0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 Model Avensis 1.6 Elegant sahibiyim. Aracın içindeki motor soğutma suyunu tamamen boşaltıp yenilemeyi düşüyorum.1- Bu suyun tamamını en rahat nasıl boşaltırım?2- Tavsiye edeceğiniz antifiriz markası var mı?3- Tamamını boşaltıp yeniden doldurmam durumunda araç kaç litre antifriz alır?Teşekkürler...
ben değiştirdim ama hepsini değil hortumla çekti usta.üstüne kırmızı antifriz koyduk. -11 çıkmıştı güvenemedim ben de yeni koydurdum
radyatörün altinda tipasi var.Ordan açarsanız 3ltre falan aliyor ama tamamen boşalmasini istiyorsaniz motorun arkasında egzoz çıkışı nin otda bir yerde tapasi var.onu acarsaniz toplamda 5ltrre aliyor.Ama o tipa sicaktan deforme oldabiliyot.Bu yuzden sökerken kiriliyor.Benim orjinal antifirizdi.Korumasida _45 cikiyordu.Ufuk kardrsimiz2 devirdaim omru icin degistirmemi tavsiye etmişti.Bende degistim toplamda ltre almistim.Ancak usta işin nkolayina kacip sadece radyatordeki tipayi söktü or ay a gerek yok dedi.3 ltre aldi.Eneos marka almistim
Talat bey havasini usta aldi.Alttan boşalttıktan sonra motoru calistirip fan devreye girinceye kadar motorun sağındaki kalin hortumu sıkarak havasini aliyor.Zaten o sirada antifiriz eksiliyor.Yarim litrede orada koyuyor.Ben ufuktan eneos marka almistim antifirizi