellerine sağlık senin gibi insanlar olmadığı için zaten bu tipler çoğalıyor. Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundalar. İnşallah bu yaptıkların çocuğun hayatında bir milat olur.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2015, 18:05:56 »
nasihat kısmına kadar tamam güzel de sigara paketi ile başlayan hadise pek hoş olmamış. ergenlik çağındaki çocukların sağı solu belli olmaz, sonuçlarını tahmin edemeyecekleri şeylere heyecan ile kalkışabilirler. arkadaşlarının yanında küçük duruma düştüğünü kabullenirse karşı saldırıya geçebilir. bunu da o anda yapmaz. misal, arabanız belli. ben olsam bu saatten sonra dikkat ederim, her gün bakarım sağında solunda çizik var mı diye. bu yaştaki çocukların ailenizden olmadığı sürece saygısını kazanacak davranışlarda bulunmak, özenilecek kişi olmak daha faydalıdır. kendinizi hedef hâline getirme durumunuzda canınızı sıkabilirler. zaten sorumluluk sahibi değiller, kaybedecek fazla değerleri yok. 5-10 kişi toplanır bir sokakta önünüzü keserler. bu anlattıklarımın hepsi yaşanmış olaylardan alınmıştır. şakası yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2015, 18:10:35 »
Başlığı görünce üzerime alındım ne yalan söyleyeyim :D Ben de tatildeyken berber bi abim var onun dükkanın oralarda takılıyorum. ikindi gibi gidiyodum nerdeyse her gün. Çayımızı demliyoruz sohbet muhabbet ediyoruz. Arada bi abimin arabasını yıkayıp getiriveriyodum :D Ama tabi senin dediğin gibi bir durum yok.
Bahsettiğin tipler genellikle internet cafe, kız meslek lisesi sokağının köşesinde, kuytu bazı sokaklarda duruyolar genellikle. Tamam ben de sigara içiyorum ama onların bi sigara içişi var sanırsın şifalı şerbet içiyolar. Bir de böyle tuhaf tuhaf hareketler. Gelen geçene laf atmalar falan. Enteresandır bana daha bulaşamadı hiçbiri. Veya yanımdaki kız arkadaşlarıma laf atmadılar. Galiba 6. hisleri çok kuvvetli veletlerin  :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2015, 18:12:41 »
Yaklaşım biraz sert olmuş,Hakan Bey in dediği gibi size diklenip içinden çıkılamayacak duruma da gelebilir bazen ,gençler sevgisiz büyüyor ve saygısız oluyorlar çoğu zaman metroda otobüsde yer vermediklerine şahidim ihtiyarlara .İşte o on bozacaksın toplumun içinde neyse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2015, 21:25:26 »
yaşımdan dolayı söylüyorum abi alınmazsanız sevinirim o tipler tamam uyuz tipler bende sevmiyorum ama bence bu kadar sert tavır kullanılmamalı mesela o tiplerin ne yapcağı belli olmayabiliyor siz böyle yapınca ciddiye alıp arkadaşlarıyla birlikte size dalabilirdi ama yinede benim yaşımdaki hiç tanımadığınız bi insana öyle bi tavır uygulamanız hem gencin gururunu kırar hemde küçük düşer hemde sonuçları farklı olabilirdi açık konuşıyım öyle tiplerden kesinlikle değilim ama yazın bende fayansçıda çalıştım boş zamanımı değerlendirmek için bana biri böyle bi tavır uygulasa sizi ilgilendirmez hayatım derdim ama tanımadığım bi insan bana böyle bi tavır uygulayamaz daha doğrusu yakınlarıma gevşek ama dışardaki insanlara gevşek değilim saygıda kusur etmem her türlü şeyi dinlerim ama arkadaşlarımın yanında birinin beni küçük düşürmesine izin vermem saygılar...
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2015, 00:14:21 »
bizde otoparkta takiliyoruz daha çok arabanin bagajinda cekirdek kola yapiyoruz garaja giren önce bize sonra şahine bakiyor  burda mi oturuyosunuz diyor [emoji38] ,ne olcağı belli olmıyabilir bu tiplerden daha bana laf atanı biseyi olmadi zaten hepsini taniyorum ama takıldığım insanlar değil
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2015, 01:57:19 »
Abi yaptığınız çok doğru olmasa da ellerinize sağlık .

