0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar malum kis geldi. Su an arabada pembe antifriz var. Ama hangi markadir bilmiyorum. Marka onerirseniz sevinirim. Tesekkurler
Sizin araçta orijinal sllc kullanılmış olmalı,onların değiştirilmesine gerek yok diye biliyorum,ama yine de Ufuk Bey e sormak gerek.
Bizim buralarda antifriz bulma sansimiz pek yok' gastrol radicool kirmizi antifriz bulabilirim sadece kullanilabilir miyim?
Mahmut bey öncelikle aracınız motor suyunu ölçtürün - eksi kaç dereceye kadar donmaya dayanıklı. Eğer -30 ve üstü ise ence değiştirmeniz gerek yok tabi yaşadığınız ilde -40 gibi soğukluklar olmuyorsa .Ölçüm sonucu -25 gibi bir rakam falan çıkarsa o zaman değişim işine girin .Benzinliklerden bilindik bir markanın kırmızı antifrizini alacaksınız .Mümkünse motordaki bütün suyu boşaltıp radyatörü yedek su tankını yıkatın .Hatta sırf su doldurup aracı motorda devir daim yaptırıp nispeten yıkayın bu arada değişim ve devridaim esnasında kaloriferi kış moduna almayı unutmayın kalorifer radyatöründe eski antifriz kalmasın .3 Litre antifirizi 3 litre saf su ile karıştırıp kullanın bu sayede -50 ve üzeri bir değer yakalarsınız diye tahmin ediyorum bi 7 yıl daha kafanız rahat eder .
Mahmut bey yani sıcak konuma alın demek istedim .Kışın malum araç içini ısıtmak için sıcak konuma alırız bu sayede motordaki sıcak su aracın kalorifer radyatörüne girer ve havalandırmanın üflemesi ile aracın içi ısınır.Havalandırma soğuk konuma alındığından kalorifer peteği vanası kapanır aracın peteğe sıcak su gelmeyeceğinden dolayı havalandırma sadece dışardan aldı havayı içeri üflemiş olur .Ek bilgi vereyim birde size yazın aşırı sıcaklarda hararet yapmaya müsait araçlarda rampa felan çıkarken kaloriferi sıcak konumuna alıp çalıştırırlar camları da açarlar bu sayede motordaki su daha fazla dolaşmış hemde kalorifer fanı sayesinde soğumuş olur aracın harareti bir nebzede olsa alınmış olur. Tabi biz Toyota da böyle şeyler yaşamıyoruz ama Tofaş gibi opel gibi ford gibi araçların eski nesillerinde bu tür sorunlar maalesef var .