Gönderen Konu: ANTİFRİZ değişimi!!  (Okunma sayısı 27963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
ANTİFRİZ değişimi!!
« : Kasım 17, 2015, 16:10:09 »
2004 Model Avensis 1.6 Elegant sahibiyim. Aracın içindeki motor soğutma suyunu tamamen boşaltıp yenilemeyi düşüyorum.

1- Bu suyun tamamını en rahat nasıl boşaltırım?
2- Tavsiye edeceğiniz antifiriz markası var mı?
3- Tamamını boşaltıp yeniden doldurmam durumunda araç kaç litre antifriz alır?

Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

ANTİFRİZ değişimi!!
« : Kasım 17, 2015, 16:10:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: ANTİFRİZ değişimi!!
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2015, 17:51:59 »
2004 Model Avensis 1.6 Elegant sahibiyim. Aracın içindeki motor soğutma suyunu tamamen boşaltıp yenilemeyi düşüyorum.

1- Bu suyun tamamını en rahat nasıl boşaltırım?
2- Tavsiye edeceğiniz antifiriz markası var mı?
3- Tamamını boşaltıp yeniden doldurmam durumunda araç kaç litre antifriz alır?

Teşekkürler...

ben değiştirdim ama hepsini değil hortumla çekti usta.üstüne kırmızı antifriz koyduk. -11 çıkmıştı güvenemedim ben de yeni koydurdum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2015, 21:09:10 »
ben değiştirdim ama hepsini değil hortumla çekti usta.üstüne kırmızı antifriz koyduk. -11 çıkmıştı güvenemedim ben de yeni koydurdum

Araçtaki antifirizin ne kadar süredir kullanıldığını bilemiyorum. Üste eklemeler vs yaparak donma noktası biraz daha düşürülebilir ama benim çekincem donma noktası haricinde sistemi koruma vb. özelliklerinin de kaybolmuş olabileceği. Bu sebeple içimin rahat etmesi açısından komple yenilemek istiyorum.

Servisle bi görüşecem eğer uygun bir fiyat çıkarırsa serviste yaptırmayı düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2015, 22:30:55 »
hiç gerek yok servise. radyatör hortumunu sökün suyu tahliye edin. daha sonra kitapcıkta yazan su kapasitesinin yarısı kadar su ve yarısı kadar antifriz ekleyip yola devam edin.. :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2015, 00:04:55 »
radyatörün altinda tipasi var.Ordan açarsanız  3ltre falan aliyor ama tamamen boşalmasini istiyorsaniz motorun arkasında egzoz çıkışı nin otda bir yerde tapasi var.onu acarsaniz toplamda 5ltrre aliyor.Ama o tipa sicaktan deforme oldabiliyot.Bu yuzden sökerken kiriliyor.
Benim orjinal antifirizdi.Korumasida _45 cikiyordu.Ufuk kardrsimiz2 devirdaim omru icin degistirmemi tavsiye etmişti.Bende degistim toplamda  ltre almistim.Ancak usta işin nkolayina kacip sadece radyatordeki tipayi söktü or ay a gerek yok dedi.3 ltre aldi.Eneos marka almistim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2015, 09:27:49 »
radyatörün altinda tipasi var.Ordan açarsanız  3ltre falan aliyor ama tamamen boşalmasini istiyorsaniz motorun arkasında egzoz çıkışı nin otda bir yerde tapasi var.onu acarsaniz toplamda 5ltrre aliyor.Ama o tipa sicaktan deforme oldabiliyot.Bu yuzden sökerken kiriliyor.
Benim orjinal antifirizdi.Korumasida _45 cikiyordu.Ufuk kardrsimiz2 devirdaim omru icin degistirmemi tavsiye etmişti.Bende degistim toplamda  ltre almistim.Ancak usta işin nkolayina kacip sadece radyatordeki tipayi söktü or ay a gerek yok dedi.3 ltre aldi.Eneos marka almistim
Anlamadığım radyatör suyunu boşalttım diyelim alt tıpa dan.
Sonra üstten anrifriz ekledim.
Havasını almak gerekmez mi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2015, 09:42:30 »
Toyota larda hava ama diye bir işlem yok diye biliyorum yedek su tankının kapağında hava ve su tahliyesi ve sistemde hava varsa kendi alıyor diye biliyorum .Tabi kendim bizzat değiştirmedim ama eski efsane kasa nın motor suyunu babam değiştirirdi radyatör alt tapasından açar suyu boşaltır 3 litre antifrize koyardı eksik kalan olursa su ilave ederdik yıllarca böyle kullandık hiç sıkıntı olmadı .Hatta geçen hafta kelebek boğazı temizliği için kelebek gövdesindeki hortumları çıkarınca bir miktar su eksildi eksilen suyu tamamladım araç fan açana kadar bekledim fan açtıktan sonra biraz daha çalıştırıp stok ettim akabinde motor soğuduktan sonra 1 gün sonra aracı çalıştırmadan suyuna baktım yedek su tankından eksilen suyu çekmişti yedek su tankını max seviyesine kadar doldurdum sonra yoluma devam ettim sıcakken de kontrol ettim max seviyesinde sıkıntı yok radyatör kapağından da baktım oda dolu sorun yok. Toyota araçta fazla suda varsa havada varsa yedek su kapağı üzerindeki tahliyesinden atıyor kapak üzerinde tahliyesi mevcut bakanlar görecektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2015, 15:19:08 »
Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. Motorun arkasındaki kapaktan açıkçası biraz çekindim, kırılır mırılır iş çıkarmasın başıma. Ama radyatörün önündeki tapadan rahatlıkla suyun büyük bir kısmı boşaltılır diye düşünüyorum.