Burada da aynı tipler var ben sırf bu yüzden berberi değiştirdim yeni berberim bu konuda titiz ve dükkanında bu tipleri barındırmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2015, 06:27:24 »
ender hocam ilginç bir paylaşım olmuş. ama isabetli tespit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1300
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2015, 09:18:26 »
Fazla nüfus=işsizlik=yoksulluk=ailevi sorunlar=sosyal sorunlar=asayiş sorunları=ekonomik sorunlar vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2015, 11:21:40 »
Cevapları okuyunca tavrımı eleştiren arkadaşlar olmuş, yazımdan böyle bir kanaate varmakta da haksız değiller.
Ben de bir izahat yapma gereği duydum, yanlış anlaşılmak istemem elbette...

Arkadaşlar, bu çocuklar bizim mahallemizin çocukları, şahsen veya gıyaben de olsa biliriz birbirimizi...
Hepsi mahalledeki abilerimizin, ablalarımızın çocukları, bir yerde de bizim çocuklarımız doğal olarak...
Bir sıkıntıları olsa, onlara ilk el uzatacak kişilerdenim emin olun.

Anlattığım olayda da, özünde onunla bir abi-kardeş diyaloğu var aslında...
Hani bir çoğumuzun ailesinde, yeğeniyle güreşen, enseye tokat patlatan, ara ara da fırçalayan,
Ama onu canı kadar seven dayılar, amcalar vardır ya, onun gibi...
Evet, alt notasında ona sağlam bir ayar vermek vardı elbet, ama ağzını burnunu da kırmadık tabii ki, buna hakkımız da yok haddimiz de. gururunu kırmak gibi bir düşünce ise asla, öyle bir algıya da meyil verecek bir tutuma da girmedim zaten.

Şimdi diyebilirsiniz ki, yazıda böyle yazmıyor ki...
Haklısınız.
Mübalağa, nazımda kullanılan edebi bir tavırdır. Yazıya akıcılık ve belli noktaların üzerine basmak için kullanılır.
Benim yazımda da, olayın özü aynı olmasına rağmen, daha akıcı ve okunabilir hale getirmek için, mübalağa ettiğim yerler ziyadesiyle mevcut.
Durum bundan ibaret... Yanlış anlaşılmalara sebep verdiğim için özür dilerim.
Ama bu berberde takılan tiplere hala gıcığım o ayrı:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2015, 11:26:44 »
Arkadaşlar, bu çocuklar bizim mahallemizin çocukları, şahsen veya gıyaben de olsa biliriz birbirimizi...
Hepsi mahalledeki abilerimizin, ablalarımızın çocukları, bir yerde de bizim çocuklarımız doğal olarak...
Bir sıkıntılarını olsa, onlara ilk el uzatacak kişilerdenim emin olun.

İşte sıkıntıda burada bırakın mahalleyi yan komşusunu bilmeyen dönemdeyiz malesef. Eski mahalle kültürünü pek bilmeyenler garip karşılayabilir. Mahallenin abileri candır  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2015, 11:27:40 »
Ender Bey sizi çok iyi anlıyor ve yaptığınız davranışı doğru buluyorum. Şükürler olsun ki insanları kötülükten men ederek iyiliğe sevkedecek insanlar var. Sizin bir çok yazınızı hem gülerek hem beğenerek okuyorum. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2015, 11:46:54 »
ender bey, babanızın oğlu bile olsa (mübalağa) bu yaşlardaki çocukların heyecanları bu devirde bir başka oluyor. sizin iyi niyetinizden kimsenin şüphesi yok ancak o anda karşınızdaki insanın psikolojisi çok farklı yapıda olabilir. bunları da sizi düşündüğümüz için yazdık. yoksa "iyi yapmışsınız hergeleye" der geçerdik. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2015, 14:58:54 »
Abi ben sizin yazdıklarınızdan anladım aradı samimiyeti diyaloğu.  Bizim mahallede de böyle abiler vardı sigara içerken bizi gördüklerinde kızarlar öğüt verirlerdi. Okuldan kaçıp denize giderdik yine mahallemizden bi büyüğümüz gördüğü zaman yeri gelir kulağımızı çekerdi nasihat ederdi. Çok yerinde bi davranış yaptığınız keşke sizin gibi büyüklerimiz hep  başımızda olsa.
Ama burda bazı kişiler var ne söylerseniz söyleyin mutlaka bi kulp takarlar mubarekler iddia makamı gibiler.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2015, 15:22:37 »
Teşekkür ederim Eyüp Bey,

