Gönderen Konu: SU ALMA SORUNU  (Okunma sayısı 4945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
SU ALMA SORUNU
« : Kasım 18, 2015, 15:04:27 »
2001 model  arabam yolcu tarafında su alıyor. ön camdan su döktük ama içeriye su verme gözle görünmüyor. lastiklerin oradaki tahliyelerden su gayet güzel akıyor. kapıların iç kısımları kuru orada görünen birşey yok. klima tahliye kısmına baktırdım elektrikçi hava geldiği için sorun olmaz dedi. oto yıkamacı baktı daha önce clio da başına gelmiş; yolcu tarafının altında lastik tıpalar var 2 adet. ön taraftaki biraz çatlak olduğu için oradan alır dedi. orayıda slikonla kapattım. ama sorun hala devam ediyor. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

SU ALMA SORUNU
« : Kasım 18, 2015, 15:04:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: SU ALMA SORUNU
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2015, 15:35:40 »
Cam lastiklerine baktırın yıpranmış olabilir veya kapı fitilleri.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2015, 16:23:51 »
Kenan bey yüksek ihtimal havalandırma kanalından alma ihtimali var araç içine su aldığı zaman polen filtrenizi kontrol edin eğer ıslaklık varsa yağmur kanalları tıkanmıştır ve de istenilen tahliyeyi yapmadığı için havalandırma seviyesine yükselen su aracın içine nükseder. Bir başka ihtimal ön cam aracın ön camı herhangi bir sebeple değişti ise ve de bu değişim esnasında silikon az veya eksik kullanıldı ise cam tam oturmadı ise cam dibinden su alabilir .Birde aracın içine dolan duya bakın yağlı gibiyse kalorifer radyatörü delinmiş olabilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2015, 16:43:36 »
cevaplarınız için teşekkür ederim. arabayı yeni aldım. cam değişip değişmediği konusunda bilgim yok. kapının olduğu yerlerde ben bir sorun görmedim ama olabilir. kapı fitilleri çok değil ama yaşına göre azda olsa yıpranık. benim gördüğüm kadarıyla ön camdaki sular ön lastiklerin oradan tahliyesi var. Yücel Beyin söylediğinden anladığım kadarıyla orta kısımdandan da tahliye var o zaman. doğru mu anladım bilmiyorum.  dediğiniz gibiyse ordan olabilir ozaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2015, 16:46:59 »
Lastiklerin orada tahliye var yok değil ama tahliyelere zamanla yaprak parçaları ve birtakım cisimler gidebiliyor. Buda tahliyeden suyun hızlı şekilde gitmesini engelliyor bu sebepten dolayı tahlyelerin temizlenmesinde fayda var .Akabinde tekrar duruma bakarsınız malum önümüz kış başınız daha çok agrır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2015, 16:53:49 »
aynen Yücel Bey, bende o yüzden tedirgin oldum. şu an az yıkayıp idare edebiliyorum. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2015, 23:01:52 »
Kenan bey bir an önce tespit yapsanız iyi olur. Lakin şiddetli bir yağmur sonrası yolcu tarafını su dolmuş olarak bulabilirsiniz. İşi riske atmayıp en kısa sürede ön camın dış tarafında bulunan  tahliye kanallarının temizliğini yaptırın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2015, 16:38:09 »
Arabayı sanayiye götürdüm 3 gün kaldı daha bugün aldım. Ön taraftaki yolcu tarafındaki döşeme kaldırıldı. Sabah yağmurluydu yağmurun altında bıraktılar.  öğlen baktık. Ama ordan su gelmiyor. Tavsiyeleriniz üzere Ön camı sordum usta ordan su almıyor dedi. Önceden su almış dedi onların etkisi olabilir dedi. Ama hala yolcu tarafında ve arkasında nemlilik var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2015, 16:51:50 »
1000'de 1 görülecek bir üretim hatası. Eğer İstanbul'da iseniz yardımcı olabililer size.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2015, 21:07:22 »
Teşekkür ederim. Ayberk Bey manisadayım.