Antifriz markasına gelirsek. Piyasada yeşil antifirizlerden oldukça mevcut. Bilindik markaların antifirizini bulmakta bir o kadar kolay. Fakat Kırmızı Organik antifriz(bilindik marka) bulmakta çok zorlanıyorum. Her kırmızı antifrizin organik olmadığı ve içlerinde çok dandik ürünlerin olduğu söyleniyor. Hiç duymadığım markalar var. Açıkçası onlara da güvenemiyorum.

Sizlerin kullandığı ve memnun kaldığınız antifriz markası nedir? Nereden bulabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2015, 15:44:31 »
Talat bey havasini usta aldi.Alttan boşalttıktan sonra motoru calistirip fan devreye girinceye kadar motorun sağındaki kalin hortumu sıkarak havasini aliyor.Zaten o sirada antifiriz eksiliyor.Yarim litrede orada koyuyor.
Ben ufuktan eneos marka almistim antifirizi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2015, 17:59:10 »
Talat bey havasini usta aldi.Alttan boşalttıktan sonra motoru calistirip fan devreye girinceye kadar motorun sağındaki kalin hortumu sıkarak havasini aliyor.Zaten o sirada antifiriz eksiliyor.Yarim litrede orada koyuyor.
Ben ufuktan eneos marka almistim antifirizi
Anladım peki hiç ellemesek mesela. Tam boşaltıp üstten eklesek kendi de hava alır mı ki? Kendimiz değiştirebilir miyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2015, 23:03:08 »
Antifirizi ekledikten sonra motoru calistirip 1200 devir civarında fanin devreye girmesini bekledi.10 a yakinda hortumu sıktı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2015, 14:38:11 »
Bu hava alma/yapma meselesi beni tedirgin etti. Servisi aradım yaklaşık 200 TL civarı bir masraf çıkacağını ve işlemin de yaklaşık 2 saat süreceğini söyledi. Toyota nın kendi markası olan iki tür antifriz mevcutmuş. Kırmızı ve Pembe. Hangisinden istersem ondan koyabileceğini ama Pembenin daha uzun ömürlü olduğunu söyledi.

Bu işi kendim yapsam maliyeti 50 TL yi dahi bulmayacak ama önce tüm ayrıntılardan emin olmam lazım. Aksi takdirde riske atmak istemem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rockerr
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2024, 20:57:41 »
Bende radyatör patlattim 2. Dır su koyd7m eski antifreze temizlensin diye radyatöru kelebeğin boşalttığı zaman 1,8 lt su çıktı..biraz araştırdım 4,8 lt sıvı oluyor sanırım araçta yani anlayacağınız radyatör den pek sağlıklı olmuyor,.  Büyük hortum dan boşaltmak lazım ama ban tavsiye edilen kekebekten neden derseniz radyatörun Büyük hortum çıkışları aliminium eğer sert sıkarsan eğit su eksiltme olur....o yüzden az kirli su bırakacağım 2. Kez radyatör vs sorun istemiyorum....orijinali y9k maalesef..yarı 2009 1,3 ...mk2.....selamlar...