Mahallenin ağabeyliğini yapmak gibi bir misyonum yok aslında, ama arada sırada çok gözüme batan şeylere de müdahale etmeden alamıyorum kendimi.

Ancak Hakan Bey'de haksız sayılmaz, en iyi niyetli davranışları dahi gurur meselesi, delikanlılık meselesi yapıp, hiç ummadığınız bir tepki verebilirler, size değil kendi ailesine de verebilir bu tepkileri. Bir anda kendinizi çok zor bir durumun içinde bulabilirsiniz.

Okulda kulağını çeken öğretmenini okul çıkışında bekleyip, hastanelik eden, bıçaklayan, öldüren gençleri duyuyoruz, okuyoruz. Şu anki ergen-genç dediğimiz nesil, alttan almayı, "peki" demeyi, bir eziklik ve hakaret olarak algılayabiliyor. Sebepleri uzun hikaye tabii ki.

Benim olayım Eyüp Bey'in anladığı türden bir diyalog. Nazımızın geçeceğinden emindim.
Hakan Bey'in yaklaşımı da kesinlikle doğrudur, Benim de kendisinin iyi niyetinden şüphem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2015, 20:32:18 »
Evet abi haklısınız eskisi gibi büyüğe karşı saygı sevgi kalmamış bi çok gençte. Ama bu olayda en büyük rol ailenindiR. Mesela ben hiç hatırlamam ki eve gidip te öğretmenim beni dövdü diye şikayet ettiğimi. Şimdi bakıyorsun öğretmenini döven m dersin ailesine haber verip tartaklayan mi yada arabasına zarar veren mi her türlüsü var.  küçükken bize siki siki tembihlenmisti büyüklerinin yanında sus konuşma dövse bile büyüğündür  ses etme diye hep nasihat edildik.
Ama şimdi gençlik bi cogu dediğiniz gibi saatli bomba gibi nerde ne zaman ne olacağı belli değil. 
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 21, 2015, 01:27:53 »
tavrı doğrı bulmuyorum ancak çocuğun bu durumuna da doğru demiyorum. hiç kimsenin tanıdığı birinin oğluna böyle hitap etmesi böyle davranması kendi nazarımca söz konusu bile olamaz.

yanlış anlaşılmasın her defasında bu örneği yeri geldikçe veriyorum bmw camiasından olan biriyim ve e30 ile ilk araba sevdasını yaşamış biriyim. Evet benimde bazı alışkanlıklarım var evet bende pinekledim ancak zamanı geldiğinde bazı gerçekler ile yüzleşip kendi yolumu bulma zamanım geldiğini bende anladım.

Günümüzün koşullarında tabikide yol gösterilmeli ancak böyle konuşarak olmadığını düşünüyorum.

Bu arada üniversiteyi derece ile bitirmiş(erken bitirdim) yüksek lisans yapmış ve iyi bir işte çalışan biriyim. zamanında benimde yanlışlarım oldu. ama bir şekilde bu hayat bunu gösteriyor. Asla kendime karşı böyle konuşturmadım ben. hep de böyle konuşmak ailem dışında kimseye kalmaz diye düşündüm ve düşünüyorum.

Yol göstermenin farklı yolları var diyenlerdenim.
2002 corolla sol vvt-i