0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınızın aküsü ne durumda Ahmet bey marş esnasında aküden çekilen akım ve voltaj biraz yüksek oluyor lpg ve aracın ecu larında sapmaya neden olmuş olabilir bu durum diye düşünüyorum.Zaten aracın aküsünün kutup başını çıkartıp frene basmak aracın ecu sunda veya teyp vs elektronik elemanların içerisindeki kondansisatörlerde kalan voltajı boşaltmak oluyor aynı durumu kutup başını söküp aracın farlarını açarsanız da olucaktır.Bilgi için ayrıca teşekkürler.
bir hafta önce hem sızdırmazlık hem normal muayenemi yaptırmıştım.regülatör ve depo değişti sonra muayeneden geçtik filan.lpg ayarınıda ben kendim yaparım.neyse bir hafta sonra arabaya bindim gidiyorum bir gariplik var devir biraz yüksek çekiş tuhaf filan.durup arbayı sağa çektim kaputu açtım manifoltla regülatör arasındaki vakum hortumu çıkmış.(daha öncede başıma gelmişti)taktım yerine hareket ettim ama bu seferde rolenti 600 lerde hem gazda hem lpg de.araba stop edecekmiş gibi.yeniden kalibrasyon yapayım dedim atiker program rölanti düşük diye kalibrasyon yapamıyor.herhalde benzin ecu sunun ltf si bozuldu diye bir müddet benzinle kullanmaya karar vedim.evde internetten araştırmaya başladım..hangi forumda hatırlamıyorum, akü kutup başlarını söküp frenlere 5-6 kere kuvvetlice basınca düzelir diye bir tavsiye okudum.uyguladım ve sorunum çözüldü rölanti 800 civrına ve sabit şekline döndü.tekrar kalibrasyon yaptım ve eskisi gibi sorunsuz.bu çıkan hortum aracın tüm basınç ayarlarını bozmuş böyle bir tecrübe yaşadım
paylaşım için teşekkürler... her zaman herkesin başına gelebilecek bir durum...