Gönderen Konu: E120 ye antifriz secimi  (Okunma sayısı 2163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
E120 ye antifriz secimi
« : Kasım 16, 2015, 22:09:54 »
Arkadaslar malum kis geldi. Su an arabada pembe antifriz var. Ama hangi markadir bilmiyorum. Marka onerirseniz sevinirim. Tesekkurler
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

E120 ye antifriz secimi
« : Kasım 16, 2015, 22:09:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: E120 ye antifriz secimi
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2015, 22:17:41 »
Mahmut bey organik uzun ömürlü yani eneos antifiriz kullanmanız gerekir Ufuk bey size yardımcı olur TEM Toyota.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2015, 22:30:02 »
Arkadaslar malum kis geldi. Su an arabada pembe antifriz var. Ama hangi markadir bilmiyorum. Marka onerirseniz sevinirim. Tesekkurler
Sizin araçta orijinal sllc kullanılmış olmalı,onların değiştirilmesine gerek yok diye biliyorum,ama yine de Ufuk Bey e sormak gerek.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2015, 22:33:22 »
Eneos veya castrol

Sizin araçta orijinal sllc kullanılmış olmalı,onların değiştirilmesine gerek yok diye biliyorum,ama yine de Ufuk Bey e sormak gerek.

7 sene ömrü var diye biliyorum. Ve belli bir kmden sonra özelliğini yitiriyor diye biliyorum. @Ufuk Sönmez (16363) abim daha detaylı bilgi verir. Bu arada araçta kullanılan her sıvının ve parçanın belli bir ömrü olduğunu unutmayın. Değiştirilmesine gerek olmayan hiçbir parça veya sıvı yoktur.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2015, 22:46:23 »
Bizim buralarda antifriz bulma sansimiz pek yok' gastrol radicool kirmizi antifriz bulabilirim sadece kullanilabilir miyim?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2015, 22:57:35 »
Bizim buralarda antifriz bulma sansimiz pek yok' gastrol radicool kirmizi antifriz bulabilirim sadece kullanilabilir miyim?

Komple değiştirmek en verimlisi abi. Ufuk abiden sipariş edebilirsin antifrizi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2015, 23:04:32 »
antifiriz fark etmez bence ama yeşille pembeyi karıştırmayın , opetteki pembe görünüyor su ile karışınca yeşile dönüyor.

sistemi tamamen boşaltım. bir kaç kez temizleyip saf su ve antifiriz koymak çok daha doğru olur. sistem sağlıklı ise kaçırmada olmaz pas da ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2015, 12:07:40 »
Mahmut bey öncelikle aracınız motor suyunu ölçtürün - eksi kaç dereceye kadar donmaya dayanıklı. Eğer -30 ve üstü ise ence değiştirmeniz gerek yok tabi yaşadığınız ilde -40 gibi soğukluklar olmuyorsa .Ölçüm sonucu -25 gibi bir rakam falan çıkarsa o zaman değişim işine girin .Benzinliklerden bilindik bir markanın kırmızı antifrizini alacaksınız .Mümkünse motordaki bütün suyu boşaltıp radyatörü yedek su tankını yıkatın .Hatta sırf su doldurup aracı motorda devir daim yaptırıp nispeten yıkayın bu arada  değişim ve devridaim esnasında kaloriferi kış moduna almayı unutmayın kalorifer radyatöründe eski antifriz kalmasın .3 Litre antifirizi 3 litre saf su ile karıştırıp kullanın bu sayede -50 ve üzeri bir değer yakalarsınız diye tahmin ediyorum bi 7 yıl daha kafanız rahat eder .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2015, 17:29:23 »
Mahmut bey öncelikle aracınız motor suyunu ölçtürün - eksi kaç dereceye kadar donmaya dayanıklı. Eğer -30 ve üstü ise ence değiştirmeniz gerek yok tabi yaşadığınız ilde -40 gibi soğukluklar olmuyorsa .Ölçüm sonucu -25 gibi bir rakam falan çıkarsa o zaman değişim işine girin .Benzinliklerden bilindik bir markanın kırmızı antifrizini alacaksınız .Mümkünse motordaki bütün suyu boşaltıp radyatörü yedek su tankını yıkatın .Hatta sırf su doldurup aracı motorda devir daim yaptırıp nispeten yıkayın bu arada  değişim ve devridaim esnasında kaloriferi kış moduna almayı unutmayın kalorifer radyatöründe eski antifriz kalmasın .3 Litre antifirizi 3 litre saf su ile karıştırıp kullanın bu sayede -50 ve üzeri bir değer yakalarsınız diye tahmin ediyorum bi 7 yıl daha kafanız rahat eder .

kaloriferi kış moduna alın derken nasıl yapacağımı anlayamadım?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2015, 17:37:40 »
Mahmut bey yani sıcak konuma alın demek istedim .Kışın malum araç içini ısıtmak için sıcak konuma alırız bu sayede motordaki sıcak su aracın kalorifer radyatörüne girer ve havalandırmanın üflemesi ile aracın içi ısınır.Havalandırma soğuk konuma alındığından kalorifer peteği vanası kapanır aracın peteğe sıcak su gelmeyeceğinden dolayı havalandırma sadece dışardan aldı havayı içeri üflemiş olur .Ek bilgi vereyim birde size yazın aşırı sıcaklarda hararet yapmaya müsait araçlarda rampa felan çıkarken kaloriferi sıcak konumuna alıp çalıştırırlar camları da açarlar bu sayede motordaki su daha fazla dolaşmış hemde kalorifer fanı sayesinde soğumuş olur aracın harareti bir nebzede olsa alınmış olur. Tabi biz Toyota da böyle şeyler yaşamıyoruz ama Tofaş gibi opel gibi ford gibi araçların eski nesillerinde bu tür sorunlar maalesef var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2015, 19:25:23 »
Mahmut bey yani sıcak konuma alın demek istedim .Kışın malum araç içini ısıtmak için sıcak konuma alırız bu sayede motordaki sıcak su aracın kalorifer radyatörüne girer ve havalandırmanın üflemesi ile aracın içi ısınır.Havalandırma soğuk konuma alındığından kalorifer peteği vanası kapanır aracın peteğe sıcak su gelmeyeceğinden dolayı havalandırma sadece dışardan aldı havayı içeri üflemiş olur .Ek bilgi vereyim birde size yazın aşırı sıcaklarda hararet yapmaya müsait araçlarda rampa felan çıkarken kaloriferi sıcak konumuna alıp çalıştırırlar camları da açarlar bu sayede motordaki su daha fazla dolaşmış hemde kalorifer fanı sayesinde soğumuş olur aracın harareti bir nebzede olsa alınmış olur. Tabi biz Toyota da böyle şeyler yaşamıyoruz ama Tofaş gibi opel gibi ford gibi araçların eski nesillerinde bu tür sorunlar maalesef var .

kusura bakmayın.. aracı nisan da aldım. daha aracın kışlığı yazlığı nasıl olur bilemiyorum. ve benim araç sol modeli yani dijital.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007